به گزارش ایرنا از تلویزیون «سی جی تی ان»، به گفته متخصصان سد "بای هه تان" که بر روی رودخانه جینشا و در نواحی بالایی رودخانه یانگ تسه در جنوب غربی چین احداث شده است، در دهه های آینده بخشی از برنامه این کشور برای اوج گیری انتشار کربن و خنثی کردن کربن خواهد بود.
ظرفیت این مگا پروژه ۱۶ میلیون کیلووات است و می تواند سالانه بیش از ۶۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کند.
این نیروگاه همراه با سایر نیروگاه های نزدیک، به تشکیل بزرگترین کریدور جدید انرژی جهان کمک می کند.
ژو منگ شیا، معاون مدیر اداره فناوری دفتر مهندسی و ساخت و ساز نیروگاه بایختان گفت: برقی که این نیروگاه تأمین می کند، مصرف سالانه ذغال سنگ را ۱۹.۶۸ میلیون تن و انتشار دی اکسید کربن را ۵۱.۶ میلیون تن در سال کاهش می دهد.
یکی از برنامه های چین افزایش حداکثری انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ و خنثی شدن کربن تا سال ۲۰۶۰ است. برای رسیدن به اهداف، پیش بینی می شود تولید برق آبی چین دو برابر شود و به ۷۶۰ میلیون کیلووات برسد.
به گفته ژو، این رقم نشان می دهد که پتانسیل چین در توسعه انرژی پاک هنوز هم تا حد زیادی استفاده نشده است.
از نظر ظرفیت نصب شده، این سد در رتبه دوم سد بزرگ سه تنگه استان هوبئی در مرکز چین قرار دارد و گفته می شود به لطف فناوری هایی که کنترل دقیق هوش مصنوعی را امکان پذیر می کند "هوشمندترین" سد جهان است.
فناوری های بکار گرفته شده به سد امکان بازیافت آب در کل فرآیند بهره برداری را می دهد و می توان از این طریق ضمن کاهش هزینه ها، باعث کاهش آلودگی رودخانه ها و دریاچه ها به دلیل کاهش حجم فاضلاب شد.
سد "بای هه تان" همچنین بخشی از تلاش چین برای انتقال برق تولید شده از مناطق غربی به شرقی است.
این سد بزرگ ترین واحد برق آبی جهان است که به طور مستقل توسط چین طراحی و ساخته شده است.