تبریز - ایرنا - سفر یکروزه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هیات همراه وی به آذربایجان شرقی، علاوه بر اعلام خبرهای خوش مرتبط با واکسن کرونای ایرانی، افتتاح هفت هزار میلیارد ریال طرح بهداشتی و درمانی در مناطق مختلف این استان را به دنبال داشت.

به گزارش ایرنا، در سفر روز گذشته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان به آذربایجان شرقی ، ۵۱ طرح طرح بهداشتی و درمانی به تصدی گری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ۱۷ شهرستان افتتاح شد تا این خطه گام محکم دیگری در مسیر توسعه زیرساخت های نظام سلامت بردارد. 

این در حالی است که آذربایجان شرقی در هشت سال اخیر با تجربه ساخت بیش از ۴۰۰ هزار مترمربع فضای درمانی و بهداشتی جدید، از این لحاظ در سطح کشور رکورد زده و نامش در صدر استان های موفق در توسعه زیرساخت های بهداشتی - درمانی می درخشد. 

حال سفر وزیر بهداشت و درمان و معاونان و مدیران وزارتخانه متبوع وی به آذربایجان شرقی، بسترساز افتتاح هفت هزار میلیارد ریال طرح دیگر بود که با بهره برداری از آنها، افق جدیدی در سپهر سلامت این استان بیش از چهار میلیون نفری گشوده می شود. 

۹۸ طرح بهداشتی و درمانی در آذربایجان شرقی در آستانه بهره برداری است  

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در  آیین افتتاح طرح های بهداشت و درمان آذربایجان شرقی با حضور وزیر بهداشت و درمان گفت: امروز بزرگ ترین مجتمع خوابگاهی کشور با وسعت ۴۰ هزار متر مربع در پنج طبقه و با ظرفیت ۲۵۰۰ دانشجو در تبریز افتتاح شد.

وی با اشاره به تامین زیرساخت‌های لازم درمانی و بهداشتی آذربایجان شرقی در دولت تدبیر و امید، افزود: در هشت سال گذشته در بخش بهداشت استان ۷۳۱ پروژه با ۲۰۱ هزار متر مربع و ۹۳۲ مورد بهسازی با ۱۲۰ هزار متر مربع انجام شده است.

محمدحسین صومی ادامه داد: در حوزه درمان آذربایجان شرقی نیز در این مدت، احداث بلوک بیمارستانی به تعداد ۱۲ مرکز با متراژ ۱۴۵ هزار مترمربع ، احداث یا بازسازی کامل ۱۵ بال اورژانس با متراژ ۲۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع و احداث یا بهسازی ۱۹ بلوک زایمانی با متراژ ۶۷ هزار و ۸۰۰ متر مربع محقق شده است.

وی از احداث ۲۱ باب کلینیک تخصصی و فوق تخصصی با متراژ ۷ هزار و ۱۰۰ متر مربع به عنوان دیگر اقدام مهم انجام شده در حوزه درمان آذربایجان شرقی در هشت سال اخیر یاد کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه در زمان حاضر ۴۷ پروژه در بخش بهداشت و ۵۱ پروژه در حوزه درمان آذربایجان شرقی در حال بهره‌برداری است، گفت: بیمارستان عجب شیر،  سلامتکده طب سنتی، بخش یُد تراپی بیمارستان امام رضا و بیمارستان کودکان خیرساز مردانی آذر از جمله پروژه هایی هستند که تیر ماه جاری در آذربایجان شرقی افتتاح می‌شوند.

وی اضافه کرد: از مجموع پروژه‌هایی که در حوزه درمان و بهداشت آذربایجان شرقی در دولت تدبیر و امید شروع شده است، تنها چهار پروژه باقی می‌ماند که بیمارستان یک هزار تختخوابی با ۳۰ درصد پیشرفت و مرکز جامع سرطان با ۶۰ درصد پیشرفت از جمله آنها هستند. 

افتتاح هفت طرح بهداشتی و درمانی در شهرستان بناب

همزمان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در تبریز و در آیینی از طریق ویدئوکنفرانس، هفت طرح بهداشتی و درمانی در شهرستان بناب افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفتند.

این طرح ها شامل مرکز جامع سلامت شهری و روستایی کاملو، مرکز جامع سلامت شهری کوی شهرداری، مرکز جامع سلامت شهری فرهنگیان، دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان امام خمینی(ره) بناب، تجهیز و بهره برداری از ساختمان دیالیز، احداث فاز اول ساختمان توسعه اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) بناب و همچنین مرکز فرویت های پزشکی ۱۱۵ شماره دو فرهنگیان بناب بود که با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهره برداری از آنها آغاز شد.

