به گزارش ایرنا، امروز پنجشنبه حاتم طلک الشمری مدیر برق ناحیه تلول الباج استان صلاح الدین (۱۵ کیلومتری غرب الشرقاط) به رسانه های عراقی گفت سه دکل در مسیر انتقال برق از استان های شمالی به بغداد بر اثر بمب های کارگذاشته شده در آن، تخریب شد.
۴۰۰ میلیون دینار خسارت در ۱۰ روز
احمد العبادی سخنگوی وزارت برق عراق، چند روز اخیر را «سخت ترین روزهای شبکه برق عراق و کارکنان آن» می داند و می گوید تنها در ۱۰ روز گذشته ۳۰ حمله تروریستی به دکل ها و نیروگاه های برق عراق رخ داده است. او البته به «اهداف سیاسی» از این اقدام نیز اشاره می کند.
العبادی تعداد «دکل های کاملا تخریب شده» را در ۱۰ روز گذشته ۱۵ دکل می داند و با استناد به سخنان امجد العقابی نماینده ائتلاف سائرون مقتدا صدر در پارلمان و عضو کمیسیون انرژی می افزاید: تعمیر و بازگرداندن هر دکل به شبکه برق ۲۵ میلیون دینار هزینه روی دست دولت می گذارد و ۴ روز کاری را به خود اختصاص می دهد. این یعنی خسارت حدودا ۴۰۰ میلیون دیناری( با احتساب هر دلار امریکا 1450 دینار عراق) در ۱۰ روز.
عراق تعطیل شد
سقوط دکل ها یکی پس از دیگری به دست تروریست ها در وضعیتی صورت می گیرد که موج گرمای شدید در عراق نیاز به سیستم های سرمایشی را به اوج خود رسانده است و بحران برق، ادارات را هم در دستکم ۱۲ استان از ۱۸ استان عراق به تعطیلی کشاند.
دولت عراق اعلام کرده که امروز پنجشنبه به علت افزایش درجه دما بغداد و ۱۱ استان دیگر تعطیل است و استانداران می توانند برای استان های باقیمانده (از مجموع ۱۸ استان) تصمیم گیری کنند.
پیش بینی شده است که درجه حرارت طی ساعت های آینده در بغداد به بالای ۵۰ درجه سانتیگراد هم برسد و بحران قطعی مکرر برق که در برخی شهرها مانند کربلا به ۱۹ ساعت در شبانه روز می رسد بر وخامت اوضاع افزوده است.
دولت عراق در بیانیه ای با اعلام خبر تعطیلی امروز (پنجشنبه) بغداد و ۱۱ استان و تفویض اختیار به استانداری های دیگر استان ها افزود: در هفته آینده نیز ساعت های کار رسمی تا ساعت ۱۳ خواهد بود. استان های بغداد، نینوی، کربلای معلی،-صلاح الدین، المثنی، الأنبار، میسان، الدیوانیة، بابل، دیالی، نجف اشرف و بصرة امروز پنجشتبه تعطیل است.
دمای روز گذشته (چهارشنبه) بغداد به ۴۹ درجه سانتیگراد رسید و پیش بینی های هواشناسی حاکی است که روز پنجشتبه به ۵۰ درجه ئ بالاتر برسد.
همچنین پیش بینی شده است که در دو ماه آینده دمای هوا در عراق روی مرز ۵۰ درجه سانتیگراد باشد و در برخی استان ها به ۵۵ درجه برسد.
مطالبات پی در پی شهروندان عراقی با فرا رسیدن فصل گرمای شدید و نیاز به سیستم های سرمایشی انرژی بر به ابزاری موثر برای منتقدان دولت در عراق تبدیل شده است.
آیا کشتی الکاظمی از این توفان عبور می کند؟
رسانه های عراقی روزانه دهها خبر در ارتباط با بحران برق در گوشه و کنار کشور منتشر می کنند؛ از حمله خرابکاران تروریست به دکل های برق و نیروگاه ها گرفته تا تمدید تعطیلی ها، کاهش ساعات کار به علت موج گرما، وعده های مسئولان و قطعی های مکرر برق از بغداد پایتخت گرفته تا دورترین نقاط مرزی.
برق به طور ویژه و انرژی غیر متکی به نفت و گاز در شکل عام آن، برای دولت مصطفی الکاظمی بسیار مهم است؛ به همین علت هم عمده تمرکز در نشست سه جانبه عراق با سران اردن و مصر بر همین کلیدواژه (برق) متمرکز بود.
برای دولت الکاظمی، حل مشکل برق شهروندان، دستاوردی بزرگ و برگ برنده ای در اداره امور و نتیجتا ارزش افزوده ای در انتخابات پارلمانی پیش رو خواهد بود که کمتر از ۱۰۰ روز دیگر روز دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) در عراق برگزار می شود و سرنوشت کابینه او را رقم خواهد زد.