به گزارش ایرنا، «جهانبخش شکری» روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت روز صنعت در خانه صنعت استان کرمانشاه با تبریک این روز به جامعه صنعت، تولیدکنندگان و صنعت گران، افزود: بخش خصوصی کننده کار است و در کف بازار قرار دارد و فعالان این بخش می دانند چه مصوباتی به نفع مصرف کننده، بازار و جامعه است بنابراین مشورت نگرفتن از آنها هم به زیان مردم و هم دولت است.
وی یکی از بزرگترین مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران را وضع قوانین و مصوبات یک شبه، بدون کارشناسی و متضاد دانست و گفت: وضع چنین قوانین و مصوباتی، خسارت زیادی به واحدهای تولیدی زده و توان برنامه ریزی را از آنها گرفته است.
وی تصریح کرد: بازار مصرف خارجی که با هزار زحمت بدست می آید یک شبه با ممنوعیت چند ماه کالا از بین می رود و در نتیجه ظرفیت تولید کاهش می یابد و در کل موجب خسران زیان کشور و اشتغال شده است.
اختصاص تسهیلات ارزان قیمت برای رونق تولید
این فعال اقتصادی، همچنین یکی از مهمترین مطالبات بخش خصوصی از دولت آینده را ثابت کردن قیمت ارز دانست و گفت: اگر قیمت ارز ثابت باشد تولیدکنندگان می توانند برای تولید برنامه ریزی کنند و آرامشی به بازار کسب و کار حاکم می شود.
شکری همچنین از دولت آینده خواست برای جبران خسارت تولیدکنندگان و صنعت گران و رونق تولید برای آنها تسهیلات ارزان قیمت کم بهره قرار دهد.
او همچنین یکی دیگر از مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی را کارشناسان ادارات و بازرسی ها عنوان کرد که برای صدور مجوز، پروانه کار، نظارت و دیگر موارد سلیقه ای برخورد می کنند و گاها کار یک واحد تولیدی را چند ماه به عقب می اندازند.
وی اضافه کرد: بارها با مستندات، سلیقه ای رفتار کردن کارشناسان ادارات را ثابت کرده ایم اما باز به دلیل وجود مصوبات متناقض، با این افراد خاطی هیچ برخوردی نمیشود و آنها به کار خودشان ادامه می دهند.
واحدهای صنعتی و تولیدی کرمانشاه سال گذشته تعدیل نیرو نداشتند
رییس خانه صنعت و معدن کرمانشاه در ادامه سخنانش گفت: واحدهای صنعتی و تولیدی استان سال گذشته باوجود تحریم های خارجی و داخلی ناشی از وضع قوانین متضاد مانند مصوبه ممنوعیت صادرت کالا و همچنین شیوع بحران کرونا و راکدی بازار اما با کار جهادی و تحمل سختیها تعدیل نیرو نداشند و با تمام توان کار کردند.
شکری این قشر را جهادگران واقعی کشور و جامعه دانست که در خط مقدم مقابله با همه مشکلات از جمله تحریم ها، بیکاری و فقر جامعه توسعه و پیشرفت کشور قرار دارند.
او در ادامه به تشریح مشکلات عمده و کلان صنعتگران و تولیدکنندگان پرداخت و گفت: افزایش ۶ برابری تعرفه گاز و برق واحدهای صنعتی موجب افزایش قیمت تمام شده کالا و در نتیجه از بین بردن توان رقابت کالاهای ایرانی با کالاهای خارجی در بازار داخلی و خارج شده است که ادامه یافتن این وضعیت در نهایت سبب افزایش قیمت کالاها، تعطیلی کارخانه ها، افزایش بیکاری و فقر یعنی فاجعه می شود.
شکری اضافه کرد: اگر دولت می خواهد به قشر آسیب پذیر و روستایی برق، گاز و آب رایگان بدهد باید از جیب خودش بدهد و با کار کارشناسی شده و علمی این کار انجام بدهد نه این از افزایش چند برابری قیمت گاز و برق واحدهای تولیدی و صنعتی، که قوت، کالا و خدمات و اشتغال جامعه را تامین می کنند، زیرا گرانی هزینه های تمام شده کالاها منجر به از دست دادن بازار و بیکاری کارگران و در نتیجه آسیب چند برابری به خود جامعه مستضعف و آسیب پذیر می شود.
استان کرمانشاه اصلا نباید قطعی برق داشته باشد
رییس خانه صنعت استان کرمانشاه در بخش دیگر از سخنان خود، یکی دیگر از مهم ترین مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی استان را قطعی برق عنوان کرد و گفت: سقف مصرف کل استان کرمانشاه در همه بخش های خانگی، کشاورزی، صنعتی و معدنی در روز ۸۰۰ مگاوات در نظر گرفته شده در حالی در استانی مانند اصفهان برای یک واحد صنعتی (ذوب آهن) آنها در روز فقط هزار مگاوات برق مصرف می کنند.
شکری افزود: این اصلا انصاف نیست که برق کرمانشاه را با استان های پر مصرف برق مانند تهران، یزد، کرمان و تبریز مقایسه و قطع کنند در حالی که کرمانشاه ۲ برابر برق مصرفی اش برق تولید می کند.
وی، قطعی ناگهانی و بدون اطلاع قبلی به ویژه در شهرستان را فاجعه آمیز اعلام کرد و گفت: این قطعی بدون اطلاع قبلی خارج از خسارت های مالی هنگفت که به دستگاه زده میشود، خسارت جانی در پی دارد، خواهش می کنم، وزارت نیرو این امر را جدی بگیرند.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه، حدود هزار و ۱۲۰ واحد دارای پروانه فعالیت وجود دارد که که نزدیک ۸۰۰ واحد آن فعال است.