هدفمند سازی یارانه ها از مهمترین بخشها در طرح تحول اقتصادی است که به تغییر فرایند دادن یارانهها انجامید. در این فرایند که در اواخر دهه ۱۳۸۰ به اجرا گذاشته شد با حذف تدریجی یارانهها از مواد سوختی، مواد خوراکی، آب، برق و سایر اقلام نوع تخصیص تغییر و بخشی از این یارانههای حذف شده به صورت نقدی به مردم پرداخت شد. در این سالها میزان و نحوه پرداخت یارانه ها تغییری پیدا نکرده است . در این راستا اداره کل پژوهش و بررسیهای خبری ایرنا نظرسنجی آنلاین هفتگی خود را به موضوع «نحوه پرداخت یارانه در دولت آینده » اختصاص داد و از مخاطبان خود خواست تا در این مورد نظرات خود را بیان کنند. پرسش های این نظرسنجی در روزهای ۶ تا ۱۳ تیرماه جاری بر روی سایت ایرنا قرار گرفت و ۷ هزار نفر در این نظرسنجی آنلاین شرکت کردند.
در این نظرسنجی چهار سوال؛ ۱- آیا با ادامه روند پرداخت یارانه به شیوه کنونی در دولت آینده موافق هستید؟ ۲- آیا از میزان کنونی پرداخت یارانه راضی هستید ؟ ۳- پیشنهاد شما به دولت آینده برای نحوه تخصیص یارانه ها چیست ؟ ۴- به نظر شما پرداخت یارانه چه تاثیری در زندگی مردم داشته است ؟ مطرح شد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی "ایرنا" در افکارسنجی آنلاین خود از مخاطبانش خواست تا اعلام کنند، از میزان پرداخت یارانه کنونی رضایت دارند ؟ ۹۴.۷ درصد پاسخگویان از میزان کنونی یارانه پرداختی رضایت ندارند. ۳.۲ درصد اعلام رضایت کردند و ۲.۱ درصد «تاحدی» از این میزان رضایت دارند.
نتایج دیگر این افکارسنجی نشان داد؛۶۷.۱ درصد با پرداخت یارانه به شیوه کنونی در دولت اینده مخالف هستند. ۲۳.۴ درصد اعلام موافقت کردند و ۹.۵ درصد در این خصوص نظری ندادند.
همچنین در پاسخ به این سوال که پیشنهاد شما به دولت آینده برای نحوه تخصیص یارانه ها چیست؟ ۴۳.۴ درصد « اختصاص یارانه به عموم خانواده ها مطابق با افزایش نرخ تورم » را پیشنهاد دادند. « افزایش مبلغ یارانه خانواده های سه دهک پایین» با ۲۲.۷ درصد ، «حذف یارانه ها همه خانواده ها و اختصاص آن به بخش تولید و مسکن» با ۲۰.۴ درصد و «حذف یارانه خانواده های دهک های بالا» با ۱۳.۵ درصد از دیگر پیشنهادهای انتحاب شده پاسخگویان است.
۴۲.۹ درصد پاسخگویان در خصوص تاثیر پرداخت یارانه در زندگی مردم ؛ اعلام کردند « وضع زندگی مردم بدتر شده است» ۴۱.۹ درصد بیان کردند« دریافت یارانه تاثیری در زندگی مردم نداشته است ». ۱۵.۲ درصد معتقدند « وضعیت زندگی مردم بهتر شده است» .
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به منظور اطلاعرسانی و کسب آرای عمومی در مورد موضوعها و مسائل مختلف جامعه از ۲۹ مهرماه برنامه «افکارسنجی» آنلاین را برای نخستینبار در تارنمای اصلی خود راهاندازی کرد.
ایرنا ضمن قدردانی از مشارکت مخاطبان در این رویکرد پژوهشی تاکنون توانسته دیدگاهها و مطالبات عمومی را در ۳۸ نظرسنجی برگزار شده در مورد موضوعهای مختلف از جمله همهگیری ویروس کرونا، محدودیتهای کرونا، خرید آنلاین و وضعیت بورس، خودرو، بازار مسکن، آلودگی هوا، افزایش نرخ ارز، ادامه محدودیتهای کرونایی، هتک حرمت مسؤولان، افزایش پهنای باند، انتخابات ۱۴۰۰، بازارهای مالی، انتخابات شوراها، چهارشنبه آخر سال، سفرهای نوروزی، نگاه مردم به سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، روز طبیعت، فعالیت در شبکه های اجتماعی، چالش های رونق تولید، ارزهای دیجیتال، انتخابات ریاست جمهوری، بحران کم آبی، بازار ارز، تبلیغات در انتخابات ریاست جمهوری، تاثیر خشکسالی بر کشور، وعده ها و شعارهای تبلیغاتی ، مناظره های انتخاباتی ، فرجام مناظره ها ، مشارکت در انتخابات و اولویت های رییس جمهوری منتخب و نحوه پرداخت یارانه در دولت آینده مطرح کند.