سیدعباس آقامیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ۱۲ کارخانه لبنیات این خطه هشت واحد تعطیل شدهاند و مابقی نیز با ظرفیت اسمی پایین فعالیت دارند.
وی افزود: بیشتر این کارخانجات لبنی در سال هایی راه اندازی شده بود که شیر یارانه ای وجود داشت و این واحد ها به نوعی مشتریان خاص خود را داشتند که با حذف شیر یارانه ای به علت نداشتن تنوع محصولی و ارزش افزوده تعطیل و یا نیمه فعال شدند.
وی نبود ثبات قیمت مواد اولیه، کمبود نقدینگی سرمایه گذاران کارخانجات لبنی، نبود مدیریت و بالا بودن نرخ سود بانکی را از دیگر مشکلات صنایع لبنی استان است.
آقامیری ظرفیت تولیدی واحدهای فعال لنبی در استان خراسان شمالی را ۱۰۶ هزار تن اعلام کرد و اظهارداشت : هم اکنون این واحدهای صنعتی لبنی با ۸۰ درصد از ظرفیت فعالیت دارند که تامین نقدینگی از محل تسهیلات ارزان قیمت می تواند ظرفیت تولید آنها را افزایش دهد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی سود بالای تسهیلات بانکی را مشکل اصلی تمام واحدهای صنعتی از جمله واحدهای تولید لبنی اعلام کرد و اظهارداشت : در شرایط فعلی تسهیلات به صنعت با نرخ سود ۱۸ درصد پرداخت می شود و با این سود هیچ یک از واحدهای صنعتی امکان سرپا شدن را ندارند.
آقامیری معتقد است که برای سرپا کردن واحدهای صنعتی لبنی باید تسهیلات ارزان قیمت با سود کمتر از ۱۰ درصد به آنها پرداخت شود تا آنها بتوانند با نوسازی و بازسازی تجهیزات به فعالیت خود ادامه دهند.
وی اظهار داشت: هم اینک بیشتر صنایع لبنی استان نیاز به تجهیز و نوسازی دارند که بریا این منظور باید تسهیلات کم بهره به آنان اختصاص داده شود، همچنین بیشتر این واحد ها به علت ورشکسته بودن حتی نمی توانند تسهیلات نیز از بانک ها دریافت کنند.
در استان خراسان شمالی ۹۹ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی جواز بهره برداری دارند که هماکنون ۵۰ درصد از این واحدها فعال، ۲۵ درصد نیمهفعال و ۲۵ درصد راکد است.
این استان ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، ۷۹ هزار راس دام سنگین از جمله گاو و گوساله، ۲ هزار و ۴۰۰ نفر شتر وجود دارد که سالانه در این استان ۱۷۴ هزار تن شیرخام تولیدی می شود که حدود 50 درصد آن به واحدهای لبنی خارج از استان ارسال می شود.