حمید ملانوری روز جمعه در برنامه زنده رادیویی میز خبر شبکه خاوران خراسان جنوبی افزود: من معتقدم اگر بخواهد استان توسعه پیدا کند و مردم از خدمات ما در گوشه گوشه استان بهرهمند شوند باید همه ظرفیتها را به خدمت بگیریم و جرأت و جسارت مردم را بالا ببریم.
وی ادامه داد: نیروی انسانی از ظرفیتهای مطلوب استان است و ما به لحاظ هوش، استعداد و قدرت و پشتوانه برنامهریزی دارای نیروهای توانمندی هستیم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: با وجود چنین ظرفیت مطلوبی، نام محروم و محرومیت را زیبنده استان و مردم نجیب، با سخاوت و بافرهنگ و پرتلاش آن نمیدانم.
وی یادآور شد: ۵۰ نوع کانی معدنی خراسان جنوبی را به بهشت معادن تبدیل کرده، معادنی که هم به لحاظ ذخیره و عیار و کیفیت دارای درجه و اهمیت بسیار بالایی هستند و در گوشه گوشه استان هم گسترده و توزیع شدهاند.
وی افزود: علیرغم اینکه استان، کویری و کمبارش است، اما تلاش مردمان این منطقه باعث رویش محصولات کشاورزی مهمی همچون زعفران، زرشک، عناب، خرما و زیتون شده و محصولات استراتژیک خراسان جنوبی زبانزد جهان است.
ملانوری اظهار داشت: گردشگری به جهت اشتغال بالایی که به همراه دارد، یکی از محورهای مهم توسعه در دنیا شناخته میشود، تنوع و تعدد جاذبههای طبیعی و آثار تاریخی به اندازه وسعت و گستره خراسان جنوبی در اقصی نقاط این استان پراکندهاند.
بازگشایی بازارچههای مرزی استان پیگیری میشود
استاندار خراسان جنوبی گفت: تنها معبر فعال مرزی با افغانستان در استان مرز ماهیرود است که اکنون با وجود درگیریهای موجود در کشور افغانستان هنوز هم مبادلات تجاری و اقتصادی از این معبر ادامه دارد.
وی افزود: میزان صادرات از این مرز با وجود محدودیتهای کرونایی ۳ میلیون و ۵۳۴ هزار تن کالا به ارزش ۸۴۴ میلیون دلار بوده که از نظر وزنی با ۲۶ درصد و به لحاظ ارزش ریالی با ۷۳ درصد رشد مواجه بوده است.
ملانوری یادآور شد: با توجه به این که استقرار مرزنشینان در نقاط مرزی امنیتآور است، لذا باید اقتصاد و معیشت مرزنشینان را فراهم کنیم که در همین راستا یکی از راههای تأمین معیشت و اقتصاد مرزنشینان، توسعه فعالیتهای مرزی است.
وی ادامه داد: ما آمادگی کامل را برای بازگشایی بازارچههای مرزی داریم، اما دولت افغانستان هنوز اعلام آمادگی نکرده و چون بدون موافقت کشور همسایه این کار امکانپذیر نیست، مذاکرات گستردهای با وزیر، معاونین وزیر، کارگزاران، سفرا، مسئولان افغانستان داشتهایم.
وی گفت: حتی برای تمایل بیشتر آنها به بازگشایی مرزها، طرحهای اقتصادی مشترک در زمینههایی که برای آنها انگیزه اقتصادی داشته باشد و انگیزه ایجاد کند تا به این قضیه ورود کنند، تعریف شده است که این اواخر تمایلاتی هم نشان دادند و ما امیدواریم درگیریهای فعلی تمام شود و بازگشایی مرزها انجام گیرد.
برنامهریزی برای ایجاد ۷۰۰ هکتار فضای گلخانهای
استاندار خراسان جنوبی گفت: از اولین روز حضور خود در خراسان جنوبی، شعار تدبیر، تلاش، توسعه را در دستور کار قرار دادیم و در راستای تحقق آن ستاد توسعه خاوران را راهاندازی کردیم.
