به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نشریه آبث با بیسابقه خواندن این افزایش در تاریخ اسپانیا نوشت، پیش از این، گرانترین قیمت برق در سپتامبر سال ۲۰۰۸ (شهریور و مهر ۱۳۸۷) با مبلغ ۷۳.۰۳ یورو ثبت شده است.
این قیمت همچنین در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته میلادی (۲۰۲۰)، افزایش حدود ۱۷۲ درصدی را نشان میدهد. متوسط قیمت برق اسپانیا در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۹.۱۵ یورو به ازای هر مگاوات ساعت و در سال ۲۰۲۱ میلادی ۵۰ یورو بود.
این میانگین قیمت، ۱۲.۵ درصد بالاتر از آلمان و ۱۳.۳ درصد گرانتر از فرانسه است.
بر اساس این گزارش، افزایش قیمت برق در بازار عمده فروشی از آوریل گذشته (فروردین- اردیبهشت) و به موجب افزاش قیمت گاز در بازارهای جهانی مشهود بوده است.
بر اساس دادههای شرکت "گس اینداستریال" ، قیمت برق تولیدی از نیروگاه گاز نیز در اسپانیا در نیمه دوم ماه جاری (ژوئن) با افزایش ۱۱.۸ درصدی (۳.۰۷ یورو در هر مگاوات ساعت) به ۲۹.۲ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید.
شرکتهای تامین کننده انرژی از جمله مشاغلی هستند که طی یک سال اخیر و با شیوع کرونا، متحمل خسارات متعددی شدهاند. از همین رو دولتها و همچنین نهادهای تنظیم کننده درصدد پیدا کردن راهحل با هدف حل مشکلات اقتصادی در بخش انرژی هستند. افزایش قیمت برق مشترکان خانگی راه حلی است که اخیرا مورد توجه نهاد تنظیم کننده اسپانیا قرار گرفته است.
از اول ژوئن (۱۱ خرداد) سیستم تعرفه جدید برق در اسپانیا به اجرا درآمده و به این ترتیب حدود ۱۹ میلیون مشترک در صورت مصرف پایینتر و ساعات کمتر استفاده از برق میتوانند از قیمتهای پایین تر برق بهره مند شوند. براساس ساختار جدید، سه دوره مصرف برق در نظر گرفته شده است: گرانترین بهای برق در ساعات اوج مصرف برق (از ۱۰:۰۰ تا ۱۴:۰۰ و از ۱۸:۰۰ تا ۲۲:۰۰) خواهد بود.
به نوشته نشریه لا وانگواردیا، به این صورتحساب، عوارض ۵.۱ درصدی انرژی و مالیات ۲۱ درصدی ارزش افزوده اضافه میشود. با این حال دولت اسپانیا هفته گذشته، در راستای مدیریت مصرف برق بخش خانگی، مالیات بر ارزش افزوده مصرف کنندگان خانگی با توان مصرف ۱۰ کیلو وات را از ۲۱ درصد به ۱۰ درصد کاهش داد تا مبلغ نهایی قبض این گروه را کاهش دهد.