اصفهان - ایرنا - معاون فنی و عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان گفت: مصرف سوخت گاز طبیعی خودروها یا سی ان جی ( CNG) در این استان در سه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.

گاز طبیعی فشرده یا سی‌ان‌جی، سوختی است که بیشتر به‌عنوان جایگزینی برای بنزین، گازوییل و گاز مایع به‌کار می‌رود؛ سی‌ان‌جی نسبت به سایر سوخت های فسیلی، آلودگی کمتری ایجاد می‌کند و فراوانی و قیمت مناسب دارد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اصفهان، ساسان تیموری افزود: در فصل بهار امسال با وجود محدودیت در سفرهای درون و بیرون شهری به دلیل شیوع ویروس کرونا، حدود ۱۳۸ میلیون مترمکعب سوخت سی ان جی در استان مصرف شد.

وی تاکید کرد: استفاده از این سوخت پاک از لحاظ اقتصادی به‌صرفه ‌است و سبب کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های ملی خواهد شد.

تیموری خاطرنشان کرد که پایش‌ها و بازبینی‌های لازم توسط کارشناسان این شرکت درباره رعایت موارد لازم و استاندارد سازی جایگاه‌های عرضه سوخت سی ان جی (CNG) برای سوخت‌رسانی ایمن در جایگاه‌ها ه صورت ماهانه و مستمر انجام می‌شود.

در این گزارش اشاره ای به میزان مصرف بنزین در سه ماه نخست امسال نشده است.

معاون فنی و عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان همچنین از ثبت نام ۱۰ هزار دستگاه خودروی عمومی برای گازسوز شدن به صورت رایگان در استان خبر داد و گفت: تاکنون هشت هزار و ۶۰۰ خودرو از آنها گاز سوز شده است.

تیموری  با بیان اینکه ثبت نام برای اجرای این طرح همچنان ادامه دارد، اضافه کرد: در این طرح برای خودروهای عمومی تاکسی و وانت هزینه گازسوز کردن رایگان است و برای تاکسی‌های اینترنتی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه اخذ می شود.

به گفته وی، اصفهان در اجرای طرح دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی به‌صورت رایگان رتبه چهارم کشور را دارد.

طرح رایگان دوگانه‌سوز کردن خودروهای عمومی شامل ون، تاکسی و وانت‌بارها از سال گذشته آغاز شد؛ اعتبار مورد نیاز برای این‌کار از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت مایع تامین خواهد شد که علاوه بر کمک به اقتصاد ملی، کاهش آلودگی زیست محیطی و همچنین افزایش فرصت صادرات را فراهم می‌کند. 

مصرف سوخت سی ان جی (CNG) از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ در کشور تقریبا ثابت بود اما پس از اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین، تقاضا برای استفاده از این سوخت پاک به مقدار قابل توجهی افزایش یافت که بیشتر آن خودروهای حمل و نقل عمومی و باری است.

مصرف بنزین در استان اصفهان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ معادل ۱۵.۳ درصد، کاهش و مصرف سوخت سی ان جی معادل ۶ درصد افزایش یافت.

۲۹۸ جایگاه سوخت بنزین خصوصی و ۱۶۴ جایگاه سی‌.ان‌.جی در استان اصفهان وجود دارد که حدود ۳۵ جایگاه عرضه سوخت گاز طبیعی فشرده در کلانشهر اصفهان است.