به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم کلنگزنی این مدرسه ۱۵ کلاسه با حضور سیدجواد حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش در محله دولتآباد شهر کرمانشاه برگزار شد.
این مدرسه قرار است با اعتبار ۹ میلیارد تومان و زیربنای هزار و ۳۵ مترمربع ساخته شود که نیمی از اعتبار آن توسط عبدالله باباخانی، بنیانگذار بنیاد پویانه علم و خیر مدرسهساز ساکن آلمان تامین و نیمی دیگر از سوی دولت و مجمع خیران استان کرمانشاه پرداخت میشود، ساخته شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش در این مراسم با تقدیر و تجلیل از اقدام نیکوکارانه آقای باباخانی، گفت: اقدام ایشان در واقع کمک و حمایت از نیازمندترین دانشآموزان در امر تعلیم و تربیت و یک حرکت ماندگار و خداپسندانه است.
سید جواد حسینی افزود: وزارت آموزش و پرورش از سال ۸۴ خدمترسانی به دانشآموزان اتیسم را شروع کرده و امروز نزدیک به سه هزار دانشآموز تحت پوشش آموزشی قرار گرفتهاند که ۲۵۰۰ درصد رشد پوشش تحصیلی را نشان میدهد.
او با بیان اینکه هماکنون ۶۴ مدرسه اُتیسم در کشور دایر است، اظهار کرد: خیران مدرسهساز نهتنها همواره در کنار آموزش و پرورش بوده که همیشه در قلب این نهاد آموزشی جای داشتهاند.
ساخت ۱۳ مدرسه توسط خیر کرمانشاهی در استان
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه نیز گفت: آقای باباخانی خیر مدرسهساز کرمانشاهی تاکنون ۲۲ مدرسه در کل کشور و ۱۳ مدرسه روستایی در استان کرمانشاه احداث و شش تفاهمنامه ساخت را هم امضا کرده و در واقع مدرسه ۱۵ کلاسه اُتیسم، بیست و نهمین مدرسهای است که او و بنیاد پویانه علم در دست ساخت دارد.
مجید یزدانپناه گفت: ایشان قول دادند که پساز تکمیل این مدرسه ۱۵ کلاسه، یک مرکز رفاهی هم در کنار آن برای دانشآموزان اتیسم و خانوادههای آنها احداث کنند.
به گفتهی او ۷۲ دانشآموز اتیسم کرمانشاهی نیازمند محبت یک انسان بزرگ بودند که آقای باباخانی وقت و سرمایه خود را برای حمایت از این دانشآموزان که به دلایل مختلف با مشکلات عصبی و حرکتی مواجه هستند، گذاشتهاست.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه هم اظهار کرد: در جریان زلزله آبان ۹۶، ۷۸ مدرسه استان کرمانشاه تخریب شد اما بهجای آن ۳۲۰ مدرسه با هزار و ۲۰۰ کلاس درس و اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومان ساخته شد که ۱۵۵ میلیارد تومان آن توسط خیران مدرسهساز کشور پرداخت شد که یک اقدام بینظیر است.
مرزبان نظری افزود: طی این مدت سرانه آموزشی استان از ۵.۷ به ۶.۴ متر مربع رسیده و بهزودی هم جشن اصلاح سیستم گرمایشی مدارس استان برگزار خواهد شد.
ساخت ۲۸ مدرسه توسط بنیاد پویانه علم
در ادامه مراسم با «عبدالله باباخانی» ارتباط تصویری برقرار شد و او در سخنانی اظهار کرد: پایهگذاری بنیاد غیرانتفاعی پویانه علم بر مبنای باور به اهمیت آموزش و نقش آن در توسعه و در قالب پشتیبانی از نخبگان علمی در مناطق کمتر توسعهیافته آغاز شدهاست و در همین راستا تاکنون ۲ هزار و ۹۵۴ دانشآموز و دانشجوی نخبه مناطق کمتر توسعهیافته تحت پوشش این بنیاد قرار گرفتهاند که یکصد نفر از آنها دانشجوی مقطع دکترا هستند.
بنیانگذار بنیاد پویانه علم اضافه کرد: این بنیاد تاکنون در بخش مدرسهسازی ساخت ۲۸ مدرسه را تعهد کرده که جز شش مورد آن که زمینش تحویل نشدهاست، بقیه مدارس یا مورد بهرهبرداری قرار گرفته و یا در حال تجهیز از طرف نوسازی مدارس میباشد.
او گفت: مدرسه ۱۵ کلاسه اتیسم کرمانشاه بیست و نهمین مدرسه ماست که قرار است به نام زندهیاد احمد باباخانی، پدر بنده نامگذاری شود.
باباخانی با اشاره به سابقه دیرینه تاریخی و فرهنگی کرمانشاه و نقشبرجسته آن در تمدن ایران اظهار کرد: استان کرمانشاه در جریان جنگ تحمیلی هم اگر شاگرد اول نباشد، حتماً شاگرد دوم جنگ بودهاست اما متأسفانه به دلیل مشکلات متعددی که بخش زیادی از آنها ناشی از ویرانیهای جنگ تحمیلی بوده، هماکنون شاگرد اول بیکاری کشور است و از مشکلات متعددی رنج میبرد.
او با بیان اینکه استان کرمانشاه ظرفیتهای متعدد و جوانان مستعدی دارد، گفت: از دولت جدید انتظار داریم که تلاش ویژهای برای کاهش نرخ بیکاری استان بکار گیرد.
در ادامه این مراسم همچنین با اهدای جایزه از تعدادی از دانشآموزان استثنایی استان تقدیر شد و معاون وزیر آموزشوپرورش قول داد که به آنان تبلت اهدا کند.
سید جواد حسینی در ادامه سفر یکروزه خود به استان کرمانشاه، از یکی از پایگاههای سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان شهر کرمانشاه بازدید کرد و از روند انجام خدمات آن مطلع شد.