به گزارش ایرنا، مسلم نوروزی روز دوشنبه بهمناسبت گرامیداشت هفته مبارزه با موادمخدر (چهارم تا دهم تیرماه) در نشست با خبرنگاران همچنین بدون اشاره به آماری افزود: اعتیاد و طلاق در صدر آسیبهای اجتماعی گنبدکاووس قرار دارد که پیامدهای منفی این دو آسیب بشدت خانوادهها و جامعه را تهدید میکند.
وی، خشونت خانگی، سرقتهای خُرد، روابط پرخطر جنسی و حاشیه نشینی را از دیگر آسیبهای اجتماعی گنبدکاووس برشمرد و اضافه کرد که در ۲ سال گذشته تورم و گرانی ناشی از تحریمها و آسیب دیدن مشاغل و کسب و کارها به واسطه شیوع کرونا باعث تغییر سبک زندگی و افزایش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، خشونتهای خانگی و طلاق شده است.
نوروزی اظهار داشت: برای کاهش آسیبهای اجتماعی و ارائه خدمات و درمان آسیب دیدگان این حوزه هم اکنون ۹ مرکز ترک اعتیاد ویژه مردان شامل پنج مرکز ترک اعتیاد سرپایی روزانه (متادون درمانی)، ۲ مرکز اقامتی میان مدت باظرفیت پذیرش ۹۰ نفر، یک مرکز دی آی سی (کاهش آسیب) و یک مرکز شیلتر (سرپناه شبانه) با ظرفیت پذیرش ۳۰ نفر زیر نظر بهزیستی در گنبدکاووس فعال است.
وی از استفاده هزار و ۸۰۰ نفر از خدمات مراکز ترک اعتیاد گنبدکاووس در سال گذشته خبر داد و گفت: به زودی یک دستگاه کانکس سیار کاهش آسیب ویژه معتادان پرخطر برای خدمات رسانی در محله آسیبپذیر بدلجه و مناطق پیرامونی آن راه اندازی میشود.
رییس اداره بهزیستی گنبدکاووس همچنین یارانه پرداختی به مراکز ترک اعتیاد شهرستان در سال گذشته را یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال اعلام کرد و اظهارداشت: این مبلغ پاسخگوی نیاز مراکز ترک اعتیاد نیست و باید در سالجاری افزایش یابد.
نوروزی همچنین گفت که ۲۵ مرکز مشاوره (روانشناختی، ازدواج و خانواده، تحصیلی و تربیتی، اختلالات روانی و سلامت روان)، ۲ پایگاه خدمات اجتماعی و هفت موسسه فعال در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی زیر نظر بهزیستی گنبدکاووس فعالیت دارند که سال گذشته ۶ هزار و ۴۲۶ نفر به صورت حضوری و ۴۴۵ نفر به صورت تلفنی از خدمات این مراکز استفاده کردند.
وی افزود: سال گذشته ۵۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض در حوزه خدمات مختلف به مددجویان تحت پوشش بهزیستی گنبدکاووس پرداخت شد که در مقایسه با ۲۹ میلیارد ریال سال ۹۸، افزایش ۲ برابری را نشان میدهد.
گنبدکاووس با ۳۷۳ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان گلستان شناخته میشود.