به گزارش روز سهشنبه ایرنا، گاوین ویلیامسون وزیر آموزش انگلیس با ایراد سخنانی در پارلمان تصریح کرد که از این پس مدیران مدارس وظیفه دارند تا مانع استفاده دانشآموزان از گوشی همراه در محیطهای آموزشی شوند. وی عنوان کرد که این تصمیم به اثرات منفی استفاده بیش از حد گوشی همراه بر سلامتی و روان دانشآموزان پایان میدهد.
دولت برای تغییر مقررات در این زمینه نظر مدیران و کارکنان مدارس و کارشناسان را خواستار شده بود. اتحادیه آموزگاران انگلیس با انتقاد از طرح دولت گفته بود که این مساله کمکی به حل مشکل دانشآموزان برای جبران عقب افتادگی ناشی از همهگیری کرونا نمیکند.
با این حال وزیر آموزش انگلیس گوشیهای همراه را ابزاری مزاحم و حواس پرت کن توصیف کرد که اگر بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد میتواند تاثیرات مخربی بر سلامت دانشآموزان داشته باشد.
ویلیامسون گفت: میخواهم به این وضع پایان دهم و مدارس را از گوشی همراه عاری کنم. هیچ پدر و مادری نمیخواهد فرزندش را به مدرسهای بفرستد که بیاخلاقی رایج است. مدارس باید مکان امنی باشد که دانشاموزان پیشرفت کنند و آموزگاران در به بهترین نحو به وظایف خود عمل کنند.
نتایج تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۱۳ نشان میدهد در برخی مدارس انگلیس که قانون منع استفاده از گوشی همراه به اجرا گذاشته شد، عملکرد دانشآموزان معادل ۵ روز تحصیلی، بهتر شده است. این درحالیست که تحقیقات در سایر کشورهای اروپایی هم نتایج مشابهی را به همراه داشته است.
در اسپانیا تحقیقات نشان داده که منع استفاده از گوشی همراه باعث تقویت نمرات دانشآموزان در ریاضی، علوم و کاهش اذیت و آزار شده است. در نروژ هم این محدودیت باعث افزایش نسبی نمرات دانشآموزان شده است. در فرانسه هم قانون منع استفاده از گوشی همراه از ۲۰۱۸ برای دانشآموزان زیر ۱۵ سال به اجرا درآمد.
تصمیم دولت انگلیس در این زمینه نیز بخشی از برنامه بهبود انضباط در مدارس است. با بودجه ده میلیون پوندی دولت انگلیس هم قرار است کارشناسان امور تحصیلی در زمینه کاهش بی انضباطی به مدیران مدارس مشورت دهند.