تهران - ایرنا - شرایط این روزهای باقی‌مانده گروه‌های تروریستی مورد حمایت محور غربی-عربی در سوریه، حکایت از پایان کار آنها در این کشور دارد، حکایتی که بیش از ۱۱ سال و برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی به طول انجامیده و این کشور محور مقاومت اسلامی و مردم آن را با مشکلات فراوانی روبه رو کرده است.

با شکست گروه تروریستی «داعش» در سوریه که در آذرماه سال ۱۳۹۶ توسط سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه اعلام شد، معادلات جبهه غربی – عربی – صهیونیستی به همراه ترکیه به عنوان حامیان اصلی داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در حال جنگ در سوریه، به هم ریخت و از آن زمان تاکنون، حامیان تروریست‌ها برای سرپا نگاه داشتن دیگر گروه‌های تروریستی به هر دری زده‌اند و هر کاری کرده‌اند.

در این مسیر آمریکا نیروهای خود را در شمال و شمال شرق سوریه مستقر کرد و ترکیه نیز هزاران نیروی نظامی را به بهانه مقابله با کردهای سوری، وارد شمال و شمال غرب سوریه کرد، ولی حقیقت امر حمایت این دو کشور از تروریست‌های تکفیری همچون داعش، «هیئت تحریرالشام» (جبهه النصره سابق) و دیگر گروه‌های در حال جنگ با ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی بود که هم اکنون نفس‌های آخر خود را در استان «ادلب» می‌کشند.

از فروردین ماه سال ۱۳۹۴ که استان ادلب به اشغال تروریست‌های هیئت تحریرالشام درآمد، این استان به مرکز فرماندهی این گروه‌ها و  تروریستهای دیگری همچون ارتش به اصطلاح آزاد و مابقی تروریستها به غیر از داعش تبدیل شد و ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی نیز که از سال ۱۳۹۴ اقدام به پاکسازی تروریست‌ها از مناطق مختلف این کشور کرده بودند نیز از این فرصت استفاده کرده و باقی‌مانده تروریست‌ها را به سمت استان ادلب هدایت نمودند و آنها را در این استان محصور کردند. گروه‌هایی که هم اکنون فقط  ۴۰ درصد این استان را تحت اشغال و کنترل دارند.   

محوریت اصلی گروه‌های تروریستی در استان ادلب (شمال غرب سوریه) هم اکنون در دست تحریرالشام (جبهه النصره سابق) می‌باشد و این گروه تروریستی از هر جهت بزرگترین و تاثیرگذارترین گروه تروریستی (پس از شکست داعش) در خاک سوریه محسوب می‌شود.

از زمان انتخاب استان ادلب به محل تجمع گروه‌های تروریستی (به غیر از داعش) در سوریه، پیش بینی می‌شد که گروه‌های تروریستی توان یک جا جمع شدن را به دلیل تفکرات مختلف ندارند و با هم درگیر خواهند شد که این اتفاق بارها میان آنها افتاده است.

در روزهای اخیر "میدل ایست مانیتور" از دستورالعمل جدید گروه تروریستی هیئت تحریر الشام به تروریست‌های خارجی در استان ادلب سوریه خبر داده، دستورالعملی که نشان می‌دهد گروه‌های تروریستی ساکن در ادلب به آخر کار خود نزدیک شده‌اند و در روزها و ماه‌های آینده شاهد تحولات جدید در شمال غرب سوریه خواهیم بود.

در این دستورالعمل که از آن به عنوان "بمب ساعتی" یاد شده، گروه تروریستی هیئت تحریر الشام به دیگر عناصر گروه‌های تروریستی اعلام کرده که یا به این گروه بپیوندند و یا خاک سوریه را ترک کنند. عناصر این گروه‌ها از یک سو کاملا مسلح هستند و اعتمادی به هیئت تحریر الشام ندارند و از سوی دیگر، کشورهای موطِن آنها نیز حق شهروندی تروریستها را در بسیاری از موراد لغو کرده‌اند، امری که وضعیتی مبهمی را برای آن‌ها ایجاد کرده و در نهایت می‌تواند به یک فاجعه تمام عیار ختم شود.

میدل ایست مانیتور در این رابطه نوشت، «صدها تروریست خارجیِ حاضر در سوریه در روزهای اخیر با یک دستورالعمل مشخص مواجه شده‌اند، "یا به گروه هیئت تحریر الشام بپیوندید و یا هر چه سریع‌تر خاک سوریه را ترک کنید". این دستور العمل، توسط گروه هیئت تحریر الشام و در بحبوحه بمباران‌های گسترده روسیه در شمال غرب سوریه صادر شده است.

