بجنورد- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شیروان در خراسان شمالی گفت: نفوذ آب ناشی از بارندگی موجب ایجاد شکاف در بدنه غارهای هنامه شد و احتمال ریزش این اثرتاریخی و ماندگار قرون اولیه اسلامی وجود دارد.

میثم زارع روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بارندگی های سال گذشته شکافی عمودی و عمیق در بدنه کوه ایجاد کرده و هر لحظه امکان ریزش این اثر تاریخی وجود دارد و  به همین دلیل امنیت گردشگران در بازدید از این غارها در  معرض خطر قرار دارد.
وی اضافه کرد : در بازدید تیم زمین شناسی دانشگاه دولتی بجنورد توصیه شد تا هر چه سریعتر برای تخریب این آثار تاریخی ، باید مرمت بر روی آن با تزریق سیمان صورت گیرد که اجرای این طرح نیاز به اعتبار دارد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شیروان افزود: روان آبهای ناشی از بارندگی که از بالای کوه به بدنه غارها وارد می شود موجب ریزش و فرسایش غارها شده است و هدایت روان آبها در بالادست کوه باید در اولویت قرار گیرد که در این خصوص 100 میلیارد ریال اعتبار نیاز است و تاکنون درخواست برای تامین اعتبار جهت مرمت این آثار تاریخی به جایی نرسید.
زارع ادامه داد: در سال گذشته از محل اعتبارات استانی، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای غارهای هنامه شهرستان شیروان تخصیص یافت که این اعتبار برای اجرای  جاده دسترسی هزینه شد و برای طرح های آبرسانی ، برق و جاده دسترسی و کاشت درخت و آلاچیق نیز نیاز به بودجه دارد که تاکنون محقق نشده است.
غارهای هنامه شیروان یک مجموعه معماری دستکند هستند که در سه طبقه روی هم در سینه کوهی در جنوب روستای هنامه از توابع دهستان سیوکانلو در ۱۸ کیلومتری شمال شهرستان شیروان قرار گرفت و بر اساس تحقیقات و از روی سفالینه های به دست آمده در اطراف این مجموعه غارهای هنامه در قرون چهار الی پنج هجری ساخته شده و در دوران بعد و به ویژه در زمان آشوب و ناامنی مورد استفاده قرار می گرفته است.
این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲ هزار و ۲۱۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و نمونه مشابه اینگونه معماری دستکند و روستایی که در دل کوه حفر شده، در سایر مناطق ایران به ویژه در جنوب کشور مشاهده شده که از آن جمله می توان به غار “خربس ” در جزیره قشم و روستای “میمند” در کرمان اشاره کرد.
شهرستان ‎شیروان در ‎ ۶۰کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی مسافران شمال مشهد و زائران بارگاه قدسی ثامن‌الحجج حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) واقع است که دارای ۶ روستای هدف گردشگری است.
تاکنون ۶۴۲ اثر تاریخی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵۰۹ اثر تاریخی، ۴۴ اثر طبیعی، ۷۵ اثر ناملموس و ۲۰ اثر منقول تاریخی است.