به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی «بحرین لیکس» امروز (دوشنبه) نوشت: این فعالان بحرینی قاطعانه از طرح رژیم آل خلیفه برای پذیرش این مترجمان همراه با خانوادههایشان مخالفت کردند و این اقدام را در راستای تغییر ساختار جمعیتی این کشور که اکثریت آن شیعه است، دانستند.
آنها تاکید کردند که با توجه به وخیم شدن اوضاع اقتصادی، افزایش بیکاری و نبود فرصتهای شغلی برای شهروندان بحرینی، این کشور کوچک حاشیه خیلج فارس نمیتواند نیروی کار خارجی بیشتری را تحمل کند.
این فعالان تاکید کردند که این کشور محل اقامت مترجمان فراری نیست و آمادگی استقبال از این تعداد مترجم را ندارد.
به نوشته بحرین لیکس، آمریکا قصد دارد گروهی از مترجمهای افغان که پس از خروج نیروهای این کشور از افغانستان در معرض تهدید قرار دارند را پیش از اینکه ارتش آمریکا از این کشور خارج شود، به کشورهای خلیج فارس منتقل کند.
بر اساس گزارش رویترز، «جان کربی» سخنگوی پنتاگون گفته است که انتقال این مترجمها به استفاده از هواپیمای نظامی نیازی ندارد.
«مایک ماکول» نماینده جمهوریخواهان در کنگره آمریکا که درباره طرح انتقال مترجمان افغانستانی از این کشور با مقامات دولت آمریکا گفت و گو میکرد، گفت: کشورهایی که ممکن است این افراد به آنجا منتقل شوند، شامل امارات، بحرین، قطر و کویت است.
نماینده برجسته جمهوریخواه همچنین تصریح کرد که انتقال این مترجمها شامل خانوادههای آنها نیز خواهد شد و تعداد کل آنها به حدود ۵۰ هزار نفر میرسد.
به نوشته بحرین لیکس، در اوایل ماه جاری میلادی، «طالبان» از مترجمهای افغانستانی که با نیروهای بینالمللی کار میکردند، خواست توبه کنند و پس از خروج نیروهای غربی از افغانستان، در این کشور بمانند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه طالبان در بیانیهای گفته است که این مترجمها در معرض خطر این گروه نخواهند بود.
بحرین لیکس اضافه کرد: مقامات بحرین در دهههای گذشته با هدف تغییر ساختار جمعیتی در این کشور که اکثریت آن را شیعیان تشکیل میدهند، درهای کشور را به روی کارگران خارجی جهت کار در بحرین گشودهاند و در طرحی که رژیم آل خلیفه آن را اجرایی کرده است، پس از مدتی به کارگرانی که سنی مذهب باشند، تابعیت بحرینی اعطا میکند.
آمار کارگران خارجی در بحرین حدود ۸۰۰ هزار نفر است که حدود ۷۷ درصد نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
با این حال، بسیاری از بحرینیها استخدام خارجیها و فراهم آوردن فرصتهای شغلی برای آنها را مورد انتقاد قرار میدهند و معتقدند که بحرینیها باید این مشاغل را در اختیار گیرند، اما این فرصتهای شغلی در دسترس متقاضیان بحرینی نیست.
مردم بحرین مدتها است از فقر اقتصادی، بیکاری و تبعیض در بخش دولتی رنج میبرند.
بحرینیها خانواده آل خلیفه که در سال ۱۷۸۳ از داخل شبه جزیره عربستان به بحرین آمدهاند را متجاوز و غاصب میدانند.
شهروندان بحرین در بیشتر موارد اقدام رژیم آل خلیفه در به کارگیری نیروهای امنیتی غیر بحرینی که بیشتر آنها به زبان عربی صحبت نمیکنند، در پاسگاهها و ایست بازرسیها در خیابانهای عمومی یا ورودی روستاها را مورد تمسخر قرار میدهند.