کرمانشاه - ایرنا - مسئول آموزش و مدیر روابط‌ عمومی اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با ارائه ۲۰ توصیه‌ کاربردی به شناگران و شهروندان استان گفت: در سه‌ ماهه نخست سال گذشته ۱۱ مورد غرق شدگی در استان داشتیم که این تعداد در مدت مشابه امسال به سه مورد کاهش‌ یافته است.

اکبر آزادی روز سه‌شنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط کرونایی سال ۹۹ و امسال و بسته بودن استخرها، بخشی از جوانان تمایل دارند در دریاچه پشت سدها و یا رودخانه‌ها شنا کنند که لازم است خانواده‌ها در این زمینه بر فرزندان خود نظارت لازم را داشته باشند و شناگران نیز با اصول اولیه و ضروری شنا آشنایی کافی را داشته باشند.

او با اشاره به غرق شدن یک شناگر حرفه‌ای در شهرستان گیلانغرب در هفته گذشته گفت: شنا کردن در پشت سدها و رودخانه‌ها با شنا در استخر بسیار متفاوت است زیرا ظاهر برخی رودخانه‌ها آرام به‌ نظر می‌رسد اما لایه‌های زیرین آن مواج یا مملو از گل‌ ولای و درختچه است که فرد شناگر را دچار مشکل می‌کند.

آزادی با بیان اینکه آب پشت سدها به دلیل کاهش بارندگی‌ها و خشک‌سالی کاهش پیدا کرده‌ است، توصیه کرد: شناگران پیش‌ از زدن شیرجه در داخل آب سدها و رودخانه‌ها حتما از میزان عمق آب مطلع شوند زیرا این کار در آب‌های کم‌ عمق منجر به ضربه‌های شدید به سر و حتی شکستگی گردن می‌شود.

به گفته‌ آزادی، هم‌اکنون با توجه به گرم بودن هوا سطح آب، گرم اما عمق آن سرد است که این‌ موضوع در زمان شیرجه، شناگر را دچار شوک دمایی می‌کند که لازم است جوانان در محیط‌های ناآشنا هرگز به ‌صورت انفرادی و تنها اقدام به شنا نکنند.

پرهیز از شوخی‌های خطرناک و خودداری از مصرف داروهای خواب‌آور و شل‌کننده عضلات پیش از شنا از دیگر توصیه‌های این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی به همشهریان بویژه جوانان و نوجوانان بود.

آزادی تاکید کرد: اگر با حادثه غرق شدگی کسی مواجه شدید لازم است ابتدا امنیت و سلامت خود را در نظر بگیرید سپس با تشکیل زنجیره انسانی یا پرتاب چوب و تیوب برای غریق، اقدام به نجات او کنید.

او همچنین به خانواده‌ها توصیه کرد نوزادان خود را در وان یا سطل‌های آب رها نکنند و تنها نگذارند همچنین در صورت شنای نونهالان یا نوجوانان شان در سراب‌ها و استخرها از تجهیز آنها به بازوبند و جلیقه نجات مطمئن شوند.

نحوه مواجهه درست با غریق

مسئول آموزش و مدیر روابط‌ عمومی اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره نحوه درست مواجهه با یک غریق نیز گفت: اگر شهروندان با چنین موردی مواجه شدند در ابتدا باید ببینند او هوشیار هست یا خیر، آیا قادر به صحبت کردن هست یا نه، آیا نفس می‌کشد یا خیر و آیا قلب و نبض او تپش دارد یا خیر؛ سپس بررسی کنند که آیا مهره‌های گردن و ستون فقرات او مشکوک به آسیب‌دیدگی هست یا خیر و آیا احتمال شکستگی در او وجود دارد؟

او همچنین با بیان اینکه در صورت وجود خون‌ریزی در غریق باید به‌سرعت خون‌ریزی را بند آورد، اظهار کرد: با توجه به کاهش دمای بدن در داخل آب لازم است که فورا لباس‌های او را از تن خارج کرده و با پتویی بدنش را گرم کنند.

حفظ خونسردی، داشتن سرعت‌عمل، درخواست فوری کمک از افراد شناگر و نیروهای امدادی بویژه سامانه ۱۱۵ و پایین نگه‌داشتن سر غریق از بدنش برای خروج مایعات اضافی از معده او دیگر توصیه‌های آزادی به شناگران و اطرافیان آنها بود.

او همچنین توصیه کرد اگر اطرافیان مشاهده کردند که غریق در ظاهر به شرایط عادی بازگشته از تماس با اورژانس منصرف نشوند زیرا ممکن است او به اقدامات بازتوانی و رسیدگی بعدی نیاز داشته باشد.

استان کرمانشاه ۱۲ سد مخزنی با ظرفیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب، ۱۷۱ کیلومتر رودخانه و بیش از ۱۸ هزار حلقه چاه آب دارد.

این استان ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.