تهران-ایرنا- روی خط پایتخت امروز -شنبه- به افتتاح نخستین خانه محیط زیست تا افزایش سرانه فضای سبز می‌پردازد.

به گزارش روز شنبه ایرنا؛ نخستین خانه محیط زیست منطقه ۳ تهران در سرای محله دروس با حضور جمعی از مسئولین شهری افتتاح شد.

«شینا انصاری» مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در آیین افتتاحیه خانه محیط زیست این منطقه گفت: قبل‌تر خانه های محیط زیست ذیل خانه های سلامت تحت عنوان کانون های محیط زیست فعالیت داشتند اما اکنون به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه می دهند.

وی اظهار داشت: با توجه به وجود معضلات محیط زیستی، موضوع محیط زیست شهری یکی از اولویت ها و دغدغه های اصلی مدیریت شهری محسوب می‌شود.

انصاری افزود: با تشکیل خانه های محیط زیست تعاملات بین شهروندان، تشکل های مردم نهاد و مدیریت شهری تقویت می شود.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار در پایان خاطرنشان ساخت: خانه های محیط زیست می‌توانند ما را به اهدافمان در حوزه محیط زیست شهری نزدیکتر کنند که در نهایت در تصمیمات، سیاست ها و برنامه ریزی های مدیریت شهری قابل مشاهده خواهد بود.  

کاهش قابل ملاحظه پیامهای ساخت و ساز غیر مجاز در ناحیه ۷ منطقه ۴

«هادی صدیقی» رییس سامانه مدیریت شهری ۱۳۷ شهرداری منطقه ۴ گفت: ناحیه ۷ منطقه ۴ در سال ۹۹ با بیشترین کاهش پیامهای ساخت و ساز غیر مجاز سامانه ۱۳۷ رتبه نخست شاخص نظارت شهرسازی این سامانه در بین نواحی ۱۲۳ گانه را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه تخلفات ساخت و ساز غیر مجاز منطقه ۴ در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ دارای روند کاهشی محسوس بوده است، افزود: در ادامه روند کنترل فعالیتهای ساخت و ساز غیر مجاز در سالیان اخیر متعاقب اتخاذ تدابیر کنترلی مناسب در مقابله با افراد سودجو و متخلف علی الخصوص در نواحی ۶ و ۷ این منطقه بعلت بافت خاص و فراوانی تخلفات ساخت و ساز، تخلفات ساختمانی غیر مجاز در سطح نواحی ۹ گانه منطقه در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۸ کاهش قابل ملاحظه ای داشته به گونه ای که ثبت پیام تخلفات ساخت و ساز در سامانه ۱۳۷ در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به میزان  ۳۴/۱۸ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اقدامات کنترلی این حوزه از قبیل افزایش سطح نظارتها، برگزاری جلسات تخصصی حوزه مربوطه، بهره گیری از داده های اطلاعات سامانه مدیریت شهری ۱۳۷، خاطر نشان کرد: ضمن کاهش کلی تخلفات در این حوزه، ناحیه ۶ به میزان ۶۷/۲۰ % نسبت به سال ۹۸ دارای کاهش تخلفات ساختمای بوده و ناحیه ۷ این منطقه در سال ۹۹ با بیشترین کاهش پیامهای ساخت و ساز غیر مجاز سامانه ۱۳۷ در سطح شهر تهران به میزان ۵۴ درصد رتبه نخست شاخص نظارت شهرسازی این سامانه در بین نواحی ۱۲۳ گانه را به خود اختصاص داده است.

صدیقی ابراز امیدواری کرد: با توجه به رویکرد مدیریت شهری منطقه ۴ در خصوص ادامه روند کاهش تخلفات حوزه شهرسازی و همچنین بهره گیری از کلیه ظرفیت های درون سازمانی و تعامل با نهادهای ذیربط بیرونی، تلاش می شود تخلفات این حوزه به کمترین سطح ممکن برسد.

پل عابر پیاده گیشا به آسانسور تجهیز شد

«امیرحسین حیدرنیا» معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۲ تهران گفت: آسانسور پل عابر پیاده  واقع در ابتدای زیرگذر گیشا با هدف استفاده حداکثری شهروندان از این ظرفیت نصب و آماده بهره‌برداری است.

وی گفت: پس از بازگشایی زیرگذر گیشا،   مشکل تردد عابر پیاده یکی از دغدغه‌های اصلی  در این زیرگذر بود و با توجه به نیاز شهر و اهمیت ارتقای ایمنی و تسهیل در رفت و آمد شهروندان طی ماه‌های اخیر پل عابر پیاده در ابتدای زیرگذر نصب و به بهره برداری رسید.

