ارومیه- ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: اقدامات مرمتی در مقبره آل‌یعقوب خوی با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار اولیه آغاز شده که در این مرحله مرمت موضعی نما، سقف‌های چوبی و ساماندهی اندود داخلی بنا در دستور کار قرار دارد.

جلیل جباری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازده زمانی در نظر گرفته شده برای انجام اقدامات مرمتی در مقبره آل‌یعقوب خوی ۲ ماه است.

وی اضافه کرد: در ۲ سال گذشته مرمت تزئینات کاشی‌کاری، آجرفرش و حوض سنگی حیاط و اجرای کانال دفع رطوبت از جمله اقدامات مرمتی انجام شده بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با بیان اینکه قدمت مقبره آل‌یعقوب خوی متعلق به دوران قاجار است، گفت: ۱۲۰ بنای تاریخی مرمت نشده و نیازمند مرمت در استان وجود دارد که از مجموع آن، ۵۰ بنای تاریخی نیازمند مرمت اضطراری است.

وی افزود: در راستای مرمت آثار تاریخی استان و جلوگیری از تخریب این بناها در سال های قبل ۱۰۷ بنا مرمت شد و با حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی  استان امید است بتوان اعتبارات لازم را برای حفاظت سایر بناها تامین کرد.

جباری گفت: این استان هزار و ۷۰۰ اثر ثبت شده ملی دارد که ۲۲۷ مورد از این آثار  شامل پل ها، بناها، خانه ها و قلعه های تاریخی نیازمند عملیات مرمتی و ادامه دار است.

به گزارش ایرنا مقبره آل یعقوب در خوی، داخل شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۲۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این مقبره در خیابان طالقانی روبروی ضلع غربی بازار قدیمی خوی و در داخل باقت قدیمی شهر قرار دارد این بنا دارای سه در ورودی یکی از داخل کوچه‌ای که مقبره در آن واقع است و دو تای دیگر مشرف به خیابان طالقانی می باشد و مناره رفیعی است از آجر و یک گنبد کوتاه .

مقبره آل یعقوب یکی از زیارتگاه های مهم شهر خوی است که در استان آذربایجان غربی واقع شده است. مقبره که در مجاورت بازار تاریخی خوی و در بافت قدیمی شهر واقع شده است متعلق به فردی با نام میریعقوب کوه کمری است که مشهور به مقبره است.

وی در روستای کوه کمر از توابع شهرستان مرند دیده به جهان گشوده و سپس به خوی مهاجرت می نماید. وی که یکی از علمای بزرگ شهر خوی بوده منسب قضاوت را به مدت چهل سال در این شهر برعهده داشته است که هنوز هم آوازه قضاوت های عادلانه اش دهان به دهان می چرخد. وی پس از سال ها مجاهدت در نهایت در شهر خوی دارفانی را وداع می گوید و در همان منزل مسکونی خود به خاک سپرده می شود.

این استان هزار و ۷۰۰ اثر ثبت شده ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی شامل تخت سلیمان تکاب و قره کلیسای چالدران است؛ از جمله آثار ملی این استان می‌توان به مسجد جامع ارومیه، تالاب کانی‌برازان مهاباد، سه‌گنبد ارومیه، کاخ‌موزه و عمارت کلاه‌فرنگی ماکو، خان‌تختی سلماس، مقبره شیخ صدرالدین چالدران، موزه مردم‌شناسی ارومیه و مسجد سردار اشاره کرد.