به گزارش ایرنا، شهابالدین عزیزی خادم رئیس فدراسیون فوتبال گفت: قرارداد ویلموتس موضوعی است که من نمونه آن را در هیچ کجا ندیدم و به نوعی ظلمی در حق فوتبال ایران است. تیم حقوقی ما این پرونده را برررسی کرد، وکیلی اسپانیایی گرفتیم که سوم تیرماه به ایران آمد و پرونده را بررسی کرد. قرار است دادگاه حکمیت ورزش تا اواخر تیرماه یا هفته اول مرداد رای نهایی خود را صادر کند و باید دید در نهایت چه رای صادر می شود.
وی ادامه داد: وکیل اسپانیایی از روند دفاعیات راضی بود، اما اعلام می کنم به هیچ عنوان زیر بار خسارت قرارداد ویلتموس نمی رویم، حتی اگر پول هم داشتیم این کار را نمی کردیم چرا که خسارتی که این پرونده به اعتبار و حیثیت فوتبال ما وارد کرد ظلم است و همان افرادی که پای این قرارداد را امضا کردند باید این خسارت را جبران کنند.
رئیس فدراسیون تصریح کرد: ما در مجموعه فوتبال ایران در برابر مردم مسوولیت پذیر هستیم، فدراسیون نه توان دارد و نه اراده که اگر کسی اشتباه کند، فدراسیون آن را جبران کند. به همه همکاران و دوستان هم گفتیم با کسی شوخی نداریم و همه چیز باید شفاف و روشن باشد.
خادم درباره خسارات ناشی از قرارداد ویلموتس تاکید کرد: اگر بدترین اتفاق رخ بدهد و رای به ضرر ما صادر شود باید ۶.۵ میلیون یورو به ویلموتس بدهیم و این مبلغ به اضافه ۲.۵ میلیون یوروی دیگری است که پرداخت شده، من از قوه قضاییه می خواهم و استمداد می طلبم که به این پرونده ورود کنند تا ماجرا ختم شود.
وی به دوره گذار و انتقال فدراسیون هم اشاره کرد و افزود: زمانی که کار را تحویل گرفتیم اعتبار و آبروی فوتبال ایران خدشه دار شده بود و بی اعتبار بودیم. عبور از این شرایط سخت ممکن نبوده مگر با حمایت، همدلی و تلاش کادر مدیریتی، رسانه ها ، مسوولان و دست اندرکاران امر که دوباره حیثیت فوتبال ایران را بازگردانیم. ما فدراسیونی را گرفتیم که میزبانی را از ایران گرفته بودند، فدراسیون در حداقلهای خود مانده بود و نیاز مالی اش را نمی توانست برآورده کند.
وی ادامه داد: در دور رفت با آن نتایج ویرانکننده روبهرو شده بود، با ویرانه ای روبهرو بود که کار را بسیار سخت می کرد. دو حریف سرسخت به نام عراق و بحرین داشتیم و نتایج خوبی در دور رفت نگرفته بودیم. بحرین را در کشور خودش هیچ وقت نبرده بودیم و مقابل عراق با کیروش هم نتیجه نگرفته بودیم. ما در جام ملتها با عراق مساوی کردیم و با ویلموتس هم شکست خوردیم. در کل همه چیز پیچیده بود. اگر در همین شرایط به تیم برزیل هم میگفتند باید هر چهار بازی را ببرید، واقعاً دچار استرس زیادی میشد اما من اعتقاد دارم صعود ما لطف و معجزه خدا بود و از این بابت خدا را شاکرم.
رئیس فدراسیون فوتبال خاطر نشان کرد: بهعنوان عضوی از خانواده فوتبال باید بگویم فدراسیون فوتبال با آن وضعیت، با آن امکانات و شرایط سخت آن دوران قرار داشت و استرس حذف در مرحله پیش مقدماتی را داشتیم که جام جهانی در قطر را از دست میدادیم، این مسئله وضعیت را سخت تر کرده بود اما بازیکنان و کادر فنی تیم ملی سنگ تمام گذاشتند و به هر حال از این شرایط عبور کردیم.
خادم به شرایط بد فدراسیون فوتبال در دوره گذار پرداخت و افزود: ۲۰ ماه بود که حقوق کادر فنی پرداخت نشده بود، در کل فدراسیونی را داشتیم که کسی حاضر نبود به ما کمک کند. از لجستیک و تدارکات تا اردوی کیش باید برنامهریزی میشد که وضعیت مالی خوبی هم نداشتیم.
