تهران – ایرنا - قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: ایران با سابقه بیش از ۱۰۰ سال در حوزه واکسن سازی، جز ۱۰ کشور اول در مجامع بین‌المللی از نظر جایگاه علمی در تولید واکسن کرونا قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، منصور کبگانیان عصر سه‌شنبه در جلسه یکصد و پنجاه و یکم ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران افزود: یکی از موضوعات مهم مطرح شده در این جلسه وضعیت موجود و چالش‌های تولید و خرید واکسن کرونا بود که گزارش‌های خوبی از سوی مسئولان مربوطه ارائه شد و از فرهنگستان علوم پزشکی، دو معاون وزارت بهداشت، ستاد زیست فناوری و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در این جلسه حضور داشتند.

وی تصریح کرد: هر چهار پلتفرمی که در زمینه واکسن در ایران آغاز شده وارد مراحل بالاتر شدند و در حال ادامه کار است، با انجام تست های مختلف، دستاوردهای خوبی در این حوزه به دست آمده است و جز معدود کشورهای تولید کننده واکسن هستیم البته در این زمینه انحصار وجود دارد.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت:  ایران با سابقه بیش از ۱۰۰ سال در حوزه واکسن سازی، جزء ۱۰ کشور اول در مجامع بین‌المللی از نظر جایگاه علمی در واکسن کرونا قرار گرفت و همکاری داخلی و بین‌المللی خوبی در این زمینه شکل گرفته که البته شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به این دستاوردها حساس است.

وی خاطرنشان کرد:  تنوع پلتفرم‌ها نیز مورد تاکید است چون برخی از این پلتفرم ها برای برخی گروه‌های سنی مشکل ساز است و اگر یک پلتفرم بود نمی دانستیم چگونه باید این عقب ماندگی واکسن را جبران کنیم که خوشبختانه این تنوع باعث شده که ما در این زمینه آرامش خاطری برای تولید واکسن داشته باشیم.

کبگانیان افزود: البته در این جلسه برخی سوالات و چالش ها مطرح شد که اولین آن تامین مواد اولیه واکسن به عنوان یک نگرانی برای مردم و مسئولان بود که برای تولیدات داخلی و واردات اقدامات خوبی انجام شده است و ظرفیت تولید بسیار بزرگی نیاز است به همین منظور زیرساخت‌های اولیه آن ایجاد شده است و تکمیل زیرساخت ها نیز در دستور کار است.

وی اضافه کرد: به همین منظور نیروهای متخصص با شرکت های متعدد برای تولید واکسن وارد کار شده‌اند و حتی برای تربیت و آموزش نیروهای متخصص برنامه های بیشتری در دستور کار قرار گرفته است و البته انتقاداتی در این  زمینه بود که انتشارات علمی در این زمینه به دقت انجام نشده که تاکید شده است در این زمینه هم فعالیت های خوبی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه مردم اقناع شده و نگرانی آنها کمتر شود انسجام در اطلاع رسانی پیشنهاد شده است که به همین دلیل نظام اطلاع رسانی در حوزه کرونا تاکید شد تا با انسجام و یکپارچه سازی خوبی صورت گیرد چون برخی آمار و ارقام متناقض بود، البته به دلیل اینکه اولین تجربه بود حق می دهیم اما جا دارد اطلاع رسانی مسنجی حاکم شود تا نگرانی عمومی مردم کاهش یابد.اولویت بندی و نحوه صادرات تولید جزو مواردی بود که در جلسه مطرح شد.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در ادامه بهدریافت واکسن برکت توسط مقام معظم رهبری نیز اشاره کرد و گفت:  در این جلسه تشریح دقیقی از نکاتی که تزریق واکسن توسط مقام معظم رهبری انجام شد به عنوان یک کار بی سابقه انجام شد، چرا که این واکسن در مرحله سوم تست است و این کار قابل تامل بود.

وی تصریح کرد: این کار مقام معظم رهبری مزایای بسیار بالایی داشت اولین مزایا اعتماد و ارتقای اعتماد ملی به تولید داخلی است که از اقدام رهبری تقدیر شد چون با این کار حمایت از دانشمندان ایرانی را انجام دادند و با این کار مایه دلگرمی آنها شد و تعبیری کار مقام معظم رهبری این بود که چون ایشان فرمودند حاضرم جانم را فدای علم و فناوری کنم نشان داد این کار عملی بود و به این حوزه اهمیت می‌دهند.

وی به  یکی دیگر از دستور کار این جلسه اشاره کرد و اظهار داشت: این بار تصمیمات و برنامه‌های ستاد راهبری مربوط به اخبار علم و فناوری بود که یکی از اخبار مهم برگزاری اولین جلسه شورای راهبردی علم، فناوری و نوآوری در حوزه دفاعی و امنیتی در اردیبهشت ۱۴۰۰ بود که جلسه سند همکاری های علمی و دفاعی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، وزیر علوم، ریاست دانشگاه آزاد و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد. این موضوع را به فال نیک می گیریم که بین صنعت دفاعی کشور و دانشگاههای کشور پل خوبی برقرار و ارتباط فعال است.

کبگانیان افزود: خوشبختانه در ارتباط با سند توسعه فناوری نانو، دستاوردهای خوبی در کشور داریم اما فعالان این بخش از سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی محروم بودند اگرچه راهبردهای آن مصوب شورای عالی بود اما مشکلاتی وجود داشت که باید قانونی‌تر می‌شد، اولین بحث پیش‌نویس سند پیشنهادی در کمیسیون اقتصاد دانش بنیان و فناوری ستاد راهبردی بود که براساس مصوبه ۸۳۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.