اراک - ایرنا - مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی کشور گفت: سامانه خنک کن کمکی واحد چهارم نیروگاه شازند برای نخستین بار در کشور سه‌شنبه ۱۵ تیرماه جاری با دستور وزیر نیرو بهره‌برداری می‌شود.

علی‌رضا نصرالهی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این طرح برای اولین بار در کشور و جهان با اختصاص اعتباری بالغ بر ۱۰۹ میلیارد تومان برای کمک به عملکرد برج‌های هلر نیروگاهی طراحی و راه‌اندازی شده است.
وی ادامه داد: طرح بازتوانی سامانه خنک‌کن کمکی نیروگاه شازند موجب کاهش محدودیت تولید واحد چهارم این مجموعه به میزان ۲۸ مگاوات می‌شود و برای نخستین بار در کشور با بهره‌گیری از دانش بومی توسط مرکز توسعه سامانه‌های نوین انرژی دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده که افزایش پایداری شبکه سراسری و صرفه‌جویی در مصرف آب به میزان ۲۷ هزار متر مکعب در سال می‌شود.
مجری طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی کشور اظهار داشت: محدودیت در تولید برق به واسطه افت کارایی سیستم خنک‌کن اصلی در فصل گرم سال یکی از چالش‌هایی است که واحدهای بخار نیروگاه‌های کشور با آن مواجه هستند و در این بازه زمانی علاوه بر دمای بالای محیط، وزش باد نیز تاثیر مخربی بر عملکرد سیستم خنک کننده اصلی دارد.
نصرالهی با بیان اینکه سیستم خنک‌کن کمکی نیروگاه شازند از نوع برج هلر است، بیان کرد: ترکیب دو عامل دمای محیط و وزش باد باعث اختلال در عملکرد برج هلر و افزایش دمای آب در گردش آن و دمای کندانسور می‌شود که این مسئله افزایش فشار پشت توربین بخار تا نزدیک محدوده آلارم را نیز به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: راهکار پیشنهادی این بخش شامل به‌کارگیری یک سامانه‌ خنک‌کن جانبی در کنار برج هلر است که گواهی ثبت اختراع آن با عنوان سیستم خنک‌کن کمکی برای سیستم خنک‌کن اصلی از نوع هلر به منظور کاهش نقصان تولید برق نیروگاه در شرایط محیطی با دمای زیاد و وزش باد توسط دانشگاه صنعتی شریف دریافت شده است.
نیروگاه حرارتی شازند در سال ۷۹ در کیلومتر ۲۵ جاده شازند - اراک و در شرق پالایشگاه شازند تاسیس شده است.
این واحد یکی از نیروگاه های ایران از نوع حرارتی با ظرفیت تولید ۱۳۰۰ مگاوات انرژی الکتریکی است که فعالیت آن از طریق چهار واحد بخار ۳۲۵ مگاواتی است.