وی ادامه داد: در این شرایط باید اردوی کیش را برگزار می کردیم و بعد راهی بحرین می شدیم. سازمان منطقه آزاد کیش، وزارت ورزش و جوانان، دولت و رسانه همه و همه کمک کردند تا از این شرایط سخت عبور کنیم. اعتقاد داریم که فوتبال یک موضوع فراجناحی و ملی است و نباید نگاه سیاسی به آن داشت.
وی افزود: تیم ملی و فوتبال ملی، الهامبخش و وحدت بخش است و انشاءالله بتوانیم با این همکاری چهره و اعتباری فوتبال را دوباره احیا کنیم. فراموش نکنیم فوتبالی که اعتبار ندارد نمی تواند در راه تجاری شدن گام بردارد و باید اعتبار و آبروی فوتبال را دوباره زنده کنیم.
عزیزی خادم گفت: در جلسه اول هیات رئیسه خزانه دار را صدا زدم و از او خواستیم مبالغی که در حساب های فدراسیون است را اعلام کند، در یک حساب یک میلیون و در حساب دوم فقط ۲۰ میلیون تومان پول داشتیم و باید خودمان را برای اردوی کیش و مسابقات بحرین هم آماده می کردیم.
وی افزود: از طرف دیگر ۲۰ ماه هم بود که کادر فنی دریافتی نداشتند و در خطر حذف از مسابقات هم بودیم. ساختمان فدراسیون به صورت شش دانگ و سه دانگ ساختمان باشگاه پرسپولیس نیز به نوعی توقیف شده بود و کلاف سردرگمی بود که در آن زمان نمی توانستیم به آن بپردازیم. برای همین است که می گویم لطف خدا شامل حال ما شده چرا که از این بحران ها عبور کردیم.
رئیس فدراسیون فوتبال تاکید کرد: برای فعالیت در یک سیستم مالی باید همه چیز مشخص باشد، شرایط مزایده، مناقصه، نیاز است یک جدول مالی داشته باشید. قراردادی داریم که سه معارض دارد. مشکلات مالی ما کلاف سردرگمی است باید روشن شود. تا به حال ۱۵ تا ۲۰ میلیارد از بدهی ها را پرداخت کردیم. ۱۰۰ هزار دلار باید به گاسپار پرداخت شود که نشده در صورتی که برای آن توافق شده بوده، با اسکوچیچ ۷۰ هزار دلار توافق شده اما پرداخت نشده بود. در این شرایط وحید هاشمیان روزی که به فدراسیون آمد و شرایط را دید گفت من ۲۰ ماه است که مطالباتم را نگرفته ام و بهتر است اگر اوضاع این قدر خراب است شما نفرات واجب تر را پرداخت کنید. این برای ما یک درس است و ما با چنین نفراتی کار می کنیم.
رییس فدراسیون فوتبال تصریح کرد: یکی دیگر از کارهایی که در این مدت انجام دادیم توجه به تیم های پایه، فوتبال بانوان و فوتسال بود چرا که آنها هم بخشی از این جامعه هستند.
وی در مورد پرونده شستا و اتفاقاتی که در آن روی داده، گفت: از رئیس قوه قضائیه و دیوان عالی کشور میخواهم که به این پرونده ورود کنند. شستا ۲۹ میلیارد تاکنون پول گرفته ، اینکه مسیری که طی شده غلط بوده یا نه را باید آنهایی که این کار را کردند جواب بدهند، اما به خاطر همین پرونده ششدانگ ساختمان فدراسیون فوتبال و سه دانگ ساختمان باشگاه پرسپولیس به نام شستا شده است.
رییس فدراسیون فوتبال تصریح کرد: جا دارد من در اینجا به ریاست جمهور منتخب جدید نیز بابت انتخابشان تبریک بگویم،از آقای رئیسی درخواست داریم به این پرونده ورود کرده و آن را بررسی کند. در این ماجرا ۲۹ میلیارد پول گرفتند. بدهی دو میلیون یورو بدهی بوده که شستا دو برابر آن را گرفته چون رفع تعهد ارزی را با این مجوز گرفتند.
