محمد صادق معتمدیان روز چهارشنبه در ادامه سفر خود به شهرستان بجستان در بازدید از روستای مرندیز از توابع این شهرستان که به دلیل فعالیتهای شاخص در تولید فرش دستباف دهکده فرش استان خراسان رضوی لقب گرفته است افزود: فعالیت ۷۰۰ نفر از اهالی روستا در این زمینه از ظرفیتهای مهم اقتصادی و نمونه در منطقه است.
وی در حاشیه بازدید از توانمندیهای تولید فرش دستباف روستای مرندیز بجستان طی تماس تلفنی با مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی اختصاص مبالغی از محل اعتبارات تبصره ۱۶ برای حمایت از فعالان تولید فرش دستباف این روستا را خواستار شد.
استاندار خراسان رضوی گفت: با وجود ظرفیتهای خاص روستای مرندیز در تولید فرش دستباف ولی فعالان این بخش با کاهش تولید مواجه شده اند که باید مورد حمایت قرار بگیرند.
معتمدیان افزود: باید با حمایت از فعالان این بخش بستر رونق تولید فرش دستباف روستای مرندیز افزایش یابد.
استاندار خراسان رضوی صبح امروز نیز با مردم بخش یونسی شهرستان بجستان دیدار و مسائل و مشکلات آنان را بررسی کرد.
روستای مرندیز شهرستان بجستان از مناطق بسیار مستعد استان خراسان رضوی در تولید فرش دستباف به شمار می رود و قالیبافی با هویت این روستا عجین شده است و افزون بر ۸۰ درصد بانوان روستای مرندیز بافنده فرش هستند به همین دلیل این روستا به عنوان دهکده فرش دستباف استان خراسان رضوی لقب گرفته است و سه شرکت تعاونی فرش دستباف با مجموع اشتغال زایی ۷۰۰ نفر در این روستا فعالیت دارد و حدود ۲۰ درصد مردم این روستا در این حرفه مشغول کار هستند.
در شرایطی که هنرهای اصیل نظیر قالیبافی در برخی نقاط به فراموشی سپرده شده یا بسیار کم رنگ شده است، تولید فرش دستباف در روستای مرندیز شهرت جهانی دارد و به عامل مهمی برای اشتغال، کارآفرینی، توسعه و رونق اقتصادی منطقه تبدیل شده است.
قالیبافی در روستای مرندیز بجستان ۷۰ سال قدمت دارد و سالانه پنج هزار و ۶۰۰ مترمربع فرش دستباف با دستان توانمند بانوان این روستا بافته شده و 2 هزار و ۸۰۰ متر مربع آن به سایر کشورها از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود و بقیه در بازارهای داخلی به فروش می رسد.
روستای مرندیز با حدود پنج هزار نفر جمعیت در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال شرقی مرکز شهرستان بجستان واقع است.
مرکز شهرستان ۳۵ هزار نفری بجستان نیز در فاصله ۲۸۹ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.
شهرستان بجستان از ۲ بخش مرکزی و یونسی تشکیل شده است و دارای ۴۹ روستاست و ۱۶ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.