مدیر عامل موسسه قرآنی "حدیث رضوان" در این مراسم گفت: در دوره قبل شورا نه تنها به مطالبات قرآنی این جامعه پاسخ داده نشد بلکه فعالیتهای فرهنگی به نوعی تعطیل شده بود.
سعید حاجی ابراهیمی افزود: برای برگزاری محفل قرآنی با مشکلات عدیده روبرو بودیم و برپایی یک محفل قرآنی در شهر به راحتی امکان پذیر نبود که علت آن نبود نیروهای قرآنی در بدنه مدیریت شهری بود.
وی ادامه داد: خواستار جذب زیاد و اتوبوسی فعالان قرآنی در بدنه شهرداری نیستیم اما خواستار آن هستیم که در بخش های فرهنگی مناطق شهرداری نیروهای کاربلد قرآنی جذب شوند تا اجرای برنامه های فرهنگی با رویکرد قرآنی تسهیل گردد.
تشکیل کمیسیون قرآن و عترت
مدیر عامل موسسه قرآنی "شکوه رسالت نبوی" نیز گفت: مسایل فرهنگی در دوره پنجم شورای شهر مشهد تعطیل بود حتی به ما اعلام شده بود شهرداری متولی امور فرهنگی نیست اما امروز از اعضای شورای ششم می خواهیم به مطالبات ما مطابق توافق انجام شده عمل نمایند.
حجت الاسلام سید موسی سلطانی افزود: مطابق گفتگوهایی که قبل از انتخابات شده بود راه اندازی کمیسیون قرآن و عترت در شورای شهر مشهد اولویت خواسته های جامعه قرآنی این شهر است.
وی ادامه داد: کار قرآنی باید روح داشته باشد و شهرداری باید درآمدهایی را که از شهر به دست می آورد در کارهای فرهنگی مناسب با سهم این قبیل فعالیتها برای امور قرآنی هزینه کند.
تمرکز نیمی از تشکلهای قرآنی خراسان رضوی در مشهد
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: مشهد دارای ظرفیتها و مزیتهای فراوان قرآنی است و اکنون از ۴۵۰ تشکل قرآنی استان، نیمی از آنها در مشهد فعالیت دارند.
حجت الاسلام محمد تقی کاظمی نسب افزود: در شورای شهر و کمیسیون فرهنگی دوره گذشته از حوزه قرآن و عترت غفلت شد و در حال حاضر معتقدیم با وجود ظرفیتهای قرآنی در این کلانشهر لازم است کمیسیون قرآن و عترت در شورای شهر مشهد شکل بگیرد.
وی مشهد را شهر زیارتی، دینی، معنوی و قرآنی توصیف کرد و ادامه داد: مشهد سالانه ۲۸ میلیون زائر داخلی و ۱.۵ میلیون زائر خارجی دارد لذا توصیه می کنیم با اینچنین ظرفیت، کرسی تلاوت دایمی قرآن در این شهر بین المللی برپا شود.
عضو منتخب ششمین دوره شورای شهر مشهد نیز در ان نشست گفت: برای تشکیل کمیسیون قرآن و عترت در شورای این شهر اگر هدف کلی و عملیاتی روشن باشد و راهبردی برای فعالیت های قرآنی در نظر گرفته شود می توان اقدام کرد.
حسن موحدیان افزود: خواستار این هستیم که اساتید و نخبگان قرآنی شهر راهبرد فعالیت را در جهت توسعه فرهنگ قرآن و عترت مطرح نمایند و شاید به این نتیجه برسیم مجموعه ای در قالب کارگروه در زیر مجموعه کمیسیون فرهنگی شورای شهر، امور قرآنی را مدیریت نماید.
منتخبان شورا به توافق خود با فعالان قرآنی مشهد پایبند هستند
وی ادامه داد: ما بر تعهدی که قبل از انتخابات با فعالان قرآنی امضا کرده ایم پایبند هستیم اما باید توجه شود فعالیتهای قرآنی شهرداری نباید با سایر حوزه ها تداخل داشته باشد.
حسین کریمدادی دیگر عضو منتخب شورای شهر مشهد نیز گفت: شهرداری می تواند با توسعه فرهنگسراهای قرآن و عترت به وظیفه خود در این زمینه عمل کند و لازم است این مجموعه در اختیار مجموعه فعالان قرآنی قرار گیرد.
وی افزود: البته می توان در مراسم مختلف مذهبی و سایر اوقات در بوستانها مراسم مذهبی و نشستهای قرانی برگزار کرد و این ظرفیت را در اختیار فعالان قرآنی قرار داد.
دیگر منتخب شورای شهر مشهد تشکیل کمیسیون قرآن و عترت را مهمترین خواسته فعالان قرآنی شهر دانست و گفت: ابتدا باید تشکیل این کمیسیون ویژه در شهر مشهد به عنوان ام القرای جهان اسلام بررسی و نیاز سنجی شود و اولویتها و نیازهای مردم احصا گردد.
۳۸۰ میلیارد تومان بودجه فرهنگی شهرداری مشهد
حسین حسامی افزود: در سال جاری بیش از ۳۸۰ میلیارد تومان برای فعالیت های فرهنگی در مشهد تامین شده که باید برای آن برنامه ریزی شود و پیشنهاد می گردد فرهنگسرای قرآن و عترت به قرارگاه فعالان قرآنی در شهر تبدیل شود.
دیگر عضو منتخب شورای شهر مشهد نیز گفت: باید توجه داشت نهادهایی مانند اداره اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و دیگر بخشها فعالیتهای قرآنی انجام می دهند و تعدد متولی در این حوزه بسیار است.
حجت الاسلام حسن منصوریان افزود: ابتدا لازم است این همه ظرفیت در حوزه فعالیت قرآنی با هم تجمیع شوند و برای تشکلها و موسسات قرآنی شبکه سازی صورت گیرد.
شبکه سازی تشکلها و نهادهای متولی امور قرآنی
وی به وجود نهادهای خیریه متعدد در کلانشهر مشهد اشاره کرد و ادامه داد: نبود شبکه سازی و عدم ساماندهی نهادهای خیریه را در این شهر تجربه کرده ایم و با توجه به این ظرفیت شاهد وجود نیازمندان پرتعداد هستیم که برخی از آنها از سوی چند موسسه حمایت می شوند و برخی نیز از کمکها بازمانده اند که علت این مشکل عدم هماهنگی و نبود شبکه سازی است.
این منتخب شورای شهر مشهد گفت: می توان تصویب کرد کارگروهی متشکل از نماینده همه تشکل های قرآنی و دیگر نهادهای متولی امور قرآنی به صورت شبکه شکل بگیرد و در نهایت با تجمیع بودجه و ظرفیتها به همه مسائل جامعه قرآنی از بیمه قاریان، برگزاری نشستهای قرآنی و فرهنگسرای قرآن و عترت پرداخته شود.
وی افزود: مشهد به عنوان یک شهر قرآنی نباید از برند قرآنی خالی باشد، باید موضوعات قرآنی در طراحی المانهای شهری مدنظر قرار گیرد، می توان با شبکه سازی و تشکیل کارگروه یا کمیسیون قرآن و عترت یا هر ساختار دیگری در شورای شهر به اهداف مورد نظر دست یافت.
کلانشهر مشهد با بیش از ۳.۵ میلیون نفر جمعیت بیش از ۲۰۰ تشکل قرآنی فعال دارد.