تهران – ایرنا – شی جین پینگ دبیر کل حزب کمونیست و رئیس جمهور چین روز پنجشنبه در مراسم یکصدمین سالگرد تاسیس این حزب تاکید کرد که "ما هرگز مردم سایر کشورها را تحت سلطه قرار نخواهیم داد" .

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا ، دبیر کل حزب کمونیست چین در سخنانی در میدان تیان‌آن‌من پکن با بیان اینکه "ملت چین هیچ گرایش تجاوزکارانه یا سلطه‌طلبانه‌ای در ژن خود نداشته است" ، افزود: حزب (کمونیست چین) به فکر آینده بشریت است و امیدوار به حرکت به جلو به همراه همه نیروهای پیشروی سرتاسر جهان است. وی همچنین با بیان اینکه چین همواره برای حفظ صلح و کمک به توسعه جهانی و حفظ نظم بین‌المللی کار کرده است ، خواستار تلاش‌های مداوم برای ارتقا و پیشبرد ساخت یک جامعه انسانی با آینده‌ای مشترک شد. 

رئیس جمهور چین در بخش دیگری از سخنانش گفت که مردم چین هرگز به قدرت‌های خارجی اجازه زورگویی و تحت انقیاد درآوردن ما را نخواهند داد . هر کسی که برای انجام چنین کاری تلاش نماید با یک دیوار بزرگ فولادی ایجاد شده توسط بیش از ۱.۴ میلیارد مردم چین برخورد خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما هرگز مردم سایر کشورها را مورد ستم ، زورگویی یا سلطه قرار نداده و هرگز چنین کاری نخواهیم کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز ، رئیس جمهور چین در این سخنرانی یک ساعتی در میان جمعیت ۷۰ هزار نفری در مرکز پکن ، همچنین وعده تقویت ارتش چین را داد و تعهد حزب کمونیست چین به "اتحاد دوباره" تایوان را اعلام کرد و گفت که ثبات اجتماعی در هنگ‌کنگ تضمین، و از امنیت و حق حاکمیت چین محافظت خواهد شد.

وی گفت: حل و فصل مساله تایوان و تحقق "اتحاد دوباره" کامل چین یک وظیفه مهم تاریخی حزب است. وی درباره هنگ کنگ و ماکائو گفت که چین به نص و روح اصل "یک کشور ، دو سیستم" پایبند است؛ اصلی که مطابق آن سطح بالایی از خودمختاری وعده داده شده است.

رئیس حزب کمونیست چین گفت: مردم چین نه تنها در نابود کردن جهان قدیم موفق بوده‌اند بلکه یک جهان جدید خلق کرده‌اند. تنها سوسیالیسم می‌تواند چین را نجات دهد.

مراسم روز پنجشنبه با پرواز جت‌ها و بالگردهای نظامی آغاز شد و در ادامه گروه کُر ۳ هزار نفری آهنگ‌ها و سرودهای سوسیالیستی نواختند. این خبرگزاری غربی گزارش داد: حزب کمونیست چین در ابتدا دهقانان و کارگران را به خدمت گرفت اما در سیر تحول خود با در پیش گرفتن "سوسیالیسم با خصوصیات چینی" ، بازارها و کارآفرینی را نیز پذیرفت و در عین حال مدل اقتدارگرایی "لنینی" را هم حفظ کرد.