وی افزود: شتاببخشی به کارها در قالب حرکتهای جهادی و انقلابی مهمترین تکلیف این ستاد می باشد و توسعه پایدار، همهجانبه و متوازن با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و استفاده از منابع خارج از استان مدنظر ستاد توسعه خاوران است.
ملانوری یادآور شد: با راه اندازی ستاد توسعه خاوران، اقدامات گذشته استان هم پرشتاب دنبال می شود، ما روز اول اعلام کردیم، هواپیما، همان هواپیماست، فقط خلبانش عوض شده و امروز اعلام میکنم نه تنها همان هواپیما در حال حرکت است که موتور دوم آن را هم روشن کردهایم تا کارها با شتاب بیشتری دنبال شوند.
وی ادامه داد: در قالب نهضت گلخانهای برای ایجاد ۷۰۰ هکتار فضای گلخانه در خراسان جنوبی برنامهریزی کردهایم و همین جا هم اعلام میشود که این گلخانهها آماده واگذاری است و متقاضیان میتوانند با مراجعه به جهاد کشاورزی از این ظرفیت استفاده کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: تکمیل زنجیره طرح هاب منطقهای شتر نیز در راستای سودآوری و درآمدزایی برای فعالان این حوزه در اولویت برنامه ها قرار دارد و در نشستی با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، مذاکراتی درخصوص تفاهمنامه طرح هاب شتر صورت گرفت و بخشی از این طرح بهزودی به بهره برداری میرسد.
وی افزود: در مورد سیل سال ۹۹ و به جهت جبران خسارات بحرانی که برای خراسان جنوبی به همراه داشت، پیگیر اخذ اعتبارات بودیم و توانستیم به عنوان تنها استان، مبلغ ۳۰ میلیارد تومان بگیریم.
ملانوری ادامه داد: موضوع راه آهن از دیگر مباحث کلیدی استان است، برای تسریع در روند اجرای کار در پروژه راهآهن استان، تشکیل جلسه با صندوق توسعه ملی، بانکهای عامل و کنسرسیوم ریلی را دنبال کردیم و خوشبختانه کار با شتاب درحال انجام است.
وی یادآور شد: کارخانه فولاد در بحث تأمین برق و گاز مشکل داشت ولی با پیگیری هایی که انجام شد، این مشکل قبل از سال برطرف شد و قرار بود خط احیای کارخانه، بهمن ماه به طور رسمی به بهره برداری برسد.
وی افزود: وقوع یک حادثه آتشسوزی کار را متوقف کرد اما مشکلات برطرف شده و بر اساس پیگیریهایی که انجام دادهایم، قول گرفتهایم که خط احیا تا پایان تیرماه به بهرهبرداری برسد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: انجام این اقدامات نشان می دهد که مدیران همچنان دغدغه دارند و ما مدام در حال پیگیری هستیم و این طور نیست که نشسته باشیم و اقدامی انجام ندهیم.
وی اظهار داشت: با مدیران نشسته مخالفم و این نگاه را که چون به آخر دولت رسیدهایم و نباید ادامه بدهیم را اشتباه میدانم، بنده مسوولیت دارم حتی برای یک ماه، پس باید وظایف خود را آن طور که بایسته و شایسته است، ادامه دهم.
جذب سرمایهگذاران دارای اهلیت و صلاحیت برنامه ستاد توسعه خاوران
ملانوری اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامههای ستاد توسعه خاوران، جذب سرمایه گذاران دارای اهلیت و صلاحیت است، در همین راستا، شرایط را برای حضور سرمایهگذاران بزرگ معدنی کشور در استان فراهم کردیم.
وی ادامه داد: سال گذشته هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی داشتیم که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد آن، کمتر از هزار میلیارد تومان تخصیص یافت اما در همین ۶ ماه گذشته، بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی بوده که در ستاد توسعه خاوران رقم خورده است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: ستاد توسعه خاوران، به طور دقیق همان چیزی است که مقام معظم رهبری از ما انتظار دارند.
وی یادآور شد: اکنون در ستاد توسعه خاوران، نزدیک ۲۰۰ ایده دانشآموزی از آموزش و پرورش گرفتیم که این اقدام باعث می شود، نوجوانان امروز ما اعتماد به نفس، جرأت و جسارت پیدا کنند و از آن فرار نخبگانی جلوگیری شود.