وی ادامه داد: الان در این ماجرا فدراسیون فوتبال، وزارت رفاه، وزارت ورزش، مجمع فدراسیون فوتبال، مردم و همه درگیر هستند. اگر رفع تعهد ارزی را گرفتند باید آپشنی قائل میشدند اما ششدانگ ساختمان فدراسیون فوتبال و سه دانگ باشگاه پرسپولیس را هم گرفتند. بدهی فدراسیون فوتبال مشخص است. تیم حقوقی فدراسیون فوتبال هفته آینده به صورت جدی به این ماجرا ورود خواهد کرد تا همه چیز روشن شود.
خادم به جلسهای که با رئیس دیوان محاسبات کشور برای حل مشکل شستا داشت، اشاره کرد و گفت: اگر اسناد و دارایی فدراسیون فوتبال به جای خود باز نگردد وارد دعوایی خواهیم شد که فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس هم به آن ورود خواهند کرد. ما امیدواریم که حقمان را بگیریم و همه چیز روشن و شفاف باشد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون برای داوران در حال گرفتن حامی مالی هستیم که شرایط داوران را بهتر کنیم. اگر بخواهیم اسپانسر بگیریم، باید کار کارشناسی شود و قیمتی کارشناسی استخراج شود که همین مسئله خودش زمانبر است. با رئیس امور مالیاتی جلسه داشتیم که صدها میلیارد بدهی مالیاتی در فوتبال وجود دارد که باید پرداخت می شده اما نشده است، در همین بحث مالیاتی باید ماهها کار کرد.
رئیس فدراسیون فوتبال درباره وضعیت دراگان اسکوچیچ، گفت: با اسکوچیچ صحبت کردم. او اعلام کرد که قرارداد دارد، اما این قراردادی است که ما باید بتوانیم با هم کار کنیم. در هیات رئیسه مطرح کردیم و به توافق رسیدیم که کار ادامه پیدا کند. برای پاداشها نیز صحبت کردیم و قرار شد از بابت آنالیزور و بدنساز تقویت کنیم و وحید هاشمیان و کریم باقری نیز در کنار ما می مانند.
وی افزود: زمان ما کم است. قرار است هفته آینده برنامهای به آقای نوبخت بدهیم که بتوانیم کمک قابل توجهی برای آمادهسازی تیم ملی دریافت کنیم. قرار شد اوایل هفته آینده این موضوع رسمیت پیدا کند، همانطور که برای دوره قبلی به موقع کمک کردند. امیدواریم هم ایشان به تیم ملی کمک کنند و هم دولت آینده. ما هم برنامهریزی اقتصادی داریم که تا یک ماه آینده از این برنامه رونمایی میشود. تیم ملی فقط ۲۰ ستاره ندارد. ما ستارههای زیادی داریم که باید به آنها توجه کنیم. ما مشکلات انباشته داشتیم که در حال رسیدگی به آنها بودیم.
رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به برنامههای فدراسیون فوتبال، گفت: ما هفته آینده یک آکادمی را در کرمان افتتاح خواهیم کرد که برای چهار استان کشور است و در کیش کمپ تیمهای ملی را خواهیم داشت. در شهرهای مختلف این کار را ادامه میدهیم و برنامهریزی داریم.
عزیزی خادم همچنین خاطر نشان کرد: ما در حال برنامهریزی بلند مدت هستیم. با یکی از چهرههای ملی کشورمان در حال برنامه ریزی برای ۱۵-۱۰ سال آینده هستیم که بتوانیم ۵۰-۴۰ بازیکن را در داشته باشیم که هم برای رده امید و هم برای جام جهانی ۲۰۲۶ بتوانیم تیم قدرتمندی را تشکیل دهیم.
وی درباره اقدامات صورت گرفته برای ادامه همکاری با سرمربی تیم ملی فوتبال هم گفت: من برای آنکه این مساله را نهایی کنم مجوز هیات رئیسه فدراسیون فوتبال را نداشتم. به اندازه کافی در هواپیما کنار هم بودیم و در سالن اجلاس هم او را کنارمان داشتیم. من باید با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال به جمع بندی می رسیدم و بعد موضوع را نهایی می کردم.
رئیس فدراسیون فوتبال درباره ادامه همکاری با کریم باقری گفت: با کریم باقری صحبت کردیم که تا پایان مرحله انتخابی و جام جهانی کنار تیم ملی باشد. ما علاقهمند به این همکاری هستیم و باقری هم بسیار اثرگذار بود، همانطور که وحید هاشمیان بسیار اثرگذار نشان داد. درباره دو سه موردی (دستیار و آنالیزور) هم که گفتیم، آقای اسکوچیچ باید برنامهریزی کند.