حیدرنیا افزود: پل عابر پیاده به طول ۶۱ متر در بزرگراه جلال آل احمد ابتدای زیرگذر گیشا  با هدف ایمن‌سازی شبکه بزرگراهی و کاهش تداخل سواره و عابر پیاده  وتردد عرضی عابرین احداث شد.

معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه۲ گفت: با توجه به حجم بالای تردد عابران پیاده در این محدوده، آسانسورهای پل عابر پیاده با هدف استفاده حداکثری شهروندان از این ظرفیت نصب و آماده بهره‌برداری شد.

حیدر نیا با اشاره به وجود ۶۶ دستگاه پل عابر پیاده در سطح منطقه افزود:  درحال حاضر از این تعداد ۱۰ دستگاه پل مکانیزه هستند که با بهره برداری ازآسانسور پل مذکور این تعداد به ۱۱ مورد افزایش می یابد.

افتتاح  نخستین خانه محیط زیست منطقه ۱۵ در محله ابوذر

«وحیدرضا انارکی محمدی» شهردار منطقه ۱۵ تهران در مراسم افتتاح این مرکز گفت:  این خانه با مشارکت سرای محله ابوذر که در بحث موضوع محیط زیست از پیشتازان محله ها به شمار می رود، راه اندازی شد.

وی بر اهمیت حفظ  محیط زیست تاکیدکرد و افزود: تکلیف و مسئولیت اجتماعی همه ماست تا در نگهداری و حفظ محیط زیست و تحویل آن به آیندگان تلاش کنیم.

محمدی با اشاره به اینکه خانه محیط زیست منطقه همسو با اهداف طرح «کاپ» به منظور جلب مشارکت حداکثری شهروندان در موضوع کاهش پسماند و محلی برای گفتگو و فعالیت های داوطلبانه است، افزود: تفکیک پسماند یکی از محورهای مهم در حفاظت از محیط زیست است و این اقدام می تواند افزایش مشارکت شهروندی را در تفکیک پسماند موجب شود.
 
وی ادامه داد: افتتاح خانه محیط زیست آغاز یک حرکت جدید و فراگیر در محلات است که زیرساخت مناسبی برای نهادینه شدن فعالیت های محیط زیستی شهروندان در سطح محلات را فراهم می کند.

شهردار منطقه در ادامه به اهمیت نقش آموزش در این حوزه اشاره کرد و افزود: امیدواریم آموزش های لازم را با کمک افراد داوطلب و ngo ها به اقشار مختلف جامعه پیرامون حفظ محیط زیست ارائه دهیم.
او با اشاره به اینکه امروز ۳۸۰ تن تولید پسماند داریم، گفت:  امیدواریم با مشارک شهروندان بتوانیم این میزان را کاهش دهیم.

برگزاری مراسم اختتامیه پویش بانوی بی نشان شهر 

«زهرا بهروز آذر» مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران این پویش را از زیرمجموعه های پویش «خیر مؤثر» و برگرفته از صفت بی نشانی و خیرخواهی حضرت زهرا (س) عنوان کرد و گفت: شناسایی بانوان خیر با مشارکت مردم محله به منظور آشنایی بیشتر با این بانوان و معرفی آن ها از اهداف این پویش بوده است و آشنایی با افراد خیر توفیقی برای گفت و گو و هم نشینی با این اولیای خدا محسوب می شود.

وی پویش بانوی بی نشان را فرصتی برای شنیده شدن صدای بانوان خیر و کمک به گسترده شدن صدای آنان در شهر و نیز تحقق آرمان هایشان که کاهش رنج عمومی همگان است، دانست و افزود: بانوان بی نشان با زبان گیرا و روحیه خیرخواهی و دگرخواهی خود می‌توانند افراد دیگر را نیز برای انجام کار خیر متقاعد کرده و گره از کار مردم بگشایند.

بهروز آذر، با تأکید بر انجام سنجش گری اولیه در امور خیر اظهار داشت: هدف از این کار این است که بسنجیم چه کار خیری دامنه اثر گسترده تری داشته و افراد بیشتری را تحت پویش قرار می دهد.

«علی توکلی» شهردار منطقه ۱۹ تهران، نیز گفت: افراد نیکوکار و خیر اندیش را انسان هایی فداکار و شایسته تقدیر دانست که می توانند به ترویج کار خیر در جامعه کمک کرده و  الگویی برای همگان محسوب شوند.

وی خاطرنشان کرد: برداشتن هر گام مثبتی هر چند کوچک بویژه در شرایط معیشتی سخت بسیاری از مردم در دوران کرونا و رکود اقتصادی بخش زیادی  از کسب و کارها، بسیار ارزشمند بوده و اجری اخروی دارد.

