تهران- ایرنا- نفر اول مسابقات جهانی ربوکاپ فرانسه، کسب مقام نخست در این مسابقات را آرزوی گروه سه نفره خود اعلام کرد و گفت: گروه ما بدون حمایت آموزش و پرورش و سازمان استعدادهای درخشان و به صورت مستقل در این مسابقات شرکت کرد و به مقام رسیدیم.

به گزارش ایرنا، مسابقات ربوکاپ جهانی فرانسه امسال اول تا هفتم تیر (۲۲ تا ۲۸ ژوئن) به صورت مجازی برگزار شد و تیم ربوکاپ ققنوس (phoenix) به نمایندگی از ایران متشکل از امیر رضازاده پایه نهم مدرسه دوره اول علامه حلی سه تهران، امیرحسین درویش پایه نهم مدرسه فردوسی حکیم و سهند حاجی‌زاده پایه دهم مدرسه سلام شهرک غرب تهران در بخش mini_challenge دانش‌آموزی این مسابقات شرکت کرده و مقام اول را کسب کردند.

برگزیده مسابقات جهانی ربوکاپ فرانسه با بیان اینکه تاکنون نیز تشویقی از طرف نهادهای مختلف نشده اند، درباره چگونگی شرکت در این مسابقات و آشنایی خود با رشته برنامه‌نویسی به خبرنگار ایرنا گفت: سه سال گذشته در این رشته مهارت چندانی نداشتم اما به پیشنهاد مادرم برای ارتقا در این درس به همراه پسر دایی‌ام سهند حاجی‌زاده در کلاس برنامه‌نویسی شرکت کردم و با راهنمایی خانم درویش آموزش‌های لازم را در این زمینه کسب کردم؛ در همین دوره‌های آموزشی پیشنهاد شرکت در مسابقات ایران اپن و جهانی ربوکاپ فرانسه داده شد.

رضازاده افزود: ضمن تدارک لازم برای شرکت در مسابقات ایران اپن و ربوکاپ جهانی فرانسه، برنامه نوشته و ربات ساخته اما سال گذشته مسابقات به دلیل کرونا کنسل شد؛ با این وجود اعضای تیم ققنوس متشکل از بنده، حاجی‎‌زاده، امیرحسین درویش و مبین شکاری دلسرد نشده و به فعالیت‌های خود ادامه دادیم.

وی ادامه داد: امسال نیز به صورت مجازی در مسابقات «ایران اپن» شرکت کرده و مقام نخست را کسب کردیم که با تدریس شهروز صیادی هشت ماه برای این مسابقات کار کرده بودیم.

رضازاده بیان کرد: تیم ققنوس خواهان شرکت در مسابقات جهانی ربوکاپ فرانسه هم بود و طی ۲ ماه در شرایط امتحانات پایان سال تحصیلی طرح پیشنهادی (پروپوزال) را آماده و به این مسابقات ارسال کردیم.

وی افزود: پروپوزال پذیرفته شد و توانستیم در این مسابقات حضور یابیم و با تدریس و  راهنمایی پیمان یوسفی از اساتید برنامه‌نویسی و هانیه یزدی تیم سه نفره من، امیرحسین و سهند شرکت کنیم.

رضازاده اظهارداشت: تیم ققنوس در مسابقات جهانی  در بخش mini_challenge این مسابقات با همراهی تیم دانش‌آموزی کشور آلمان شرکت کرده و مشترکا رتبه نخست را کسب کردیم.

وی گفت: مسابقات جهانی ربوکاپ فرانسه به دلیل ایجاد ارتباط خوب و مناسب بین اعضای تیم دانش‌آموزی و کیفیت خوب کار تیمی بخش mini_challenge، امتیاز و ارزش این بخش را در مقایسه با سال‌های گذشته و حتی از مسابقات اصلی بیشتر اعلام کرد.

عضو تیم ربوکاپ ققنوس افزود: امسال ۲ قانون ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ وجود داشت که باهم متفاوت بودند، در مسابقات جهانی ربوکاپ فرانسه ضعفی که نسبت به سایر کشورها داشتیم این بود که ابتدا در مسابقه «ایران اپن» بر طبق قوانین ۲۰۲۰ شرکت کردیم و بعد در مسابقات جهانی بر اساس قوانین ۲۰۲۱ کار کردیم.

وی اضافه کرد: اما سایر کشورها مستقیم در مسابقات جهانی شرکت کرده و براساس قوانین آن کار کرده و خیلی از ما جلوتر بودند.

