به گزارش ایرنا، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر در این آئین گفت: با اجرایی شدن و آغاز فعالیت کارگاه عبابافی روستای بحیری شهرستان دشتی ۶۰ اشتغال غیر مستقیم بعنوان نخ ریس و ۳۰ شغال مستقیم در این روستا ایجاد میشود.
محمدحسین ارسطوزاده افزود: این کارگاه در زمینی به مساحت ۱۵۰ متر مربع به شکل سوله در روستای ملی عبا بافی بحیری احداث و به ظرفیتهای کارگاه تولید عبا در این روستا اضافه میشود.
وی اضافه کرد: برآورد اعتبار لازم برای اجرای فاز نخست این کارگاه چهار میلیارد ریال است که با ۱۵ دستگاه عبابافی و نخ ریسی فعال میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر ادامه داد: اشتغال پایدار روستایی همواره یکی از اولویتهای این اداره کل در توسعه زیرساختهای صنایعدستی و کمک به تولید بیشتر در این حوزه بوده است.
ارسطوزاده بیان کرد: توسعه و ترویج صنایعدستی یکی از راههای محرومیت زدایی در روستاها است و ۲ حوزه تخصصی گردشگری و صنایع دستی در روستاهای متعددی از سوی مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعال شده است.
وی یادآور شد: در زمان حاضر روستای بحیری با ۴۲ صنعتگر فعال و سالانه یک هزار و ۹۶۴ متر پارچه عبا تولید میکند که میتوان با به روز کردن دستگاههای بافت و ریسندگی این میزان را افزایش داد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر با اشاره به تلاش برای ثبت جهانی روستای ملی عبابافی بحیری اظهار کرد: پارچه اعلای عبا در بحیری، از صفر تا صد در این روستا تولید میشود و به دلیل جنس، رنگ و کیفیت مطلوب در کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار پرطرفدار است و ارزآوری خوبی را به همراه دارد.
روستای بوحیری شهرستان دشتی به عنوان روستای ملی عبابافی به ثبت رسیده است.