شیراز- ایرنا- استاندار فارس گفت: : شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با استفاده از طرح‌های اندیشمندان، کارشناسان، سازمان‌های مردم نهاد و دستگاه‌های اجرایی، راهکارهای علمی را برای کاهش آسیب‌های اجتماعی اتخاذ کند.

عنایت‌الله رحیمی، روز سه‌شنبه در نشست تخصصی یاری گری زندگی، دیپلماسی موادمخدر، پیشگیری از اعتیاد در شیراز افزود: اندیشمندان و متخصصان روانشناسی برای آسیب‌های اجتماعی چند سطح را تعریف می‌کنند که شامل سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی می‌شود.
وی ادامه داد: در سطح فردی یکی از علل گرایش به مواد مخدر، مشکلات روانی افراد است و وجود ناهنجاری شخصیتی، فرار از زندگی تکراری و ضعف اراده است.
او اظهار داشت: در سطح خانوادگی نیز رفاه بیش از حد یا فقر زیاد و دادن آزادی بی حد و حصر به فرزندان و یا سختگیری‌های زیاد، کمبود محبت در خانواده، نشنیدن صحبت فرزندان و ندیدن رویاها و خواسته‌های آنها همه در گرایش آنها به که اعتیاد و مواد مخدر بسیار موثر است.
وی ادامه داد: در سطح اجتماع هم عواملی از جمله بیکاری، نابرابری اجتماعی، محل سکونت و در دسترس بودن مواد می‌تواند زمینه ساز گرایش افراد به سمت اعتیاد شود.

فعالیت‌های پیشگیرانه نقش مهمی در کاهش مصرف مواد مخدر دارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس هم، با اشاره به نقش فعالیت‌های پیشگیرانه در کاهش مصرف مواد مخدر گفت: امیدواریم با استمرار فعالیت‌های پیشگیرانه و با همکاری دستگاه‌های متولی و مشارکت موثر فعالان اجتماعی و سازمان‌های مردم‌ نهاد شاهد کاهش مصرف مواد مخدر و گرایش به آن در استان باشیم.
سلیمان کرمی افزود: به ‌رغم محدودیت‌های ناشی از کرونا و تعطیلی مدارس، همراهی استان در اجرای طرح یاری گران زندگی با تشکیل کانون یاری گران در سطح مدارس و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه شاد، باعث ایجاد حساسیت در قشر نوجوان و جوان در معرض خطر اعتیاد و خانواده‌های آنها نسبت به پدیده خانمان‌سوز اعتیاد شد.
وی ادامه داد: اجرای طرح یاری‌ گران زندگی در مدارس یک اجتماع بزرگ فرهنگی در سطح هشت هزار و ۹۰۰ مدرسه با ۹۰۰ هزار دانش است که تاکنون در چهار هزار و ۱۲۸ مدرسه کانون یاری گران تشکیل و فعال شده است.
او افزود: میانگین درصد اجرای طرح یاری گران در مدارس و مراکز آموزشی فارس، ۴۵ درصد است و ۳۴۶ هزار دانش‌آموز هم تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند که از جمله اقدامات شایسته‌ای است که در استان انجام شده است.
او گفت: سال گذشته با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تست رایگان اچ آی وی، هپاتیت و کرونا بر روی افزون بر چهار هزار معتاد متجاهر انجام شد و در راستای تکمیل چرخه ساماندهی معتادان بهبود یافته از اعتیاد نیز از سوی واحدهای مختلف صنعتی، تولیدی و اقتصادی در سطح استان به‌ ویژه شیراز و شهرک صنعتی شهر شیراز برای ۲۱۰ نفر از این افراد، فرصت شغلی فراهم شد.