سنندج- ایرنا- معاون هماهنگی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان بانه با اشاره به بحران کم آبی و تداوم خشکسالی گفت: رفتار برخی از شهروندان نشان می دهد که همچنان بحران کم آبی را جدی نمی گیرند.

به گزارش ایرنا خالد عزیز زاده عصر سه شنبه در نخستین جلسه پدافند غیر عامل شهرستان بانه اظهار داشت: بحران کم آبی یک مسئله جدی است که باید تمام مردم فرهنگ صرفه جوی و جلو گیری از مصرف بی رویه آب بیاموزند و بکار بگیرند.

وی ادامه داد: اگر به موقع راهکارهای ذخیره سازی و حفاظت از منابع آبی را بکار نگیریم با مشکلات بسیاری مواجه می شویم چراکه بر اساس مطالعات انجام شده سال آینده نیز با کاهش بارندگی مواجه می شویم.

عزیززاده گفت: اقدامات انجام شده در رابطه با پدافند غیر عامل در بانه نیاز شهرستان را تامین نمی کند و باید اقدامات به صورت جدی تر و منسجم با همکاری همه سازمان انجام شود.

وی ادامه داد: باید کارگروه های تخصصی در این زمینه تشکیل شود و وظایف کار گروه ها مشخص شود کارگروهی به منظور حفاظت از منابع آبی باید تشکیل شود.

معاون هماهنگی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان بانه اظهار داشت: لامپ های روشنایی و تزینی اضافی که در خانه باغ های جاده سورین مصرف برق را بیش از حد افرایش داده و اعتراض بسیاری از شهروندان را نیز به همراه داشته که باید کنترل شوند.

وی گفت: باید امکانات و تجهیزات برای مواقع بحرانی در هلال احمر و ادارات مرتبط تامین شود تا در زمان بحران با مشکلات کمتری مواجه شویم و بحران به موقع کنترل شود.

عزیززاده ادامه داد: برای کنترل بهتر بحران شهرستان به ۱۰ منطقه مختلف تقسیم بندی شود و هر منطقه به  گروه و سازمانی سپرده شود و همه ماشین آلاتی که در حین بحران می توانند به کنترل بحران کمک کنند باید شناسایی و هر ماشین آلات با نیروها و تعدادی چادر به هر منطقه اختصاص داده شود.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه نیز با اشاره به اینکه تمام مرغداری های بانه به ژنراتورهای اضطراری مجهز هستند گفت: غذای دام طیور نیز برای هفت ماه ذخیره سازی شده و سوخت اضطراری واحدهای گلخانه ای هم تامین شده است.

کریم شریفی افزود: در انبارهای ذخیره گندم نیز ۱۸ هزار تن گندم ذخیره سازی شده و سال گذشته ۴۰ میلیارد تسهیلات برای بازسازی کارخانه آرد بانه اختصاص یافت.

وی با اشاره به مرزی بودن شهرستان و هجوم سن و ملخ از عراق اظهار داشت: با توجه به اینکه در عراق برداشت محصول زودتر انجام می شود هر ساله با آفات مهاجر مواجه هستیم و روستاهای مزرلان، ابولحسن، برده ره ش،کانی ناو، سرتزین، گرماو، شلمان سوتو و صدبار کانون ملخ مهاجر هستند.

شریفی افزود: همه سموم برای مبارزه با ملخ به صورت رایگان در اختیار کشاورزان و باغداران قرار می گیرد و ۳۵۲ لیتر تاکنون به کشاورزان و باغداران ارائه شده است.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.