گرگان - ایرنا - استاندار گلستان با تاکید بر ضرورت تامین کامل آب شرب ساکنان گرگان گفت که تنها راه حل این مشکل احداث سد شصتکلاته این شهرستان است.

هادی حق‌شناس روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گرگان و کرمان تنها شهرهای ایران هستند که آب شرب آن‌ها از چاه تامین می‌شود و با توجه به پایین رفتن عمق چاه‌ها و کاهش میزان بارندگی و خشکسالی چند سال اخیر، تامین مشکلات آب شرب ساکنان این شهر دشوار شده است.

وی خاطرنشان کرد: طرح احداث سد شصتکلاته گرگان از ۲ سال پیش پیگیری شد و اعتبار مورد نیاز آن در بودجه سال جاری قرار گرفت و به زودی نیز احداث آن آغاز می‌شود.

وی گفت: اجرای طرح‌های بزرگ همچون احداث سد و بهینه‌سازی شبکه و استفاده از آب شیرین‌کن که مجوز آن نیز دریافت شده نیاز به زمان بیشتری دارد و به همین دلیل حل مشکل آب گرگان در کوتاه مدت مقدور نیست.

فرماندار مرکز گلستان نیز با اشاره به کمبود آب به میزان ۴۷۰ لیتر بر ثانیه در این شهرستان گفت: با دستور استاندار و به منظور کمک به منابع تامین آب شرب شهر گرگان طبق هماهنگی‌های انجام شده با تلاش دستگاه‌های متولی از امروز یکشنبه ۲ حلقه چاه با کمک بخش خصوصی و با ظرفیت ۴۵ لیتر بر ثانیه وارد مدار بهره‌برداری شد.

محمد حمیدی اظهار داشت: همچنین در روزهای آینده با متصل شدن چندین چاه خصوصی و دولتی دیگر (در مجموع پنج چاه تا پایان ماه جاری) نیمی از مشکل کمبود آب شهر گرگان رفع خواهد شد.

وی یادآور شد: انتظار داریم با احداث چاه‌های جدید حداقل به میزان ۲۰۰ لیتر بر ثانیه مشکل کمبود آب گرگان حل شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزار و ٢٨٠ لیتر در ثانیه آب شرب بهداشتی و سالم در گرگان تولید می‌شود، اما میزان آب مصرفی در این شهر هزار و ۷۵۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان نیز گفت: ۱۸ درصد شبکه آب این استان به دلیل فرسودگی هدر می‌رود که برای نوسازی آن، تنها در شهرستان گرگان بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

بهزاد هرمزی اظهار داشت: زیرساخت‌های فعلی آبی جوابگوی نیاز روز افزون و رشد بی‌رویه جمعیت مرکز استان نیست.

وی بیان داشت: از ۳۵ هزار چاه موجود گلستان، ۶۰۰ حلقه آن برای مصارف شرب است که حدود ۷۸ حلقه آن در گرگان وجود دارد و بیش از نیمی از آن به علت برخی از مشکلات در حال تعمیر یا از شبکه خارج شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای نیز گلستان گفت: با وجود اطلاع‌رسانی‌ها، تذکرات و هشدارهای مکرر و نیز خشک شدن محصول در برخی اراضی کشاورزی همچنان شاهد کشت‌های پر آب طلب در گلستان هستیم.

سیدمحسن حسینی اظهار داشت: این نوع کشت در زمین‌های کشاورزی گرگان و اطراف آن از سایر نقاط بیشتر است که همین مساله بر کمبود آب در مرکز استان افزوده است.