ارومیه- ایرنا- مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: مهم‌ترین راهبرد خانواده‌ها در مقابله با لغزش‌ زنان هنوز طرد و دوری گزینی به شمار می رود که نتیجه آن، افتادن در دامان آسیب‌های عمیق‌تر و جبران‌ناپذیرتر است.

پریسا علیلو روز یکشنبه در همایش زنان یاریگران زندگی در ارومیه افزود: با علم بر این موضوعات دستیابی به آمار ۱۰ درصدی از جمعیت معتادان برای زنان اتفاق خوشایندی نیست و نباید توجه به آن جزو اولویت های بعدی باشد.

وی تاکید کرد: سیاست گذاری‌های مبتنی بر پیشگیری و  اقدامات پیشگیرانه اعتیاد در حوزه زنان و خانواده جدی‌تر و برجسته‌تر شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: اعتیاد به مواد مخدر یکی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین معضلات یک جامعه است و در عصر حاضر با تغییراتی که در عرصه سوءمصرف مواد و کاهش سن مصرف به وجود آمده این خطر روزبه‌روز دامنه وسیع‌تری پیدا می‌کند و رویکردهای مواجه با این پدیده شوم نیز تغییرات اساسی می‌طلبد.

علیلو افزود: امروزه بعد از آزمون‌وخطاهای فراوان به این واقعیت رسیده که استفاده از نگاه ایجابی مبتنی بر نقش مهم خانواده در پیشگیری یکی از اصلی‌ترین راه‌های مقابله است؛ شعار امسال ملل به مناسبت روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر هم نشان از این واقعیت دارد تا با اتخاذ نگاه مبتنی بر خانواده محوری با تکیه‌بر پیشگیری‌های اولیه و با تقویت و تحکیم روابط همدلانه در خانواده گامی مهم در این عرصه برداریم.

وی اضافه کرد: هر نوع مواجهه با این پدیده آسیب‌زا فقط و فقط با بازگشتن به‌سوی خانواده به‌عنوان مهم‌ترین نهاد اجتماعی امکان‌پذیر است.

وی بیان کرد: کشیده شدن دامنه اعتیاد زنان از مناطق کم برخوردار و حاشیه‌نشین به سطح عام‌تری از جامعه نظیر مراکز ورزشی، آرایشگاه‌ها، پارک‌ها، جمع‌های دانشجویی و دوستانه واقعیتی است که اگرچه به لحاظ کمی قابل‌توجه نیست اما به لحاظ فرهنگی و اجتماعی و الگوپذیری نسل جدید باید به‌طور جدی در دستور کار همه باشد چراکه دو واقعیت مهم در این رابطه وجود دارد اول اینکه رشد اعتیاد زنان سریع‌تر از مردان است و دوم اینکه اثرگذاری اعتیاد یک زن در جامعه آثار و پیامدهای غیرمستقیم ده‌ها برابر آثار و تبعات اعتیاد مردان است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: این اداره کل طی ۲ سال اخیر با همکاری نزدیک با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در ارائه این برنامه‌ها و اعلام نظرات مشورتی و کارشناسی خود در حیطه اعتیاد زنان ورود کرده و تلاش‌ها بر این بوده که بتواند نقش درستی را در این عرصه ایفا کند.

علیلو افزود: باور به اثرگذار بودن مشارکت‌های مردمی از جمله مشارکت سازمان‌های غیردولتی و تسهیلگران در حل مشکلات جامعه از جمله اعتیاد ما را بر آن داشته تا در جهت تقویت این ظرفیت در کل استان قدم برداریم و با همکاری کارشناسان امور بانوان فرمانداری‌ها طرح یاریگران زندگی ویژه مادران و کودکان در ۱۷ شهرستان برای جامعه هدف بالای هزار نفر اجرا شد.

وی اضافه کرد: ساخت سه فیلم مستند با موضوع پیشگیری از اعتیاد بانوان و کودکان، طراحی سامانه زاک ، برگزاری کارگاه آموزشی در ۱۷ شهرستان همراه با برپایی نمایشگاه آشنایی با مواد مخدر برای مادران و کودکان، پیگیری تسهیلات اشتغال بانوان بهبود یافته از کمیته امداد و تهیه و اعطای ۳۰۰ بسته معیشتی به خانواده‌های مناطق محروم و آسیب دیده از جمله اقداماتی است که تاکنون صورت گرفته است.