به گزارش ایرنا، «شهرام کرمی» روز سهشنبه در جمع خبرنگاران افزود: کمبود بارندگی ها به شدت میزان پوشش گیاهی و مرتعی مناطق استقرار این جمعیت را کاهش داده تا جایی که طبق آمارها حداقل ۱۲۰ هزار تن تولید علوفه در مراتع و زیر اشکوب جنگل های استان کاهش پیدا کرده که در نهایت میتواند به از بین رفتن دامداری در و افزایش بی رویه قیمت دام در استان نیز منتهی شود.
دادستان کرمانشاه افزود: در این راستا حسب گزارشهای واصله کاه و کلش در سطح استان با قیمت های نامتعارف خریداری شده و به استان خارج می شود که این موضوع موجبات بروز مشکلات متعددی را برای دامداران به همراه داشته است.
وی تاکید کرد: بنابراین، تعدادی از افراد غیر بومی از استان های دیگر با استفاده از دستگاههای مخصوص و ادوات پیشرفته کاه و کلش پسچر مزارع کشاورزی استان را در سطح گسترده و با قیمت های نامتعارف خریداری برداشت و ضمن بسته بندی به مقاصد خارج از استان و گاهی خارج از کشور منتقل می کنند.
کرمی گفت: این مساله باعث شده تا دامپروران استان جهت تعلیف دامهای خود با کمبود علوفه مواجه شوند و از سوی دیگر این اقدام بالا رفتن قیمت کاه و کاهش تولیدات دامی و افزایش قیمت این محصول و در نهایت نارضایتی عشایر و دامداران استان را به دنبال داشته است؛ این در حالی است که کرمانشاه به عنوان یکی از قطب های کشاورزی و دامپروری در سطح کشور بشمار می رود.
وی بیان کرد: با توجه به موارد گفته شده و با توجه به شیوع و همهگیری بیماری کرونا که منجر به کاهش نیرو در بخش کشاورزی و دامداری و همچنین تغییرات در سیاستهای صادراتی بسیاری از کشورهای جهان شده و این موضوع در کوتاه مدت منجر به برنامه ریزی و هشدار بسیاری از کشورهای منطقه در زمینه امنیت غذایی شده و از سوی دیگر با در نظرگرفتن وضعیت کنونی قیمت ارز که منجر به ارزش چند برابری قیمت محصولات مختلف کشاورزی در کشورهای همسایه شده، احتمال قاچاق آن را توسط دلالان و افراد سودجو چند برابر میکند.
دادستان کرمانشاه اعلام کرد: بنابراین بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از عشایر به ویژه در مناطق محروم و دستورات رئیس قوه قضائیه مبنی بر لزوم حمایت قرار قانونی از عشایر و همچنین به به منظور صیانت از حقوق عمومی مقرر است تا پایان تابستان سال جاری فرماندهی پلیس راه استان از هرگونه خروج محمولههای کاه و کلش به خارج از استان جلوگیری کند.
وی افزود: همچنین فرماندهی انتظامی استان به پاسگاههای استان ابلاغ کند که اقدامات پیشگیرانه لازم را اجرایی کنند.
کرمی اضافه کرد: ضمناً تعاونی های عشایری به همراه ۱۱شرکت تعاونی عشایر آمادگی دارند تا نسبت به خرید و ذخیره سازی کاه و کلش مکشوفه با قیمتهای مصوب اقدام و آن را در اختیار عشایر قرار دهند.
به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کرمانشاه، کاهش بارش باران در سال زراعی اخیر در استان طی ۵۰ سال گذشته نادر و کم سابقه بوده است.
استان پهناور کرمانشاه در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در آنها تولید میشود اما این ظرفیت بزرگ امسال بشدت تحت تاثیر کاهش بارندگی قرار گرفته است.
این وضعیت شرایط را بویژه برای ۱۴ هزار خانوار عشایری استان با جمعیتی بیش از ۸۰ هزار نفر با مشکل تامین آب شرب و علوفه مواجه کرده است که ۱.۵ میلیون واحد دامی در اختیار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه به ایرنا گفته است: ۴۶۰ روستای استان کرمانشاه با جمعیت حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت با تنش آبی و کم آبی روبرو هستند.