رضازاده توضیح داد: قانون ۲۰۲۱ به صورتی بود که باید برنامه را از اول می‌نوشتیم و همچنین امتحانات نهایی در بین ۲ مسابقه ایران اپن و ربوکاپ جهانی شرایط را برای ما خیلی سخت کرده بود با این حال با زحمت شبانه‌روزی اعضای تیم و راهنمایی و دلسوزی مربیان به ویژه مهندس یوسفی و خانم درویش  کار را انجام دادیم و امتیاز کامل را گرفتیم.

وی بیان کرد: ایرانیان در این مسابقات خیلی تاثیرگذار بودند و در کل هموطنانمان در این مسابقات پرافتخارترین تیم‌ها بودند؛ ما در این رشته پیشرفت بزرگی داشته‌ایم  و فکر کنم در سال‌های گذشته هم اینگونه بوده است.

هنوز حمایت و تشویقی ندیدیم

رضازاده اظهارداشت: ما بدون حمایت آموزش و پرورش و سازمان استعدادهای درخشان و به صورت مستقل در این مسابقات شرکت کردیم و تاکنون به این نهادها معرفی نشدیم و حمایت خاصی از سوی آنها نشده است و هنوز حمایت و تشویقی از سوی آنها صورت نگرفته است.

وی گفت: برای نخستین بار در این مسابقات شرکت کردم و کسب مقام اول جهان آرزویم بود، وقتی این آرزو تبدیل به واقعیت می‌شود، خیلی سخت است که اجرایش کنیم و در حال حاضر برای آینده برنامه‌ریزی می‌کنم و رشته ریاضی را انتخاب کرده و احتمالا در دانشگاه رشته برنامه‌نویسی را ادامه خواهم داد.

برگزیده مسابقات جهانی ربوکاپ فرانسه افزود:
علایق و توانمندی خودم زیاد نسبت به برنامه‌نویسی و رباتیک نیست و بیشتر به درخواست والدینم و آینده‌دار بودن رشته برنامه‌نویسی به این حوزه وارد و به صورت تصادفی با رباتیک آشنا شدم.

رضازاده ادامه داد: زمانی که تیم ما برای مسابقات تشکیل شد، تنها من و یکی از اعضای تیم با زبان پایتون آشنایی داشتیم و در جریان کار سایر اعضای تیم با این زبان آشنا شدند و در مسابقات هم براساس زبان پایتون کار کردیم و کدها را نوشتیم.
 
وی گفت: ایرانیان انسان‌های باهوشی هستند که باید مورد حمایت مسئولان قرار گرفته و امکانات آموزشی در اختیار آنان قرار بگیرد چرا که در شرایط سخت کرونایی و با مشکلات خاص جوانان این افتخار بزرگ بدست آمده و رئیس جمهوری، معاون علمی وی و یا وزیر آموزش و پرورش برای تشویق سایر نوجوانان و جوانان باید به این موضوع اهمیت دهند. 

رضازاده افزود: به نظرم موفق شدن در بخش برنامه‌نویسی نسبت به رشته‌های دیگر مثل المپیاد شیمی به خصوص در ایران خیلی سخت نیست، ما در مسابقات ایران اپن و جهانی ربوکاپ شرکت کردیم، سریع به نتیجه رسیدیم.

وی گفت: دستیابی به این موفقیت پشتکار خیلی زیادی می‌خواهد و من و اعضای تیم گاهی تا چهار بامداد بیدار بودیم و بعد صبح بیدار می‌شدیم و تا شب کار می‌کردیم.

به گزارش ایرنا، مسابقات جهانی ربوکاپ پس از وقفه یک ساله به دلیل شیوع بیماری کرونا در فرانسه به صورت مجازی و با حضور تیم‌های دانش‌آموزی و دانشجویی برتر  از سراسر جهان برگزار شد.

در این مسابقات در بخش دانشجویی، تیم مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین (MRL) با کسب یک مقام قهرمانی، ۲ مقام نایب قهرمانی و یک عنوان پنجمی به عنوان پرافتخارترین تیم ایرانی در مسابقات جهانی ربوکاپ ۲۰۲۱ فرانسه شناخته شد.

مسابقات ایران اپن ۲۰۲۱، ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد.

ربوکاپ آزاد ایران یا «ایران اپن» از سال ۲۰۰۶ هر سال فروردین ماه در ایران برگزار می‌شود، البته امسال به صورت استثنا اردیبهشت ماه این سری از مسابقات برگزار شد و سال گذشته به دلیل شیوع کرونا این مسابقات در ایران برگزار نشد.

این مسابقات زیر نظر کمیته جهانی ربوکاپ و در ایران توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، کمیته ملی ربوکاپ ایران و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.