زمان‌بندی صدور این دستورالعمل، بسیاری از ناظران و تحلیلگران مسائل خاورمیانه را سردرگم کرده است. بسیاری از تروریست‌های خارجی شدیدا از واکنش‌های داخلی که امکان دارد به آن‌ها و رویه‌ها و اقداماتشان در کشورهای آن‌ها شود، نگران هستند. این افراد هیچ جایی در شرایط کنونی برای رفتن ندارند و بسیاری از آن‌ها مجبور شده‌اند تا شهروندی خود را در کشورهایشان رها کنند و یا کاملا به آن بی اعتنا باشند.

در این راستا، "ابو ولید الچچنی" (الشیشانی) سرکرده یکی از گروه‌های شورشی چچن در سوریه که با اولتیماتوم "ابو محمد الجولانی" رهبر گروه تروریستی هیئت تحریر الشام جهت پیوستن به این گروه مواجه شده، مخالفت خود و عناصر گروهش را (که همگی چچنی هستند) قویا با این درخواست الجولانی اعلام و آن را رد کرده است.

ابو ولید الچچنی به عنوان کسی که ۲۰ سال از عمر خود را صرف اقدامات تروریستی و درگیری در چچن و سوریه کرده، از احترام زیادی در میان جنگجویان و تروریست‌های چچنی برخوردار است. دیگر گروه‌های شورشی نیز در پاسخ به اولتیماتوم گروه تروریستی هیئت تحریر الشام، پاسخ‌های مشابهی داده‌اند و گفته‌اند که در سوریه خواهند ماند و همچنان به اقدامات تروریستی خود ادامه می‌دهند.

نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که تروریست‌های چچنی که در چند سال گذشته با خشونت تمام در سوریه جنگیده‌اند، راه بازگشتشان به کشورشان به دلیل این که حق شهروندیشان سلب شده، میسر نیست و بنابر اخبار دریافتی، ترکیه نیز که از حامیان اصلی این گروه تروریستی می‌باشد نیز به هیچ وجه خواهان حضور آنها در این کشور نیست. در نهایت این تروریست‌ها که هیج جایی برای ماندن و یا رفتن ندارند، برای بقای خود مجبور هستند یا به هیئت تحریر الشامی که به آن به هیچ وجه اعتماد ندارند، بپیوندند (که احتمال آن بسیار ضعیف است) و یا با این گروه بجنگند که در صورت روی دادن اتفاق دوم، بمب ساعتی اعلام شده عملا برای نابودی گروه‌های تروریستی به دست هم در شمال غرب سوریه فعال شده است.

در حال حاضر بیشترین حمایت‌ها از گروه هیئت تحریر الشام، از طرف دولت ترکیه و رژیم صهیونیستی انجام می‌گیرد، با این حال حتی آنکارا نیز همواره سعی داشته تا به نوعی ارتباطات پنهانی با این گروه داشته باشد و تا جای ممکن از آن فاصله ظاهری خود را حفظ کند؛ دولت قطر هم تامین کننده اصلی مالی این گروهک خشن بشمار می‌رود.

در سال های اخیر هزاران عنصر مجروح تحریر الشام برای مداوا به سرزمین‌های اشغالی اعزام شده‌اند و پس از مداوا برای ادامه اقدامات تروریستی خود و نبرد با ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی، به این کشور بازگردانده شده‌اند.

یکی دیگر از اقدامات هیئت تحریر الشام که نشانه محکمی در وابستگی این گروهک به رژیم صهیونیستی می‌باشد، این است که این گروهک در سال‌های اخیر با تغییر متون درسی دانش آموزان استان ادلب که در اشغال و تحت اشراف این گروهک تروریستی می‌باشد، آموزش زبان عبری را در پایه‌های ابتدایی، راهنمایی و متوسطه دانش آموزان این منطقه اجباری کرده است، تا نوجوانان و جوانان ادلبی با آموزش زبان عبری بهتر بتوانند با مربیان صهیونیست ارتباط برقرار کنند و تحت آموزش آنها چه در ادلب و یا با اعزام به سرزمین‌های اشغالی قرار بگیرند.

نکته بعدی این که دولت روسیه از ارتباط قوی ترکیه با هیئت تحریر الشام و دیگر گروه‌های ترورستی در استان ادلب و شمال غرب سوریه کاملا با خبر است و به احتمال زیاد مسکو و آنکارا بر سر گروه‌های چچنی در ادلب به توافق پشت پرده رسیده‌اند که کار آنها را در سوریه یکسره کنند.

در سال‌های اخیر نظامیان ترکیه با حضور غیرقانونی خود در شمال و شمال غرب سوریه حدود ۴۰ پایگاه در این مناطق برای حمایت از تروریست‌ها ایجاد کرده‌اند که از قرار معلوم در آینده‌ای نه چندان دور این پایگاهها برچیده خواهند شد و ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی خواهند توانست امنیت این منطقه را با تسلیم و یا نابودی تروریست‌های تکفیری برقرار نمایند.

