به گزارش روز شنبه ستاد توسعه ویژه فناوری نانو، تابش امواج در سطوح منتشرشده توسط گوشی همراه و وای فای (Wi-Fi) دارای اثرات زیستی مضری است، مطالعات بسیاری نشان دادهاند که این امواج از طریق رشد سلولها، تکثیر DNA و عملکرد سلولهای مغز اثرات منفی خواهند گذاشت، به همین دلیل، متخصصان سلامت بر این باورند که در دوران کودکی و حاملگی که رشد سلولها سریع و پیچیده است، انسان بیشتر در معرض خطر این امواج قرار دارد.
طبق برخی بررسیهای انجام شده، مادر هر چه بیشتر از تلفن همراه استفاده کند، کودک بعد از زایمان از مشکلات رفتاری بیشتری رنج می برد، ساز و کار این امر هنوز مشخص نشده است اما به نظر میرسد که امواج تلفن همراه میتواند بر ترشح منظم هورمونها اثر گذاشته و در ادامه بر رشد متابولیسم بدن و مغز تأثیر بگذارد.
یک شرکت فناور ایرانی محصول شکمبند بارداری حاوی نانوذرات را تولید کرد که دارای خاصیت محافظت در برابر امواج الکترومغناطیسی است.
با توجه به آسیبپذیر بودن مادران باردار و جنین آنها و در راستای حفظ سلامت آنها این شرکت با بهرهگیری از منسوجات پیشرفته مبتنی بر فناوری نانو این شکک بندها را تولید کرده است، این شکمبندهای محافظ علاوه بر حفاظت و جذب امواج و حفظ سلامت جنین، در جلوگیری از افتادگی شکم و همچنین کاهش کمردردهای شایع دوران بارداری کاربرد دارد.
یکی از مزیتهای این شکمبند ضد امواج ایرانی در مقایسه با محصولات مشابه خارجی در این است که محصول ایرانی فاقد ذرات نقره است و مستقیم با بدن تماس ندارد؛
همچنین شکمبندهای ایرانی امواج الکترومغناطیس را دفع و منعکس میکنند؛ درحالیکه مکانیسم حفاظتی محصولات مشابه خارجی جذب امواج الکترومغناطیس است که این موضوع موجب ایجاد گرما در شکمبند میشود، پارچههای ضدامواج الکترومغناطیس تاکنون علاوه بر اخذ تأییدیه از وزارت بهداشت و درمان، موفق به کسب دو مدال طلا از جشنواره بینالمللی اختراعات، گواهی مدال از سازمان مالکیت فکری و معنوی ملل متحد و کسب کاپ و دیپلم افتخار از دانشگاه رومانی شدهاست.
طبق مطالعات انجام شده بین ۵۰ تا ۷۰ درصد زنان در طی دوران بارداری به کمردرد مبتلا میشوند، با استفاده از شکم بند مخصوص این دوران می توان تا حد زیادی از این درد را کاهش داد.