برای احداث و تکمیل این طرح ها با زیربنای ۲ هزار و ۴۵۰ مترمربع، ۱۳۱ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان بناب در آیین بهره برداری از پروژه های بهداشتی و درمانی این شهرستان  اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۲ تاکنون ۳۲ هزار و ۸۷۴ مترمربع فضای درمانی با ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار افتتاح شده است.

دکتر وحید رضایی گفت: در این مدت ۵۴ هزار مترمربع زمین توسط خیرین شهرستان بناب برای احداث فضاهای درمانی در اختیار مجموعه بهداشتی و درمانی شهرستان قرار گرفته است.

افتتاح ۶ پروژه بهداشتی درمانی در شهرستان میانه

دیروز همچنین با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان و به شکل ویدئو کنفرانس، ۶ پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان ۱۹۰ هزار نفری «میانه» افتتاح شد.

کلینیک تخصصی و فوق تخصصی الزهرا(س)، پانسیون پزشکان بیمارستان خاتم الانبیا، مرکز جامع سلامت بخش کندوان(شهر ترک)، مرکز فوریت های پزشکی ۱۱۵ محور میانه-هشترود، ساختمان جدیدالاحداث بیمه سلامت ، اکسیژن ساز دوم در بیمارستان خاتم الانبیا از جمله پروژه های افتتاح شده در این آیین بود.

محمدرضا مشایخی، فرماندار میانه، در این آیین با اشاره به نیاز شهرستان به تربیت نیروی متخصص در حوزه بهداشت و درمان و فراهم کردن امکان تحصیل دانشجویان در رشته های علوم پزشکی در شهرستان بر تسریع در روند راه اندازی دانشکده پرستاری تاکید کرد و گفت: با اقدامات انجام شده در شهرستان و پیگیری های نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی امیدواریم با مساعدت مسئولین کشوری بزودی شاهد بهره برداری از این واحد آموزشی نیز باشیم.

در این آیین، کلینیک تخصصی و فوق تخصصی الزهرا (س) میانه با زیربنای یک هزار و ۷۵۰ مترمربع در سه طبقه و با هزینه ای افزون بر ۵۶ میلیارد ریال افتتاح شد و با بهره برداری از این مرکز درمانی ۳۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در این مرکز خدمات درمانی ارائه خواهند داد.

همچنین پانسیون چهار واحدی پزشکان بیمارستان خاتم الانبیا در دو طبقه با زیربنای ۴۰۰ مترمربع و صرف هزینه ای بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال افتتاح شد. 

اکسیژن ساز ۵۰۰ لیتری بیمارستان خاتم الانبیا نیز به همت هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت، خریداری و در محوطه ای به متراژ ۷۰ مترمربع و با هزینه ای بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال نصب شده است.

با دستور وزیر بهداشت و درمان همچنین ساختمان جدید الاحداث بیمه سلامت میانه نیز با هزینه ای بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال و زیربنای ۳۱۰ مترمربع جهت خدمت رسانی به مردم میانه افتتاح شد.

مرکز جامع سلامت بخش کندوان و مرکز فوریت های پزشکی مسیر میانه-هشترود از دیگر پروژه های افتتاح شده در این آیین بود.

بهره برداری از ۲۴۲ میلیارد ریال طرح بهداشتی و درمانی در اهر 

در سفر روز گذشته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آذربایجان شرقی همچنین هفت طرح بهداشتی و درمانی از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی در شهرستان ۱۵۰ هزار نفری اهر در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز افتتاح شد.

 این طرح ها شامل مرکز تخصصی سلامت روان جامع‌نگر ارسباران در مساحت ۱۱۵۰ متر، بخش همودیالیز با ۲۱ تخت به مساحت ۶۵۰ متر، بخش ال‌دی‌آر (زایمان ویژه) با ۱۳ تخت به مساحت ۱۱۸۰ متر، بخش پست سی‌.سی‌.یو (مراقبت‌های ویژه قلبی) با ۱۰ تخت به مساحت ۲۵۰ متر، داروخانه شبانه‌روزی به مساحت ۱۵۰ متر، اکسیژن‌ساز و سالن سردخانه بود.

مجموع اعتبار هزینه شده برای این طرح‌های بهداشت و درمان شهرستان اهر ۲۴۲ میلیارد ریال است و با بهره برداری از آنها، سه هزار و ۴۸۰ مترمربع به فضای بهداشت و درمان این شهرستان اضافه شد.