توکلی با بیان اینکه روزگاری باب شهادت برای رسیدن به اهداف دینی باز بود و هم اکنون نیز باب نیکوکاری بسیار مهم و با ارزش است، عنوان کرد: افراد خیر به خاطر کمک به هم نوعان خود و تحقق آموزه های دینی و انسانی خود از همه هستی شان می گذرند و این ایثار ارزشمند بوده و جای بسی تقدیر دارد.

لایروبی و رسوب برداری ۱۸۰ هزار متر از شبکه های جمع آوری آب های سطحی

«مجتبی شکری»، شهردار منطقه ۱۳ تهران با  بیان اینکه این منطقه دارای ۴ مسیل روباز و ۷ کانال است که روزانه حجم قابل توجهی از آب های سطحی شرق تهران از آن عبور می کند گفت: در راستای اجرای مدیریت سیلاب شهری و نگهداشت ولایروبی شبکه اصلی و فرعی و تاسیسات جانبی جمع آوری آبهای سطحی، اداره مسیلها وقنوات معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۳ از ابتدای فروردین ماه تا کنون، اقدام به لایروبی، پاکسازی و رسوب برداری بیش از ۱۸۰ هزار متر از مسیل ها و کانال های منطقه با استخراج ۸۰۰ تن رسوبات شن و ماسه  کرد.

وی افزود : کانال ها و مسیل های  منطقه ۱۳  با متراژ بیش از ۱۹  هزار متر یکی از مناطق شریانی تهران بوده که لایروبی و پاکسازی این رودخانه ها و حوضچه ها از اهمیت خاصی برخوردار بوده  و به طور مستمر و فوریتی طبق برنامه هفته‌ای سه بار در طول سال لایروبی می شوند.

شهردار منطقه اضافه کرد :ضمن نظافت، پاکسازی و لایروبی شبکه های اصلی و فرعی جمع آوری آب های سطحی، برخی نقاط این مسیل ها و کانال ها نزدیک به ۱۰۰ کامیون شن و ماسه خارج شد.

 وی، بازسازی قنات سلیمانیه، حفر ۱۱ حلقه چاه جذبی، بازسازی منهول ها از دیگر فعالیت های اداره مسیل ها و قنوات منطقه برشمرد.

تجهیز صد در صدی شهرک‌ها و برج‌های پایتخت  به مخازن پسماند خشک و تر

«صدرالدین علیپور» مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران از تجهیز کامل آپارتمان‌ها،   شهرک‌ها و برج‌های پایتخت به مخازن پسماند خشک و تر خبر داد.

وی گفت: اجرای طرح کاپ (الگوی نوین کاهش پسماند) به عنوان طرحی جامع و نوآورانه که از ۲ سال پیش تاکنون آغاز شده است مسیر خود را گام به گام طی کرده و با هدف کاهش تولید پسماند، کاهش یا حذف پدیده مذموم زباله گردی و تشویق شهروندان به آبگیری پسماند در نحوه جمع آوری و انتقال هم تغییراتی ایجاد کرده است.

وی افزود: با توجه به مشاهده رفتارهای نادرست از قبیل ریختن پسماندهای حجیم مانند کارتن، مقوا و یا نخاله‌های ساختمانی به مخازن سطح شهر و همچنین تخلیه پسماندهای تر آبگیری نشده به همراه پسماندهای خشک در ساعات مختلف روز، بخشی از مخازن پسماند یکهزار و ۱۰۰ لیتری واقع در سطح شهر جمع آوری و به روشی جدید و در ابعاد مختلف ۱۲۰، ۲۴۰ و ۳۶۰ لیتری به داخل منازل و برج‌ها منتقل می‌شود.

علیپور با اشاره به آموزش و فرهنگ سازی به شهروندان ساکن شهرک‌ها و برج های واقع در مناطق ۲۲ گانه نیز گفت: در ماه‌های اخیر این طرح با تحویل مخازن پسماند تر و خشک به آپارتمان‌ها، برج‌ها و شهرک‌ها شروع شده  و با توجه به اینکه در آپارتمان‌ها تعداد افراد محدود است، مسئولیت نگهداری از مخازن و تفکیک و آبگیری پسماند بهتر انجام خواهند شد.  

وی افزود: در حال حاضر با توجه به تعداد افراد ساکن در برج‌ها و شهرک‌های واقع در سطح مناطق ۲۲ گانه مخازن پسماند پلاستیکی و کارتن پلاست پس از عقد تفاهم نامه همکاری به مدیر برج‌ها و آپارتمان‌ها تحوبل داده شده است.

