به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، محمد مهدی تندگویان روز دوشنبه در ابتدای هفتاد و هشتمین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان به ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده حوزه جوانان در دولت های یازدهم و دوازدهم پرداخت.
تندگویان با تقدیر و تشکر از دستگاه های همراه وزارت ورزش و جوانان در موضوع ساماندهی امور جوانان، اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید اتفاقات خوبی افتاد و همچنین تفاهم نامه های همکاری خوبی با دستگاه های مختلف امضا شد و امیدواریم این اتفاقات خوب در دولت های بعدی هم ادامه داشته باشد.
وی با تشکر از جوانان به ویژه رای اولی ها در انتخابات ریاست جمهوری افزود: با همه مشکلاتی که تحریم ها و کرونا ایجاد کرد مردم حضور خوب و پرشوری داشتند که امیدواریم دولت ها قدر این مردم را بدانند.
افزایش سمن های جوانان از زیر ۱۰۰ سمن در سال ۹۲ به بیش از ۳۷۰۰ سمن جوانان در حال حاضر، برگزاری دو دوره انتخابات مجامع استانی سمن های جوانان، ایجاد ساختار قانونی سمن های جوانان برای اولین بار و برگزاری انتخابات هیات رییسه این ساختار برای دو دوره با مشارکت بالای سمن ها، ثبت مجمع ملی سمن های جوانان و شناسه دار شدن سمن های جوانان برای اولین بار با همکاری وزارت کشور، ارزیابی و رتبه بندی سمن های جوانان برای اولین بار از مهمترین اتفاقاتی بود که تندگویان به آنها اشاره کرد.
معاون امور جوانان همچنین به راه اندازی سامانه مشارکت های اجتماعی جوانان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر هیچ خدمتی در حوزه جوانان وجود ندارد که در سامانه در دسترس عموم نباشد. حتی طرح های جوانان و پرداخت کمک به سمن ها و طرح های جوانان در سامانه شفافیت ما درج می شود و همه نهاد ها و دستگاه های نظارتی می توانند به آن ها نطارت داشته باشند.
وی به برگزاری حدود ۷۰ هزار کارگاه آموزشی قبل از ازدواج در ۴۲۹ شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: در دولت تدبیر و امید ۴۱۰ مرکز مشاوره ازدواج و خانواده را دایر کردیم که تا پایان دولت به ۵۰۰ مرکز خواهد رسید. این مراکز به بیش از سه میلیون و هشتصد هزار نفر تا ۵ جلسه مشاوره رایگان ارایه کردند.
برگزاری ۱۱ دوره دانش افزایی مدیران و مشاوران مراکز مشاوره ازدواج، تدوین و انتشار بانک اطلاعاتی مشاوران و روانشناسان حوزه ازدواج برای اولین بار، ایجاد ۸۰۰ محتوا در قالب محصولات رسانه ای با موضوعات مختلف مثل کاهش آسیب ها، فرزند آوری و فرزند پروری، تحکیم خانواده و ...، راه اندازی سامانه ملی امید زندگی جهت مشاوره آنلاین و ... به مردم و جوانان، ایجاد مجمع ملی و مجامع استانی خیرین ازدواج برای اولین بار از دیگر مواردی بود که تندگویان به آنها اشاره کرد.
معاون امور جوانان به پرداخت وام ازدواج اشاره کرد و افزود: از سال ۹۶ وام ازدواج به روز شده و مشکلات در صف ماندن طولانی برای دریافت وام رفع شد.
وی اظهار داشت: تا پایان سال ۹۹ نزدیک به چهار میلیون نفر وام ازدواج دریافت کردند که حدود ۶۱ هزار میلیارد تومان از سوی دولت و شبکه بانکی به این افراد پرداخت شده است.
تندگویان با اشاره به برگزاری جلسات شورای عالی جوانان و ستاد ملی و استانی و شهرستانی ساماندهی امور جوانان افزود: در این دولت ۲۸ ستاد ملی، ۱۰۸۸ ستاد استانی و بیش از ۱۰ هزار ستاد شهرستانی برگزار شد.
تدوین سند سیاست گذاری و سند اجرایی بیانیه گام دوم انقلاب، برگزاری پویش های مختلف در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری توسط سمنهای جوانان برای کمک به هموطنان، افزایش سالانه ۳۰ درصد برنامه های فراغتی، افزایش برنامه های هفته جوان، تدوین سند جامع اوقات فراغت برای اولین بار و تصویب آن در شورای عالی جوانان، افزایش صد درصدی خانه های جوان از صفر به ۱۴۰ خانه جوان فعال دیگر اقدامات این حوزه بود که معاون امور جوانان به آن اشاره کرد.
وی افزود: به صورت مستقیم از سال ۹۷ با ارائه تسهیلات فنی و اعتباری به اشتغال مستقیم ورود کردیم و تا کنون از این طریق حدود ۱۲ هزار اشتغال ایجاد کرده ایم.
تندگویان گفت: ۱۵ مرکز شتاب دهی در حال فعالیت هستند و تا پایان امسال در هر ۳۱ استان مراکز منش را راه اندازی خواهیم کرد. تا به امروز بیش از ۸۰۰ برنامه با حضور ۱۰ هزار جوان برگزار شده است که منجر به اشتغال زایی شده است. تندگویان به طرح سرباز مهارت اشاره کرد و افزود: این طرح را هم با عنایت به منویات مقام معطم رهبری و با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح دنبال کردیم و تعهد امسال ما آموزش ۱۴۰ هزار سرباز است که با توجه به شیوع کرونا و محدودیت هایی که ایجاد شده، کتاب های مهارت های زندگی و اشتغال در قالب های لوح فشرده تدوین شده تا از طریق فصای مجازی هم بتوان آموزش ها را دنبال کرد. خوشبختانه در این حوزه تقدیر خوبی هم از سوی مقام معظم رهبری با اختصاص امریه ۶ ماه پایانی سربازی سمنهای فعال جوانان صورت پذیرفت که بسیار ارزشمند است.
وی به تولید ۲۰۰ قسمت برنامه مستند کارآفرینان جوان و پخش آن از طریق رسانه ملی اشاره کرد و گفت: این اتفاق بسیار خوبی بود که با هدف معرفی این جوانان و الگوسازی آنها و هم رفع مشکلات آنها در این حوزه صورت گرفت.
معاون امور جوانان گفت: برای اولین بار و پس از ۱۲ سال از میان ۴۳ کشور، به عضویت هیات مدیره و قائم مقامی مجمع جوانان کشورهای اسلامی درآمدیم.
تندگویان همچنین به تفاهم نامه های همکاری با دستگاه های مختلف مثل؛ تفاهم نامه با سازمان تبلیغات اسلامی، کمیته امداد، جهاد دانشگاهی، ستادکل نیروهای مسلح و ... اشاره کرد و افزود: امیدواریم همه موضوعاتی که به سرانجام خوبی رسیده است در دولت بعدی هم ادامه پیدا کند. در ابتدای دولت دوازدهم دولت به دنبال تفکیک حوزه جوانان از ورزش بود که در مجلس به تصویب نرسید اما امیدواریم در ادامه حوزه جوانان به یک جایگاه خوبی برسد.