کرمان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: تمام روستای بالای ۲۰ خانوار و ۲ هزار و ۳۰۰ روستای زیر ۲۰ خانوار این استان تاکنون از نعمت برق بهره‌مند شده اند.

به گزارش ایرنا، سیدمصطفی آیت اللهی موسوی شامگاه یکشنبه در نشست گرامیداشت روز شهرداری ها و دهیاری ها با حضور استاندار کرمان و معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور افزود: در روستاهای استان با کمک دولت اقدامات مناسبی انجام شده است.

وی ادامه داد: روستای نمونه در نزدیکی رفسنجان قرار دارد که به عنوان هدف گردشگری شناخته شد و اطراف کرمان نیز از این موارد داریم.

کمتر از نیمی از روستاهای کرمان خالی از سکنه است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: پنج هزار مورد از مجموع ۱۱ هزار و ۷۵۰ آبادی استان کرمان، دارای سکنه هستند که از این میزان ۲ هزار و ۶۵۰ مورد دهیاری دارند.

وی بیان داشت: یکهزار و ۸۷۱ روستای بالا ۲۰ خانوار استان کرمان دارای آب آشامیدنی سالم هستند و ۷۶۰ روستا این آب را ندارند و به‌صورت موقت و یا با تانکر آبرسانی می‌شوند، ضمن اینکه ۴۹۸ روستای زیر ۲۰ خانوار استان کرمان تحت پوشش آب آشامیدنی سالم هستند.

وی تصریح کرد: یکهزار و ۴۳۳ روستای ما گازدار شده که رکورد بسیار بالایی نسبت به کشور است که در افتتاح اخیر توسط رییس جمهوری به عنوان رشدی مطلوب قلمداد شد.

بودجه شهرداری‌های کرمان ۲۶ درصد افزایش یافت

آیت‌الهی موسوی با بیان اینکه در مجموع نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری های استان کرمان در سال ۹۹ بود اضافه کرد: سال جاری ۲۶ درصد بودجه مصوب شهرداری‌های استان رشد یافته است.

وی ادامه داد: بودجه مصوب سال گذشته شهرداری های استان کرمان ۲ هزار و ۸۵۲ میلیارد تومان و جمع کمک‌های ملی و استانی به آنان بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: ۸۴ شهر در استان کرمان و ۳۴ سازمان وابسته به این شهرها داریم که براساس درجه بندی وزارت کشور میزان ۲۰ شهرداری درجه یک محسوب می‌شوند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به ۱۱ دستگاه خودرو اهدایی به شهرداری‌های استان کرمان گفت: این آمار بیش از ۲۵۰ درصد رشد یافت ضمن اینکه هفت دستگاه ماشین آلات از طریق سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های کشور به شهرداری‌های استان داده شد که عموما خودروهای حمل زباله و آتش نشانی بودند.

وی با بیان اینکه میزان ۴۰ میلیارد تومان سهمیه قیر دولتی سال گذشته به شهرداری های استان کرمان داده شد تصریح کرد: آمار پرسنل شهرداری‌های استان کرمان ۱۱ هزار و ۲۷۸ نفر نیرو است که ۶۰ درصد از این میزان رسمی، پیمانی و قراداد معین هستند.

آیت الهی موسوی با بیان اینکه ماشین حمل زباله عمرانی و خودروهای آتش نشانی در استان کرمان نیاز داریم عنوان کرد: یادآور شد: ۳۰ نیرو با مجوز در آتش نشانی استخدام کردیم، همچنین مجوز برای تبدیل وضعیت ۳۹۰ نفر ایثارگران گرفتیم.

وی گفت: ۱۸ دوره آموزشی و تخصصی در سال ۹۹ داشتیم که این میزان امسال نیز هشت دوره تخصصی بوده که پس از انتصاب و مشغول به‌کار شدن دوره های آموزشی جدیدی بگذاریم.

شهرداران در نشست‌های کمیسیون‌های مربوطه کرمان حضور یابند

وی افزود: یکی از مشکلات شهرداری ها مربوط به حوزه نظارتی است در حالی‌که شهرداران استان کرمان در نشست های کمیسیون ها حضور نمی یابند که بعدا موجب ایجاد پرونده می شود لذا اگر قرار است که کاری برای استان و کشور انجام شود، همه باید هم افزایی کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن با توجه به قوانین حاکم هرگونه می خواهد عمل می کند و دهیاری ها برای صدور پروانه خود را به بنیاد مسکن وابسته کرده‌اند لذا قانون صدور پروانه و دیگر قوانین شهرداری ها و دهیاری های کشور نیاز به بازنگری دارد.

اهالی رابُر با مشکل کم‌آبی مواجه هستند

دهیار روستای اسکر و نماینده دهیاران شهرستان رابر نیز در این نشست گفت: از مسئولان سازمان دهیاری ها و شهرداری های کشور و استانداری کرمان درخواست داریم که نگاهی ویژه به شهرستان رابر به عنوان زادگاه سردار دلها داشته باشند.

محمدعلی سیوندی افزود: ۸۰ دهیاری روستاهای توابع شهرستان کرمان از نظر ماشین آلات در فقر مطلق به سر می‌برند و یک خودرو نداریم که بایستی به آن توجه ویژه شود.

وی اظهار داشت: تمامی مردم و دهیاران شهرستان رابر از جهت وضعیت اینترنت و آب آشامیدنی سالم تحت فشارند و آب شرب رابر از شهرستان بافت می‌آید،  در حالی که این شهرستان کوهستانی دارای منابع آب مناسبی است.

وی با تاکید بر اینکه مردم شهرستان رابر زادگاه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تنها از ساعت هفت صبح تا چهار عصر آب داریم تصریح کرد: تقاضا داریم امنیت شغلی مورد نظر تمامی دهیاران مورد رسیدگی قرار گیرد.

رابر در فاصله ۱۸۰ کیلومتری کرمان قرار دارد.