علیپور با تاکید بر وجود برج‌های مسکونی متعدد در منطقه ۲۲ خاطر نشان کرد: با تلاش و پیگیری‌های انجام شده از سوی این سازمان بالغ بر ۷۱ مجتمع مسکونی بلندمرتبه به صورت صد در صد تحت پوشش طرح کاپ قرار گرفته‌اند و تعداد ۵۸ مخزن غیر قابل استفاده پسماند تر ۱۱۰۰ لیتری نیز از سطح معابر حذف شده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند در خاتمه با اشاره به اجرای موفق گام‌های ششگانه طرح کاپ گفت: حذف مخازن بزرگ فعلی پسماند و جایگزینی آن با مخازنی که پسماند به صورت تفکیکی در آن‌ها ریخته می شود از مراحل  تکمیلی کاپ است که نهایتا" سبب می شود پسماند کمتری تولید شده، دفن زباله  به حداقل برسد، بازیافت و تفکیک  پسماند از مبدا افزایش یافته و باقی مانده پسماندهای شهروندان با تمهیدات در نظر گرفته شده  تبدیل به انرژی شود.

 اداره تهران با حمایت بخش خصوصی قدرتمند تر خواهد شد 

«محمود کلهری» شهردار منطقه ۵ در جلسه هم اندیشی مدیران مشارکت و سرمایه گذاری مناطق، سازمان ها و شرکت های شهرداری تهران با بیان اینکه برای اداره تهران نیاز به استفاده از بخش خصوصی است گفت: باید با اقدامات لازم بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در پروژه های شهری ترغیب کرد تا بتواند پایتخت را قدرتمند تر اداره کرد.

وی در جلسه هم اندیشی مدیران مشارکت و سرمایه گذاری مناطق، سازمان ها و شرکت های شهرداری تهران با حضورشکرالله بنار رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران که به میزبانی شهرداری منطقه ۵ برگزار شد گفت: منطقه ۵ ظرفیت های زیادی برای استفاده از پتانسیل های سرمایه گذاران دارد و باید با اقدامات لازم آنها را به سرمایه گذاری در منطقه ترغیب کرد.

وی با بیان اینکه مثلا در محدوده کوهسار ظرفیت بالایی برای سرمایه گذاری وجود دارد و می شود به خوبی از آن استفاده کرد گفت: چندی پیش  توافقی با سازمان منابع طبیعی امضا شد که بهره برداری سی ساله از بوستان کوهسار به شهرداری منطقه ۵ واگذار شد و طرح گردشگری کوهسار نیز مصوبه شورای عالی شهرسازی را دارد و الان می شود فراخوانی را بزنیم که این مجموعه را به طور کامل در اختیار بخش خصوصی گذاشتیم و کوهسار را به یک قطب گردشگری تبدیل کنیم.

شهردار منطقه ۵ ادامه داد: اگر همه مجموعه مدیریت شهرداری تهران به درک مشترکی از ظرفیت ها برسند شرایط خوبی حاکم خواهد شد.  

وی افزود: امکانات شهر تهران به سمتی می رود که نمی توان از درآمدهای حوزه شهری شهر را اداره کرد و باید به این سمت برویم که از سرمایه گذران استفاده کنیم.  

کلهری با بیان اینکه مسئولیت صفر تا صد مسائل مربوط به مشارکت در منطقه ۵ بر عهده وی است گفت: باید با هر سرمایه گذاری که لازم است مذاکره کنیم و در این مذاکرات بازی برد برد را تعقیب می کنیم. اینکه سرمایه گذار بیاید هر کاری خواست بکند و هر امتیازی بگیرد درست نیست و بر عکس آن هم همینطور است.

افزایش ۱۵ هزار متر مربع فضای سبز در منطقه۱۷

«داود لطفی» شهردار منطقه۱۷ با اعلام این خبر گفت: منطقه ۱۷ به دلیل حجم تراکم ساختمانی، وجود ریل راه آهن، بافت فرسوده، محیط های متعدد تجاری و... با کمبود سرانه فضای سبز رو به رو است، به همین منظور مدیریت شهری این منطقه با تداوم ایجاد و احداث فضاهای سبز درصدد افزایش سرانه‌های فضای سبز منطقه است.

وی افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر مساحت فضای سبز این منطقه افزایش چشم گیری پیدا کرده به طوری که تنها در سه سال اخیر ۱۵۵ هزار و ۶۹۹ مترمربع به فضای سبز این منطقه افزوده شده است.  

لطفی خاطر نشان کرد: در حال حاضر سرانه فضای سبز برای هر شهروند این منطقه کمتر از چهارمتر مربع بوده است که افزایش فضای سبز بیشتر در منطقه را می طلبد تا به سرانه استاندارد برسیم، که امیدواریم با بهره برداری باغ راه حضرت فاطمه (س) که بخشی از این مسیر برای توسعه فضای سبز منطقه در نظر گرفته شده بتوانیم به فضای سبز منطقه بیفزایم.