جمال خداپرست، شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: حضور جمعیت های زادآور از گونه های شاخصی همچون خرس قهوه ای و پلنگ ایرانی در زیستگاه ارژن-پریشان،علاوه بر جذابیت های بصری، نشان دهنده غنا و امنیت زیستگاه و همچنین سطح بالای فرهنگ غنی بومیان محلی در بحث حفاظت از محیط زیست دارد.
این منطقه در سال ۱۳۵۱ با وسعت ۱۹۱ هزار هکتار به عنوان پارک بین المللی انتخاب و در سال ۶۱ طی مصوبه شماره ۹۸ شورای عالی محیط زیست با کاهش وسعت به ۵۶هزار و ۷۱۳ هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان و از طرف سازمان ملل به عنوان ذخیره گاه زیست کره ارژن و پریشان معرفی شد.
منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان در بخش جنوبی رشته کوه های زاگرس و در ۶۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد، راه مهم ارتباطی فارس به استان های خوزستان و بوشهر از کنار این منظقه می گذرد. در شمال این منطقه روستای دشت ارژن و در غرب منطقه شهر کازرون به فاصله ۲۰ کیلومتری واقع شده اند.
در حد فاصل تالاب ارژن و پریشان منطقه ای به وسعت ۶۰۰۰ هکتار که غالبا از جنگل های انبوه بلوط پوشیده شده به عنوان محدوده امن منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان انتخاب و از سال ۱۳۵۷ توجه ویژه ای به آن شد به طوری که از هر گونه فعالیت کشاورزی و دامداری و فعالیت های انسانی در آن جلوگیری به عمل آمد.