دکتر علی اصغر انجیدنی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تختهای بیمارستانی عادی و ویژه به تعداد کافی برای خدماترسانی به بیماران کرونایی فراهم کرده است.
وی ادامه داد: هماکنون بیش از هشت هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دایر است و برای خدماترسانی به بیماران کرونایی از امکانات تمامی بیمارستانهای خصوصی نیز برای بستری این بیماران کمک گرفته شده است.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد تختهای ویژه بیمارستانی در مناطق زیرپوشش این دانشگاه را یک هزار و ۵۰۰ تخت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۷۷۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند که حدود ۱۸۰ نفر آنان در بخشهای مراقبتهای ویژه میباشند.
وی با بیان اینکه سویه هندی ویروس کرونا موسوم به دلتا از انواع دیگر این ویروس خطرناکتر و دارای سرعت انتشار بیشتری است افزود: بیش از ۳۰ درصد بیماران کرونایی بستری شده در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه مبتلا به نوع هندی این ویروس هستند و این امر نشان دهنده مواجهه با موج پنجم شیوع کرونا با سویه هندی آن است.
دکتر انجیدنی ادامه داد: استانهای همجوار به ویژه استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور با شرایط حاد کرونایی و وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا روبرو هستند و با توجه به نزدیک بودن این استانها به خراسان رضوی و ترددهای بین استانی ممکن است شرایط و وضعیت این استان نیز تغییر کند.
وی گفت: پس از موج چهارم شیوع کرونا، مشهد همچنان در وضعیت نارنجی باقی ماند و در حالی که انتظار میرفت تعداد مبتلایان و بستری شدگان ناشی از کرونا به سرعت کاهش یابد این امر اتفاق نیفتاده و در صورت ادامه روند افزایش تعداد مبتلایان و بستری شدگان این کلانشهر دوباره با وضعیت قرمز مواجه خواهد شد.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر نقش مهم و اساسی مردم در کنترل ویروس کرونا و پیشگیری از بروز شرایط بحرانی از طریق رعایت دستورالعمل های بهداشتی، فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از دورهمیها تاکید کرد.
۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه جمعیت این استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام خدماترسانی میشوند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون سه میلیون و ۲۷۰ هزار و ۸۴۳ نفر در ایران به کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۸۴ هزار و ۹۴۹ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۲ میلیون و ۹۴۰ هزار و ۸۷۴ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.