کاشان - ایرنا - مدیر عامل مجموعه بوم‌گردی، فرهنگی و خانه خلاق و نوآوری هنر و صنایع دستی نُقلی کاشان گفت: اهمیت دادن به صنایع فرهنگی و خانه‌های خلاق سبب افزایش اعتماد به نفس در بین جوانان و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای کشور می‌شود.

به گزارش ایرنا، اکبر رضوانیان در آیین افتتاح خانه خلاق کاشان که روز دوشنبه با حضور ویدئوکنفرانسی رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید، گفت: خانه‌های خلاق و نوآوری محلی برای استقرار و ارائه خدمات زیرساخت، تجاری‌سازی محصولات، توسعه بازار، آموزش عملی و حل مساله برای توسعه طرح‌ها و شکل‌گیری شرکت‌های نوپا برای راه اندازی کسب و کار های خلاق هستند.

وی ادامه داد: اهداف تاسیس خانه‌های خلاق و نوآورانه شناسایی، جذب و حمایت از ایده‌های خلاق، اشتغالزایی به همراه توسعه پایدار اقتصادی، ایجاد شبکه ها و سامانه‌های منتورینگ شامل مشاوره، آموزش، ساخت ساخت و تولید محصولات، ارایه مشاوره‌های تخصصی فنی و تجاری سازی و آموزش هدفمند، ایجاد بستر لازم برای تسهیل و تسریع در امکان‌سنجی ایجاد و توسعه دسترسی عرضه و ارائه محصولات در بازارهای هدف، ایجاد شبکه نیروهای متخصص در حوزه های مختلف صنایع خلاق، ایجاد بستر آشنایی سرمایه‌گذاران با صنایع خلاق و فرهنگی است.

مدیر عامل خانه خلاق کاشان با بیان اینکه هم اکنون ۹ خانه خلاق در حوزه های انیمیشن و فیلم، واقعیت افزوده(AR) و واقعیت مجازی( VR )، آموزش، یادگیری_تولید محتوا، بازی، اسباب‌بازی، رسانه‌های صوتی و تصویری، صنایع گردشگری و میراث فرهنگی، طراحی معماری و ساختمان، مد و پوشاک مشغول فعالیت هستند، افزود: زیست بوم صنایع فرهنگی با شکل‌گیری صندوق صنایع خلاق_ شرکتهای خلاق_ خانه‌های خلاقیت و نوآوری و بیشتر از آن نیروی انسانی خلاق شکل گرفته شده است.

وی با تاکید بر اینکه گردش مالی صنایع خلاق در دنیا ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار و سهم ایران باوجود تمامی داشته های ما ۶۰۰ میلیون دلار است اظهارداشت: تلاش ما در خانه‌های خلاقیت و نوآوری ایجاد اشتغال برای دانش‌آموختگان رشته‌های علوم انسانی و هنر است که ۵۰ درصد کل دانشگاه‌ها را تشکیل می‌دهد.

رضوانیان اظهار امیدواری کرد: در خانه های خلاق با جذب نیروها و پرداختن به ایده و فکر آنان، ارایه تسهیلات و مشاوره زیرساخت شبکه، صادرات و بازاریابی کسب و کار نو در حوزه صنایع فرهنگی ایجاد کنند.

مدیرعامل خانه خلاق کاشان اظهار امیدواری کرد که با حمایت مقام‌ها، مدیران و سیاستگذاران شاهد افزایش سهم ایران در گردش مالی صنایع خلاق دنیا باشیم.

رضوانیان با تقدیر از تلاش‌ها و حمایت‌های سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور و دکتر کرمی رییس ستاد فناوری‌های نرم و خلاق معاونت علمی اضافه کرد: خانه خلاق کاشان با ۱۴ استارتاپ هنر و صنایع دستی در زمینه بازاریابی، تبلیغاتو بسته‌بندی صنایع دستی، اجرای کارگاه‌های سفال، قلم زنی، معرق، منبت، کاشی، سرامیک، طراحی فرش، چوب و پارچه فعالیت می‌کند.

به گفته وی، خانه خلاق و نوآوری در فضای مشتمل بر سه خانه تاریخی قرار گرفته است و در سرداب یکی از خانه‌ها، که تماشاخانه شده امکانات اجرا، تئاتر و نمایشنامه‌خوانی فراهم شده است و فعالان فرهنگی و خلاق کاشان، استارتاپ‌های هنری خود را در این فضا مستقر کرده‌اند.

رضوانیان تصریح کرد: تولید پادکست، نمایشنامه‌های برگرفته از فرهنگ غنی منطقه و اجرای آیین‌های سنتی، از جمله تولیدات استارتاپی خانه خلاق نقلی است.

وی یادآور شد: خانه خلاق و نوآوری کاشان با حمایت ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، موضوع گردشگری کودک محور را با محوریت حمایت از استارتاپ‌های حرفه‌ای در این حوزه پیگیری می‌کند.

به گفته وی، تربیت تور لیدرهای ویژه کودکان، تولید پلتفرم‌های توریسم کودکان و شناخت علمی نیازمندی‌های این حوزه، از جمله دیگر برنامه‌های است که مدیریت این مجموعه خلاق در فضای شهر گردشگر پذیر کاشان پیگیری می‌کند.

رضوانیان اشتغال مستقیم و غیر مستقیم خانه خلاق کاشان را ۲۵ نفر مستقیم و ۲۵ نفر غیرمستقیم عنوان کرد و ادامه داد: برای خرید ملک، مرمت و تجهیز این خانه ۱۷ میلیارد تومان هزینه شده است.

خانه‌ خلاق گذر کاشان روز دوشنبه همزمان با خانه‌های خلاق تهران و قزوین با حضور ویدئوکنفرانسی حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در خانه تاریخی نقلی این شهرستان به بهره‌برداری رسید.

در این آیین همچنین از لوح خانه خلاق با حضور فرماندار و مدیرعامل خانه خلاق کاشان رونمایی شد.

سه خانه خلاق و نوآوری به نام‌های خانه خلاق بهزاد "ب" در تهران، خانه خلاق قزوینی‌ها در اصفهان و خانه خلاق گذر در کاشان با سرمایه گذاری ۱۹ میلیارد تومانی بخش خصوصی و ۸۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری بخش دولتی در قالب وام به بهره برداری رسیدند.

با راه اندازی این ۳ خانه خلاق و نوآوری در کشور در مجموع ۹ خانه خلاق و نوآوری در کشور راه اندازی شده و فعال هستند.

خانه خلاق در تلاش است تا با شناسایی، آموزش و همراهی در اجرای استارتاپ‌ها، کسب و کارها و طرح‌های فعال در حوزه‌های مختلف در توسعه کمی و کیفی بازار صنایع خلاق و صنایع فرهنگی ایران نقشی اساسی ایفا کند.

خانه‌های خلاق کاشان شامل کسب و کارهای دیجیتال و فضای مجازی، صنایع دیداری و شنیداری، صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، طراحی و معماری، یادگیری، نشر و چاپ، گیاهان دارویی و طب سنتی است.

با توجه استقرار صنایع خلاق، فرهنگی و کسب و کارهای دیجیتال در منطقه شمال استان اصفهان و بسترهای مناسب برای تولید و توسعه این کسب و کارها، تشکیل خانه خلاق می‌تواند بستری برای شکوفاسازی ظرفیت‌های این منطقه باشد.

خانه نقلی کاشان با ۲۰۰ مترمربع نمونه ای از خانه های مردمی با قدمت قاجاریه در پشت مسجد آقا بزرگ و در زیر گذر آب انبار خان واقع شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.