تهران- ایرنا- حملات دیروز به نیروهای مقاومت در مرز سوریه با عراق، نشان داد که این حملات که تلاشی برای تضعیف نیروهای مقاومت ضد تروریستی است، یا از دایره اراده جو بایدن خارج و این تصمیمات ذیل کنترل ژنرال هاست یا او قصد ندارد سیاست های مخرب سلف خود ترامپ را در خاورمیانه اصلاح و ترمیم کند.

بایدن در شرایطی پر ابهام، سیاست تضعیف نیروهای مقاومت را که در حال حاضر عمده بار جنگ و نبرد با تروریست ها را در عراق و سوریه بر دوش دارند، دنبال می کند، همان سیاستی که ترامپ در ۴ سال گذشته با شدت و ولعی ویژه پی می گرفت.

هدف قرار دادن گروه های مقاومت اسلامی کتائب حزب الله و کتائب سید الشهدا در روز دوشنبه همزمان بود با حملات راکتی به پست های برق عراق از سوی گروه تروریستی داعش؛ آیا این همزمانی ها در طول سال های اخیر اتفاقی بوده اند؟

داعش همزمان با حملات آمریکا و اسرائیل به مواضع نیروهای مقاومت، عملیات تروریستی  در عراق و سوریه انجام داده اند و ضرباتی وارد کرده اند.

بیشتر ناظران و تحلیلگران منطقه معتقدند، با تشدید حملات به نیروهای مقاومت ازسال ۲۰۱۹ به این سو ، داعش مخوف ترین گروه تروریستی جهان که رد پای آن در اکثر اقدامات تروریستی در شهرهای اروپایی هم دیده می شود، دوباره جان گرفته است.

این گروه عملا در سال ۲۰۱۷ با فروپاشی سازمان رزم و ماشین جنگی اش، ازهم پاشید و دیگر در عراق و سوریه قدرت عملیاتی اش را از دست داد، اما یک عامل باعث شد تا کار پاکسازی کامل در عراق و سوریه به خوبی انجام نشود و آن حاشیه سازی برای نیروهای مقاومت در منطقه بود؛ از حملاتی که اسرائیلی ها در سوریه علیه نیروهای مقاومت سازماندهی کردند تا حملات آمریکایی ها در عراق و به همین دلیل در کار عملیات پاکسازی خلل بزرگی ایجاد شد.

آمریکایی ها در همین مدت، ترددهای مشکوک روزانه ای میان سوریه و عراق داشته اند؛ کاروان هایی که بدون هرگونه نظارت، وارد عراق می شوند و به همان صورت به سوریه باز می گردند، اما کسی نمی داند که آنها چه چیزی با خود حمل می کنند.

پیشتر و در زمان جنگ علیه داعش در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ بارها اسناد و مدارکی از نقل و انتقال فرماندهان داعش در داخل عراق با استفاده از بالگرد منتشر می شد که به دلیل ملاحظات و حساسیت های آن دوران دولت وقت عراق به پیگیری آن اهتمام نمی ورزید، اما حالا گویا این جابجایی ها با استفاده از خودروهای زرهی و در قالب کاروان های نظامی انجام می شود و هدف اصلی آن بازسازی بدنه منهدم شده داعش است.

این سیاست آمریکایی ها که در دوران ترامپ و با هدف احیای دوباره داعش پیگیری می شد تا عملا از نظر نظامی یک سازمان مرده را بار دیگر وارد معادلات امنیتی منطقه کند، اکنون بار دیگر در زمان بایدن در حال پیگیری است، حال آنکه انتظار می رفت با توجه به شعارهای انتخاباتی بایدن و مخالفت او با سیاست های دوره ترامپ، در این دست سیاست های حمایتگرانه از تروریست ها تجدید نظری صورت بگیرد.

حال با شروع دور جدید تنش ها در عراق و سوریه، این سوال مطرح است که پیگیری سیاست های ترامپ و حمایت از گروه های تروریستی، سیاست غالب شخص بایدن و تیم اوست، یا اینکه ژنرال ها برای او تعیین تکلیف می کنند؟

هرچه هست، این سیاست شکست خورده ، بی شک به تقویت گروه های تروریستی در منطقه منجر می شود و همانقدر گیر بایدن خواهد آمد که ترامپ به دست آورده بود،‌ اما آمریکایی ها باید این نکته را هم مد نظر قرار دهند که ادامه این سیاست به رویارویی بیشتر ملت های منطقه با آمریکا منجر خواهد شد و نتایج آن هم قابل پیش بینی نیست.