اسلام‌آباد - ایرنا - همزمان با بحران نظامی در افغانستان و نگرانی‌های پاکستان نسبت به تاثیرات آن بر مرزهای مشترک و اوضاع داخلی، دو کشور با شروع دور جدید بازی سرزنش و اتهام، از یکدیگر برای کم کاری در مبارزه با گروه‌های تروریستی به شدت انتقاد کردند.

به گزارش ایرنا از منابع رسمی پاکستان، وزیر کشور پاکستان اخیرا خطاب به گروه طالبان در افغانستان از این گروه خواسته بود تا اجازه ندهد عناصر ضدپاکستانی از جمله گروه غیرقانونی «تحریک طالبان» از قلمروی افغانستان برای حمله به پاکستان استفاده کند.

این اظهارات واکنش وزارت امور خارجه افغانستان را درپی داشت و کابل ضمن رد ادعای اسلام‌آباد از طرف پاکستانی خواست تا نقش خود را برای جلوگیری از حملات تروریستی در مرزهای مشترک ایفا کند.

وزارت امور خارجه پاکستان نیز روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای، آنچه ادعاهای غیرواقعی مرکز دیپلماسی دولت کابل و مغایرت آن با داده‌های رسمی سازمان ملل خواند، را رد و اعلام کرد: بیش از ۵ هزار نفر از اعضای گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان حضور دارند.

در این بیانیه آمده است: گزارش ماه جاری تیم نظارت سازمان ملل اهداف ضدپاکستانی گروه تحریک طالبان در افغانستان را تایید و اعلام کرد که مواضع این عناصر در نزدیکی مرز افغانستان با پاکستان قرار گرفته است.

وزارت امور خارجه پاکستان که کشورش همچنان با تنش‌های مرزی با افغانستان و تردد عناصر خشونت طلب در مرزهای یکدیگر مواجه است، تاکید کرد: عناصر تروریستی تحریک طالبان با پشتیبانی آژانس‌های اطلاعاتی دشمن ضمن ادامه حضور در افغانستان دست به حملات مرزی علیه پاکستان زده و تهدید پایدار برای صلح و ثبات این کشور هستند.

مرکز دیپلماسی دولت اسلام‌آباد تاکید کرد که برنامه اقدام مشترک پاکستان و افغانستان برای صلح و همبستگی جایگاه موثر برای پرداختن به ملاحظات دو کشور درباره مسائل امنیتی و تروریستی هست، همزمان پاکستان متعهد به مبارزه با تروریسم در همه اشکال و ظواهر می‌باشد.

همزمان با خروج نظامیان آمریکا از افغانستان و تشدید وضعیت این کشور تنش میان اسلام‌آباد و کابل نیز شدت یافته و افغانستان کشور همسایه خود پاکستان را به همسویی با طالبان متهم می‌کند.

در عین حال نخست وزیر پاکستان شنبه گذشته طی مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز آمریکا گفت: ما از اعضای طالبان خواسته‌ایم که به طرف پیروزی نظامی حرکت نکنند، زیرا باعث جنگ داخلی در افغانستان خواهد شد و اطمینان می‌دهیم که حاضر به انجام هر کاری برای تحت فشار قرار دادن طالبان به جز اقدام نظامی علیه آنان هستیم.

«عمران‌خان» هشدار داد که در صورت هرگونه اقدام نظامی طالبان برای تصرف کابل، پاکستان مرزهای خود را با افغانستان خواهد بست و ما هیچ دولتی را جز دولتی که با رای مرم افغانستان انتخاب شود به رسمیت نخواهیم شناخت.