به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ «نبی سهرابی» در آیین رونمایی از پوسترهای دو رویداد ملی «بیست و سومین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس» و «دهمین دوره جایزه ادبی یوسف» که در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برگزار شد با تاکید براینکه زبان فارسی همان زبان شعر است، اظهار داشت: زبان فارسی با شعر حفظ شده است؛ همانطور که فردوسی با شعر فارسی را حفظ کرده است.
وی افزود: علاقهمندان حافظ و فردوسی در سراسر جهان اگر بخواهند بوستان و گلستان بخوانند، ابتدا باید زبان فارسی را بدانند چراکه ترجمه این اشعار روح را از آنها میگیرد. لذا همانطور که مسلمانان برای قرائت قرآن و نماز باید عربی بدانند، خواندن شعر نیز چنین است، چراکه ترجمه آیات قرآن معنای دقیق عربی آن را نخواهد داشت.
جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس زبان فارسی را عامل حفظ هویت ملی دانست و افزود: شعر فارسی توانسته است این کشور را از پستی و بلندیهای بسیاری عبور دهد و فرهنگ غنی ایران را در پی تهاجمهایی که به ما شده را حفظ کند. در پی قرون گذشته و با وجود حملاتی که به ایران شده اما این اتفاقات هیچگاه نتوانسته خللی در فرهنگ، زبان و اندیشه این کشور وارد کند و دلیل آن شعر و زبان فارسی بوده است.
سرتیپ سهرابی ماندگاری شعر حماسی را به دلیل توجه به حادثه عاشورا دانست و افزود: شاعران حماسی همواره آثارشان را مدیون حماسههای کربلا میدانند، چراکه بسیاری از این شاعران، دستمایهای خودشان را حماسه کربلا و حضرت زینب (س) قرار دادهاند. بزرگانی همچون محتشم کاشانی، سید حسن حسینی، نصرالله مردانی و قیصر امینپور حماسه عاشورا را در شعر دفاع مقدس الگو قرار دادند. در شعر مدافعین حرم هم شاعران الگو را کربلا قراردادند.
جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدسخاطرنشان کرد: شعر دفاع مقدس از قلب شاعران برآمده و تراوش کرده است و به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی «همچون خورشید میدرخشد»، چراکه برگرفته از میراث هزاران ساله شاعران این سرزمین است و خوشبختانه هر ساله با برگزاری کنگره شعر دفاع مقدس توسط شاعران جوان شاهد نوآوری آن هستیم. ما امید داریم که دوره ۲۳ کنگره شعر دفاع مقدس توسط شاعران خوش ذوق بیشتر مورد استقبال قرار گیرد و شاهد اشعار خوش مضمونی باشیم و همچنین امیدواریم این کنگره از شعر دفاع مقدس پربار باشد تا مردم بتوانند از سرودههای آن بهرهمند شوند.
وی درباره اهمیت داستان کوتاه دفاع مقدس گفت: در ادبیات کهن و سنن ما ایرانیان، داستانگویی و قصه جایگاه خاص و ویژهای داشته است و بخاطر همین داستانهای کوتاه، بسیار موثر و تاثیرگذار است. روانشناسان کودک و نوجوان به تاثیرات قصهپردازی برای کودکان پرداختهاند و جایزه ادبی یوسف برای پرداختن به همین موضوع و تشویق نویسندگان جوان و نوجوان برای ورود به این عرصه است.
سهرابی جایزه ادبی یوسف را محفلی برای ورود نویسندگان جوان دانست و تاکید کرد: جشنواره ادبی یوسف نویسندگان متعهد را فرامیخواند تا داستانهای جذاب خود را از شهدا و رزمندگان بنویسند تا این اتفاقات مهم را از موج فراموشی برهاند.
بایرامی: قابلیت برگزاری بینالمللی کنگره شعر دفاع مقدس و جایزه ادبی یوسف
در ادامه، سرهنگ «عباس بایرامی» با اشاره به پیشینه کنگره ملی شعر دفاع مقدس اظهار داشت: پایهگذاری کنگره شعر دفاع مقدس در دهههای گذشته در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس صورت گرفته که یک اقدام مهم و اثرگذار بوده است. اهداف ما از برگزاری این اتفاقات که با ورود به دهه پنجم و گذشت حدود نیم قرن از دفاع مقدس صورت میگیرد، انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل سوم و چهارم انقلاب برای ایجاد انگیزه در جهت دفاع از کشور است.
وی «بیست و سومین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس» و «دهمین دوره جایزه ادبی یوسف» را دو رویداد مهم ملی با قابلیت برگزاری بینالمللی دانست و افزود: دو برنامه «کنگره سراسری شعر دفاع مقدس» و «جایزه ادبی یوسف» از رویدادهای مهمی هستند که قابلیت برگزاری بینالمللی دارند.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از هشت هزار اثر به دبیرخانه شعر این رویداد رسید که نشان میدهد جامعه ایرانی تشنه فرهنگ دفاع مقدس است. همچنین ارسال سه هزار و ۵۰۰ داستان کوتاه به دبیرخانه جایزه ادبی یوسف نشان دهنده همین رویکرد نسبت به داستان است.