زاهدان- ایرنا- رییس بیمارستان بوعلی زاهدان گفت: تلاش و پشتکار کادر درمان در همه‌گیری کرونا در سیستان و بلوچستان باعث شد تا نسبت فوتی‌ها به تعداد بستری این ویروس در استان از متوسط کشوری کمتر شود.

به گزارش ایرنا دکتر شهاب‌الدین مشایی روز سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت: بیمارستان بوعلی زاهدان نخستین بیمارستان عفونی سیستان و بلوچستان است که سال ۱۳۳۸ در زاهدان ساخته و در چندین مرحله نیز بازسازی شده است.

وی ادامه داد: این بیمارستان در بدو ورود به بحران کرونا ۸۵ تخت داشت که ۱۶ تخت در اورژانس و سرپایی و ۶۹ تخت در بخش‌های مردان، زنان، آی سی یو و ایزوله تنفسی بوده است. 

رییس بیمارستان بوعلی زاهدان افزود: ضریب اشغال تخت‌های ما قبل از بحران کرونا در سیستان و بلوچستان به ندرت به ۵۰ می‌رسید.

وی ادامه داد: بحران‌های زیادی را در بیمارستان بوعلی تجربه کردیم اما در سال ۹۸ متاسفانه پاندمی کرونا ایجاد و وارد جمعیت انسانی شد و سیستم ایمنی انسان برای آن مقاومتی نداشت و شوک اساسی به تمام دنیا وارد و همه افراد را درگیر کرد و مرگ و میر در کشورهای مختلف جهان بر اثر این ویروس شدت گرفت. 
دکتر مشایی بیان کرد: در مدت کرونا تجربیاتی را به دست آوردیم، تجربیاتی که کامل نشده سوش بیماری تغییر می‌کند هر یک میلیارد تکثیری که ایجاد می‌شود موتاسیون ایجاد و یک تعدادی از این موتاسیون‌ها ویروس را مقاوم‌تر می‌کند ابتدا ویروس چینی به انگلیسی تبدیل شد و سپس این ویروس دلتا شناسایی شد که ویروس هندی است.

وی اظهارداشت: این ویروس هندی چهار برابر ویروس انگلیسی انتقال پیدا می‌کند اگر در پیک‌های قبلی ۲۵۰ تست مثبت داشتیم هم‌اینک به یک‌هزار و ۳۰۰ مورد افزایش پیدا کرده است.
رییس بیمارستان بوعلی زاهدان افزود: هر چقدر تعداد مبتلایان افزایش یابد آمار کسانی که نسبت به ویروس واکنش نشان می‌دهند بیشتر می‌شود حتی اگر بدخیمی ویروس افزایش پیدا نکند.

وی ادامه داد: هرچقدر تعداد بیماران بدحال بیشتر شود سرویس‌دهی ما مشکل می‌شود به طور مثال قبل از آمدن کرونا در بیمارستان اکسیژن ساز ۳۰۰ لیتری داشتیم که برای ۸۵ تخت این بیمارستان کافی بود با شروع بحران ۳۰۰ لیتر دیگر هم اضافه شده است.

مشایی اظهارداشت: پیک‌های قبلی کرونا کادر بهداشت و درمان بیمارستان را زیاد اذیت نکرد و توانستیم با ۶۰۰ لیتر اکسیژن مسلط باشیم.

وی تاکید کرد: از ۱۵ روز پیش دستگاه اکسیژن‌ساز دیگری در بیمارستان بوعلی نیز نصب شده اگر قبل از کرونا مصرف اکسیژن ۲ لیتر برای یک بیمار بود اکنون ۶۰ لیتر برای یک بیمار نیاز داریم که اکسیژن بگیریم این حجم کار فشار سنگینی به دستگاه‌ها می‌آید.