آیتالله محمدتقی پورمحمدی روز یکشنبه در کارگروه عفاف و حجاب شهرستان مراغه اظهار داشت: کمکاری و کوتاهیها در حوزه عفاف باعث شده است تا در برخی از ادارات، اماکن عمومی شاهد بیحجابی باشیم و این مختص شهرستان مراغه نیست.
وی بیان کرد: حجاب دستور شرعی، دینی، قرآنی و ملی است و در گذشته اسلام و ایران شاهد حجاب بودیم و این موضوع مختص انقلاب اسلامی نیست.
وی اضافه کرد: متاسفانه در این میان صداوسیما با ترویج تشریفات، فیلمهای کذایی، خانههای آنچنانی و بیادبیهای غیرمتعارف موجب افزایش بیحجابی و مشکلات اجتماعی در جامعه میشود.
وی به برخی دیگر از رفتارهای غیرمتعارف صداوسیما در روزهای انتخابات اشاره کرد و اظهار داشت: در زمان انتخابات شاهد نمایش بیحجابی و گفتوگوی خبرنگاران صدا و سیما با بانوان و آقایان بیحجاب هستیم که این موضوع تبعات اجتماعی بعدی را به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: باید همه دستگاههای متولی و علما و بزرگان در خصوص فرهنگسازی نسبت به موضوع عفاف و حجاب اهتمام داشته باشند.
جریان نفوذ در حوزه عفاف و حجاب نقش دارد
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این جلسه گفت: جریانهای نفوذ در حوزه عفاف و حجاب تاثیرگذار هستند و برای تمامی مسائل فرهنگی و اجتماعی کشورمان برنامهریزی دارند.
سیدعلی موسوی اضافه کرد: دشمن از این طریق بیشترین ضربه را به انقلاب اسلامی وارد میکند و باید هوشیار باشیم و در حوزه فرهنگی و اجتماعی به صورت عملیاتی و برنامهریزی شده ورود کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نیاز اصلی جامعه آموزش است، بیان کرد: روح عفاف کنترل رفتار است و باید خودمان هم سعی کنیم با کنترل رفتار در اطرافیان تاثیرگذار باشیم و این موضوع خود نوعی آموزش و فرهنگسازی است.
وی به وضعیت عفاف و حجاب در ادارات شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: مدیران ادارات و کسانی که مسئولیت دارند ملزم به رعایت حجاب خود و کارکنان هستند و حجاب را نه تنها در پوشش بلکه باید در رفتارهای خود نیز رعایت کنیم.
وی بیان کرد: در این راستا کمیته عفاف و حجاب مرتب بازدیدهایی از ادارات و اماکن عمومی داشته باشد و شورای تخصصی متشکل از ستاد امر به معروف و نهی از منکر و کارگروه عفاف و حجاب با حضور صاحبنظران تشکیل شود.
تاکید بر رعایت موازین شرعی در همه ادارات
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مراغه نیز در این جلسه گفت: رعایت موازین شرعی برای تمامی کارکنان ادارات الزامی است.
نادر نجد افزود: باید با فرهنگسازی و تغییر افکار و ذهینیت افراد این مشکل را به صورت ریشهای حل کرد وگرنه با برگزاری جلسات و همایشها نتیجهای حاصل نمیشود.
وی به تاثیر فضای مجازی در زندگی و جوامع کنونی اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه فضای مجازی امروز الگویی برای خانوادهها شده است و باید متولیان امر در این زمینه اقدامات علمی و عملی را در پیش بگیرند.
وی با تاکید بر اقدامات فرهنگی در این زمینه بیان کرد: ابتدا باید به باور برسیم و سپس با اقدامات فرهنگی و فرهنگسازی، آن هم در طولانیمدت در مسیر رفع مشکلات گام برداریم.
وی بیان کرد: کارگروه عفاف و حجاب و ستاد امر به معروف و نهی از منکر مشکلات فرهنگی و اجتماعی را در اختیار دادستانی قرار دهد تا برابر قانون با تمامی هنجارشکنیها برخورد شود.
جنگ علیه ارزشهای انقلاب را شاهد هستیم
جانشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان مراغه نیز در این جلسه گفت: امروز جنگ تمام عیاری علیه ارزشهای انقلاب اسلامی شاهد هستیم.
موسی سلطانی افزود: نیاز به تذکر جدی در سطح کشور داریم و در صورت عدم مقابله با عوامل این جنگ در سطح عمومی دچار مشکل خواهیم شد.
وی با تاکید بر وضعیت نامناسب برخی از کارکنان ادارات از لحاظ بوششی خاطر نشان کرد: متاسفانه وضعیت کارکنان در برخی از ادارات زیبنده انقلاب اسلامی نیست و در این راستا دستورالعملی برای کادر رسمی ادارات در خصوص عفاف و حجاب و پایبندی به اصول و ارزشهای دینی وجود ندارد.
جانشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان مراغه ادامه داد: همچنین شاهد برخی بیحجابی ها در میان فروشندگان اصناف و همشهریان در پارکها هستیم.
وی بیان کرد: برای رفع مشکلات حوزه عفاف و حجاب باید تیمهای گشت فرهنگی تشکیل شود و در مجامع عمومی و ادارات و بازار حضور پیدا کنند و موارد احتمالی را تذکر دهند.
سلطانی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات در زمینه عفاف و حجاب فرهنگسازی و آموزش همگانی است و باید آموزش همگانی را به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم.
وی اضافه کرد: همچنین جای خالی برپایی نمایشگاه لباسهای اسلامی در شهرستان حس میشود و متاسفانه برای تهیه لباسهای باحجاب در شهرستان با مشکل مواجه هستیم.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجانشرقی قرار دارد.