مشهد- ایرنا- مجری طرح واکسن برکت در مشهد گفت: از آغاز خردادماه امسال سه هزار و ۵۰۰ نفر در این کلانشهر در بازه سنی ۱۸ تا ۷۵ سال نوبت نخست واکسن کووبرکت را دریافت کرده‌اند که خوشبختانه تاکنون بروز هیچگونه عارضه جدی در آنان گزارش نشده است.

به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر رزیتا خداشاهی با اشاره به اینکه مرحله سوم واکسن برکت از خردادماه در ۵ شهر کشور آغاز شده است، افزود: پیگیری‌ تلفنی برای تمامی شهروندانی که این واکسن را دریافت کرده‌اند به صورت روزانه در حال انجام است و افرادی که تا کنون این واکسن را تزریق کرده اند هیچ عارضه‌ خاصی ناشی از تزریق این واکسن نداشته‌اند.

وی تاکید کرد: تمام شهروندان در زمان تزریق واکسن اگر علائمی دارند باید به صورت شفاف با پزشک در میان بگذارند زیرا اگر واکسن در زمان وجود علائم کرونا تزریق شود، علائم بیماری مقداری تشدید خواهد شد.

عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص عفونی و عضو تیم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت از مردم خواست که در شرایط پاندمی کرونا، سریع تر نسبت به تزریق هر واکسنی که در دسترس هست، اقدام کنند.

یک استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در خصوص واکسن کوو برکت گفت: این واکسن یکی از واکسن‌های برتر در سطح دنیاست که ایمنی‌زایی بالای ۹۰ درصد دارد.

دکتر محمدعلی کیانی با اشاره به اینکه واکسن برکت حاصل تلاش دانشمندان کشور است افزود: واکسن اسپوتنیک روسی ایمنی‌زایی ۹۱ درصدی، فایزر ایمنی‌زایی ۹۵ درصدی، استرازنکا ایمنی‌زایی ۸۰ درصدی، سینوفارم ایمنی‌زایی ۷۵ درصدی و سایر مدل‌ها ایمنی‌زایی زیر ۷۵ درصد دارند.

وی با اشاره به اینکه مرحله سوم این واکسن نیز مجوزهای لازم را برای تلقیح انسانی کسب کرده است، گفت: خوشبختانه تاکنون میزان عوارض پایینی از این واکسن گزارش شده است که این نشان از قابل اعتماد بودن این واکسن دارد و برخی کشورها نیز تمایل خود را برای خریداری این واکسن اعلام کرده اند.

دکتر کیانی با بیان اینکه زمانی که چرخه اشباع داخلی قوی نیست، مجبور هستیم در کنار واکسن ایرانی واکسن‌های خارجی را نیز به خاطر حفظ امنیت جان مردم استفاده کنیم، افزود: نکته مهم این است که در شرایط پاندمی بیماری، دریافت واکسن مثل سایر بیماریهای واگیردار از جمله فلج اطفال سرخک و... که در دوران کودکی دریافت کرده ایم، امری ضروری است بنابراین این تصور که خودمراقبتی برای عدم ابتلا به این بیماری کفایت می‌کند، تصور نادرستی است.

وی تاکید کرد: در شرایط حاضر حتی کسانی که واکسن دریافت کرده‌اند نیز باید مراقبت‌های لازم را از جمله استفاده از ماسک، شستشوی دست‌ها و حفظ فاصله اجتماعی داشته باشند.

در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰، آزمایش‌های انسانی بر روی اولین نمونهٔ داخلی واکسن کووید-۱۹ در ایران آغاز شد. این واکسن از ویروس کرونایی ساخته شده‌است که توسط مواد شیمیایی ضعیف و یا کشته شده‌ است که شبیه به نحوهٔ ایمن‌سازی واکسن فلج اطفال است.

کووایران برکت یک نمونه واکسن کووید ۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد تولید شده‌ است که در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰، نخستین محصول تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا به نام «کوو ایران برکت» در مرحله یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی رونمایی شد و تزریق مرحله سوم انسانی آن در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ایران آغاز شد.

به گفته حسن جلیلی، مدیر پروژه تولید واکسن «کوو ایران برکت»، تاکنون ۱۲ کشور جهان از جمله کشورهای آسیایی، آمریکای جنوبی و یک کشور اروپایی متقاضی این واکسن بوده‌اند.