مشهد- ایرنا- رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: توجه به تامین آب و بازار ۲ حلقه مفقوده در بخش کشاورزی است و در شرایط فعلی با توجه به خشکسالی ها و تغییر اقلیم هر محصولی که می‌خواهیم تولید کنیم ابتدا باید به فکر میزان نیاز آبی آن باشیم و سپس بازار فروش آن را در نظر بگیریم.

محمدرضا اورانی روز پنجشنبه در مراسم روز "مزرعه انگور"  در خلیل‌آباد با تاکید بر توجه به موضوع بازار پسندی محصولات کشاورزی افزود: بسیاری از ارقام انگوری که قبلا در استان خراسان در سطح وسیعی کشت می‌شد امروز برای انبارداری و حمل و نقل با مشکلاتی مواجه است.
وی با اشاره به ارقام مختلف انگور عنوان‌کرد: بسیاری از ارقام انگور اگر به کشمش تبدیل نشود امکان صادرات آن نیست لذا باید به بازارپسندی محصولی که می خواهیم کشت کنیم توجه ویژه داشته باشیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با بیان این که ۹۰ درصد اقلیم کشور خشک و نیمه خشک است گفت: باید شرایط اقلیمی کشور را در تولید محصولات کشاورزی مد نظر قرار دارد و کشت‌های جایگزین و کم آب طلب را رواج داد.

اورانی با بیان این که در دنیای توسعه یافته ۷۰ درصد کارهایی که می خواهد انجام شود توسط کارآفرین و ۳۰ درصد دیگر با کمک بانک صورت می گیرد افزود: کارآفرین و سرمایه گذاری که بخواهد ۸۵ درصد وام بگیرد و برای ۱۵ درصد دیگر هم وثیقه ندارد و از همان میزان تسهیلات مبلغی به عنوان وثیقه توسط بانک نگهداشته می شود با کوچکترین خسارتی با مشکلات فراوانی مواجه می‌شود.

وی ادامه داد: مساحت تاکستانهای انگور در خراسان رضوی ۲۲ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۱ تن محصول از هکتار است و  بیشترین سطح زیر کشت انگور در این استان متعلق به شهرستان خلیل‌آباد است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد نیز با اشاره به سطح ۶ هزار هکتاری باغات انگور در خلیل آباد گفت: باغهای انگور خلیل‌آباد از لحاظ کمی و کیفی قابل توجه است به طوری که محصول آن دارای لطافت خاصی است و درآمد اصلی مردم این شهرستان از محل کاشت و برداشت انگور و تولید کشمش تامین می‌شود.

محمود شبان افزود: ۳۰ رقم انگور در تاکستانهای خلیل‌آباد به عمل می‌آید که مهمترین آنها پیکامی و عسکری معمولی با مصرف تازه‌خوری و نیز تولید کشمش است و دیگر ارقام انگور این خطه مانند ترکمن، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی و سرقی نیز برای تازه‌خوری و تهیه مویز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 وی  با اشاره به فعالیت چهار سردخانه به ظرفیت هفت هزار تن در خلیل‌آباد اظهار داشت: توجه به صنایع تبدیلی و فرآوری انگور در منطقه خلیل آباد ضروری است.

شهرستان خلیل‌ آباد با ۱۸ هزار هکتار زمین باغی و زراعی حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی تولید می‌کند.
انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان است که جنبه صادراتی دارد.
 شهرستان خلیل آباد با ۲ بخش ششطراز و مرکزی در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.

سطح زیر کشت خراسان رضوی ۹۹۰ هزار هکتار است که ۷۳ درصد از آن کشت آبی و ۲۷ درصد کشت دیم است.