ملانوری ادامه داد: اینکه محورهای توسعه در مسیر توسعه قرار نگرفتهاند، به این دلیل است که نیروها و امکانات به هم متصل نشدهاند و ما در ستاد توسعه خاوران به دنبال برقرار کردن این اتصال هستیم.
وی گفت: در برنامه های ستاد، فرهنگ، اجتماع، سیاست و امنیت را در کنار هم دیدهایم و در قالب سرمایهگذاری بخش خصوصی، حوزههای اجتماعی را پوشش میدهیم ، مثلاً پشتیبانی از نجمه خدمتی تنها دارنده سهمیه المپیکی استان یکی از این اقدامات است.
وی اضافه کرد: استقرار ۱۵ روحانی در ۱۵۰ مدرسه برای پاسخ به ابهامات دانشآموزان ، تأمین ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی طبس ، ساخت زائرسرا و سایر موارد تنها بخشهایی از حوزههای اجتماعی است که در قالب تفاهم نامههای ستاد اجرایی شده است.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در دیدار ۲ ماه گذشته با وزیر در این خصوص بحث و رایزنی شد و مقرر گشت تا پایان دولت تمامی روستاهای فاقد پوشش استان را به اینترنت ۳G و ۴G ارتقا دهیم.
ملانوری ادامه داد: گزارش دو هفته گذشته مدیرکل ارتباطات استان این گونه بود که بعد از آن دیدار، تجهیزات به طور مرتب در حال ارسال به استان و نصب در مناطق مختلف است و امیدواریم بتوانیم نهایت تا پایان مرداد یا اوایل شهریور، وضعیت مطلوبی را به لحاظ ایجاد ارتباط تلفن همراه و هم ارتقای سطح اینترنت در استان شاهد باشیم.
وی اظهار داشت: با توجه به این که سال گذشته بارندگی ها وضعیت بهتری داشت، دامداران نسبت به حذف دام مازاد خود اقدام نکردند و ما امسال با ۵۰۰ هزار رأس دام مازاد مواجهیم که با عنایت به خشکی مراتع با مشکل تأمین نهاده روبرو هستند.با پیگیری هایی که برای رفع این مشکل صورت گرفت، بنا به گزارش جهاد کشاورزی حدود ۴ یا ۵ برابر دوره مشابه سال قبل، نهاده دامی تأمین و در بین دامداران توزیع شده است.
ملانوری یادآور شد: موضوع خرید دام مازاد عشایر و دامداران از دیگر اقدامات استان است که از ۲۵ خرداد شروع شده و همچنان ادامه دارد و به ازای هر کیلو دام زنده، سه کیلو نهاده به دامداران تحویل می شود.
موردی از ابتلای ویروس هندی در خراسان جنوبی وجود ندارد
استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیریت ویروس کرونا تیغهای دو لبه است، اگر برای کنترل بیماری محدودیتهایی اعمال میشد، خسارتها و ضررهایی را برای اقشار و گروههایی به همراه داشت اما همراهی های مردم، اصناف و بازاریان سبب شد با همه مشکلاتی که داشتیم، مدیریت بیماری در استان، نمره قبولی بگیرد.
ملانوری اظهار داشت: با توجه به احتمال ورود ویروس هندی از مرزهای شرقی، مراقبتهای ویژه ای در مرز ماهیرود انجام شد و خوشبختانه موردی از ابتلا به ویروس هندی تا این لحظه نداریم.
وی افزود: با توجه به افزایش آمار بیماران در استان سیستان و بلوچستان و با وجود ترددهایی که بین دو استان هست، احتمال افزایش آمار در خراسان جنوبی نیز وجود دارد به همین دلیل طی مکاتبهای با ستاد ملی کرونا، درخواست محدود کردن ترددها را ارائه کردهایم، روز شنبه هم در ستاد استانی مدیریت ویروس کرونا در این زمینه تصمیمگیری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: مردم در شرایط فعلی باید از مسافرت به سیستان و بلوچستان پرهیز کنند.