به گزارش روز شنبه ایرنا، کنفرانس "توسعه ارتباطات فرهنگی بانوان درجهت تمدن نوین اسلامی" با حضور «مهران اسکندریان» رییس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور، خانم دکتر «طاهره صغیردار» رییس دانشگاه بانوان گلبهار پیشاور، «رابعه بصری» نماینده مجلس ایالتی به عنوان مهمان ویژه، جمعی از اساتید دانشگاهها و دانشجویان در سالن اجتماعات دانشگاه بانوان گلبهار شهر پیشاور برگزار گردید.
رییس دانشکده گلبهار پیشاور، ضمن تقدیر از اهتمام خانه فرهنگ ایران در برگزاری کنفرانس توسعه ارتباطات فرهنگی بانوان اظهار داشت: طرح نظریه جهانی تمدن نوین اسلامی توسط حضرت آیت الله خامنهای رهبر عالی ایران از ضرورتهای تمام جوامع اسلامی برای تشکیل یک تمدن واحد نوین اسلامی است و ایشان برای رسیدن به ارزشها، داشتهها و اعتقاد به باورهای جهان اسلام، درجهت تشکیل امت واحده و به تبع آن خدمت به بشریت، بابی نو را گشودند.
وی با اشاره بر نقش بانوان در توسعه روابط فرهنگی در جهت تمدن نوین اسلامی گفت: به منظور رسیدن به تمدن نوین اسلامی و محقق نمودن امت واحده جهان اسلام، حضورفعال زنان در زمینههای فرهنگی، علمی و انجام پژوهشها، ارایه مقالات، برگزاری کنفرانسها و سمینارها و همچنین بسیاری از فعالیتهای دیگر میتواند نقش بسزایی داشته باشد.
طاهره صغیردار خاطرنشان کرد: تشکیل انجمن فرهنگی بانوان با هدف افزایش و توسعه ارتباطات فرهنگی بانوان جهان اسلام به خصوص دو کشور ایران و پاکستان با محوریت جمهوری اسلامی ایران، برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی بسیار ضروری و لازم میباشد.
خانم «رابعه بصری» نماینده حزب تحریک انصاف پاکستان (حزب حاکم فعلی در این کشور) درمجلس ایالت خیبرپختونخوا در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: بانوان کشورهای اسلامی با حضور فعال خود درحوزه فرهنگی، قادر به ایجاد تحولات بزرگ و روابط فرهنگی در سطح بین الملل میباشند.
وی با اشاره به توسعه ارتباطات در جهان امروز افزود: در این عرصه بزرگ جهانی، بانوان جوامع اسلامی بایستی با عزم جدی، تلاش مضاعف، حضور پررنگ و تاثیرگذاری در جهت همگرایی فرهنگی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی، ایفای نقش نمایند.
این سیاستمدار پاکستانی افزود: با توجه به ظرفیتها و فرصتهای فراوان درحوزههای مختلف فرهنگی برای دستیابی به اهداف مشترک، گسترش تعامل و همکاری بانوان دو کشور همسایه و برادر پاکستان و ایران، به خصوص در زمینه تمدن نوین اسلامی بسیار ضروری به نظر میرسد.
«مهران اسکندریان» رییس خانه فرهنگ کشورمان نیز در بخشی از مقاله ارایه شده خود با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری در معرفی اجمالی نظریه ایشان پیرامون تمدن نوین اسلامی اظهار داشت: حضرت آیت الله خامنهای این تمدن را به دو بخش اصلی سختافزاری و نرمافزاری تقسیم نموده که برای تحقق کامل هر کدام از این بخشها برای تبیین مبنایی نقش زنان در تمدن نوین اسلامی، دو عنصر اساسی پرورش انسان و تولید فکر را مطرح نموده است.
وی افزود: بنابراین امروز اگر قرار است فرهنگ اصیل اسلامی که خود یکی از مولفههای تمدن نوین اسلامی میباشد، از نسل فعلی به نسلهای آینده منتقل گردد، خانواده بستر آن بوده و زنان در راس آن، به عنوان محوریترین عنصر قرار دارند.
اسکندریان با پرداختن به بخش مهمی از ارکان تمدن نوین اسلامی از نگاه مقام معظم رهبری ازجمله ایمان به اسلام و ارزشهای توحیدی، مجاهدت، نوگرایی و حفظ هویت، گفت: ترویج اندیشه و حضور فعال زنان مسلمان درجامعه بین الملل، میتواند نقش موثری در تبیین نظریه تمدن نوین اسلامی مطابق با آرمانهای مقام معظم رهبری در جهت عزت مندی جوامع اسلامی داشته باشد.
رییس خانه فرهنگ ایران در شهر پیشاور با تاکید بر اهمیت مقوله فرهنگ به عنوان مستحکمترین پل توسعه ارتباطات بین المللی افزود: بانوان مسلمان با هم سویی و هم افزایی در ترویج و توسعه ارتباطات فرهنگی خود درجوامع مختلف میتوانند به نتایج پایدار و منسجمی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی گام بردارند.
دکتر «محمد جمال» معاون دانشکده ادوارد پیشاور در سخنرانی خود اظهار داشت: طرح موضوع جهان شمول تمدن نوین اسلامی ازسوی حضرت آیت الله خامنهای، رهبر ایران مربوط به یک یا چند کشور مسلمان نبوده بلکه این موضوع مهم و تاریخی میتواند الگویی مناسب برای تاثیر پذیری کشورهای غیرمسلمان باشد.
وی افزود: برگزاری کنفرانسها و نشستهای مختلف بین المللی با طرح موضوعات گوناگون فرهنگی به منظور انسجام و هم گرایی فکری و عملی بانوان در انجام فعالیتهای هم شکل، با تکیه بر اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی، تاریخی و غیره کمک شایانی درجهت وحدت رویه و رسیدن به اهداف مشترک ازجمله تمدن نوین اسلامی مینماید.
رییس سابق دانشگاه بانوان بینظیربوتو نیز گفت: بانوان کشورهای اسلامی موظفند با اشاعه فرهنگ و تمدن اسلامی همچون قرون گذشته که سرآمد جهانیان بوده با تکیه بر اصالت و هویت اسلامی خود، دوش به دوش مردان در جهت به ثمر رساندن تمدن نوین اسلامی تلاش نمایند.
همچنین رییس بخش مطالعات پاکستان دانشگاه پیشاور، با تاکید براهمیت فرمایش مقام معظم رهبری، درج شده در بنر این کنفرانس مبنی بر" امروز هدف هرمسلمان باید ایجاد تمدن اسلامی نوین باشد"گفت: استفاده از واژه مسلمان، این وظیفه را همچون مردان بر دوش زنان کشورهای مسلمان نیز نهاده است. از اینرو بانوان بایستی با تلاش و ممارست برای برقراری ارتباطات فرهنگی به شیوه و روشهای مختلف در راستای تحقق این نظریه مهم و ارزشمند مربوط به جهان اسلام اقدام نمایند.
شایان ذکر است، در پایان مراسم به سخنرانان در کنفرانس مذکور، لوح یادبود اهدا گردید.