عزیزی خادم درباره زمان ورود VAR به فوتبال ایران و اینکه باشگاهها میگویند خودمان هزینه میکنیم که این امر نهایی شود، گفت: هرچند VAR جزو برنامههای انتخاباتی من نبود اما در اولویتهای کاری من قرار داشت، مزایدهای برگزار شده برای VAR، اما یک شرکت بلژیکی و یک شرکت بریتانیایی این امکانات و تأییدیه فیفا را دارند.
وی افزود: ما میخواستیم که این سیستم را بومی بیاوریم، اما یک شرکتی با شرکت بلژیکی قرارداد بسته که اگر تحریمها نبود مستقیم امکانات را وارد میکردیم. هر استادیوم هفت تا هشت میلیارد تومان هزینه برای تجهیز به VAR میخواهد و در صدد هستیم تا این کار را نهایی کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که چه تاریخی را برای ورود VAR می توان مشخص کرد، گفت: اگر گرفتار بحث مزایده و تحریمها نشویم، امکان مالی وجود دارد و باشگاهها نیز پذیرفتند که هزینه را بدهند و وزارت ورزش و جوانان هم کمک کند. بعد از پروسه اداری و مالی، باید پنج شش ماه هم داوران ما در این زمینه آموزش ببینند. امیدوارم به مشکل دیگری نخوریم و بحث تعارضات را به همین دلیل گفتم. آن شرکت مزایده را برده، اما مبنای آن تکونولوژی داخلی بوده است. ما اگر بخواهیم زمانی را اعلام کنیم، برای اسفند ماه و نیمفصل لیگ بعد است.
رئیس فدراسیون فوتبال در مورد اینکه برای گرفتن میزبانی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ داشتن سیستم VAR لازم است، اظهار داشت: در بحث میزبانی، VAR فقط یک بحث است. حق پخش تلویزیونی و تحریمها نیز یک بخش دیگر است. مسائل مالی هم در میزبانیها وجود دارد. کشورهای حوزه خلیج فارس در این زمینه تلاش میکنند که میزبانی را بگیرند اما اینجا فقط آنها نیستند، بلکه دیگر تیمهای گروه نیز باید تصمیم بگیرند.
وی افزود: استرالیا، کامبوج نیست که بازی کردن در هر جایی را بپذیرد. شرق آسیا همچنان بحث محدودیتهای کرونایی را دارد. از طرفی ما خواستیم که به صورت محدود ورود تماشاگران را هم آزاد کنیم تا اگر میزبانی گرفتیم، بتوانیم شرایط را فراهم کنیم.
عزیزی خادم اضافه کرد: کشورهای دیگر هم در حال تلاش هستند تا میزبانی را از آن خود کنند، ما نامهای را پس از اعلام سیدبندی به ۱۱ کشور دادیم که در بحث میزبانی همفکری کنند و حداقل اگر شرایط میزبانی نبود، از سوی همه پذیرفته شود که در کشور بیطرف بازی کنیم.
وی افزود: تلاش ما برای میزبانی است اما در این زمینه هم پیش دستی کردیم.
رئیس فدراسیون فوتبال همچنین درباره شائبههایی که درباره انتخاب برخی اعضای کمیتههای این فدراسیون مطرح شده و روسای هیاتهای فوتبال استانی در فدراسیون پست گرفتهاند، گفت: خیلی از اعضای فعلی در گذشته هم در کمیتهها یا در هیات های فوتبال حضور داشتند. در فدراسیون فوتبالی که مستقر هستیم، افرادی بودند در کمپین نفرات دیگری، اما اکنون با ما کار میکنند.
وی ادامه داد: ما فراسازمانی نگاه میکنیم و به شخصه از تنگنظری متنفر هستم. خیلیها از قدیم بودند و حالا هم هستند و با تمام توان کار میکنند. این افراد عضو مجمع هستند و اگر در کمپین ما هم بوده باشند، کار خلاقی انجام ندادیم و انتخاب ما بودند.
عزیزی خادم گفت: بخش زیادی از فوتبال ما در استانهاست که باید آنها را درگیر کنیم. فدراسیون فوتبال توصیهپذیر نیست و کاملاً مشورتپذیر است. اینکه میگویید این افراد در کمیتهها پست گرفتند، آنها اعضای مجمع هستند و روند در فیفا و AFC نیز به همین شکل است که از اعضای مجمع در کمیتههای مختلف استفاده میشود.