نگاهی به چگونگی ایجاد جبهه النصره (هیئت تحریر الشام) و چند گروه تروریستی دیگر در سوریه    

با آغاز بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹، گروه‌های مختلف تروریستی نیز در این کشور متولد شدند که «جبهه النصره» (تحریر الشام فعلی) و ارتش به اصطلاح آزاد سوریه از اولین گروه‌های تروریستی در این کشور بودند که با تلاش آمریکا، عربستان، قطر، امارات، ترکیه و رژیم صهیونیستی تشکیل شدند و تاکنون نیز به فعالیت‌های ضدانسانی و تروریستی خود در سوریه ادامه می‌دهند.

با آغاز بحران، ارتش سوریه نیز با بحران نیرو و انشقاق مواجه شد؛ ارتش این کشور در همان زمان به سه قسمت تقسیم شد؛ گروه اول با جدایی از ارتش، ارتش به اصطلاح آزاد و جبهه النصره را تشکیل دادند و گروه دوم با جدایی از ارتش این کشور به دلیل این که نتوانستند تشخیص دهند که حق با حکومت دمشق می‌باشد و یا افراد مسلح مخالف، خانه نشین شدند و اعلام کردند که نه با حکومت سوریه هستند و نه با گروه‌های تروریستی.

گروه سوم نیز که همان نیروهای ارتش سوریه بودند، به دفاع از کشور و مردم خود پرداختند.

گروه تروریستی ارتش به اصطلاح آزاد شامل نیروهای جدا شده از ارتش سوریه هستند که تفکر «سکولار» دارند؛ عناصر ارتش آزاد نیروهای قوی ارتش این کشور بودند که با شروع بحران، به یکباره از ارتش و حکومت دمشق جدا و خود را در ابتدا به ترکیه رساندند و با تجهیز و سازماندهی از سوی جبهه غربی - عربی برای جنگ به سوریه بازگشتند. (هم اکنون تحرک زیادی از این گروه در سوریه دیده نمی‌شود)

شمار دیگری از نیروهای ارتش سوریه نیز با جدایی از ارتش این کشور، گروه تروریستی جبهه النصره را تشکیل دادند؛ عناصر این جریان از نیروهای اسلام‌گرای تندرو با تفکر وهابی بودند که در ارتش این کشور حضور داشتند؛ سرویس جاسوسی عربستان پیش از آغاز بحران سوریه، شماری از نیروهای ارتش این کشور را جذب و با تفکرات وهابی - تکفیری آشنا و مسلح کرده بود.

پس از ایجاد ارتش آزاد و جبهه النصره، شماری از مردم سوریه با تبلیغات وسیع رسانه‌های غربی - عربی نیز به آنها پیوستند؛ از همان زمان پای تروریست‌های خارجی نیز با تبلیغات مسموم و خلاف واقع رسانه‌های غربی - عربی به سوریه باز شد.

می‌توان گفت که شاکله گروه تروریستی تحریر الشام (النصره سابق) حدودا ۷۰ درصد سوری می‌باشد و ۳۰ درصد باقی‌مانده نیز تروریست‌های خارجی پیوسته به آن هستند.

با گذشت چند ماه از بحران سوریه، گروه‌های تروریستی النصره و ارتش آزاد به همراه چند گروه تروریستی که به سرعت در حال تولد و رشد و نمو بودند، نتوانستند اهداف حامیان خود را در سوریه تامین و موجب براندازی حکومت دمشق شوند، از همین رو بود که گروه تروریستی «داعش» با توطئه جبهه غربی - عربی - عبری پا به عرصه سوریه گذاشت.

نام «ابوبکر البغدادی» در سال ۲۰۱۰ ابتدا در عراق بر سر زبان‌ها افتاد و پس از آن در ابتدای سال ۲۰۱۲ بود که وی و عناصرش به دستور آمریکا، انگلیس، عربستان، ترکیه و قطر راهی سوریه شدند و از همان زمان گروه تروریستی - تکفیری داعش پا به عرصه منطقه گذاشت و نام ابوبکر البغدادی به کمک غربی‌ها و کشورهای مرتجع عرب به عنوان سرکرده این گروه تروریستی بین‌المللی شد. شاکله گروه شکست خورده داعش در سوریه ۷۰ درصد تروریست‌های خارجی و حدود ۳۰ درصد نیز سوری بود. شمار زیادی از عناصر ارتش «بعث صدام» هم به این گروه تروریستی پیوستند.

هدف اصلی آمریکا و همپیمانان غربی - عربی آن از ایجاد، تجهیز و حمایت گروه تروریستی داعش و قبل از آن گروه‌های تروریستی جبهه النصره (تحریر الشام فعلی) و دیگر گروه‌های تکفیری به منظور تامین امنیت رژیم صهیونیستی بود.

بنابر اعلام منابع امنیتی و رسانه‌ای هم اکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار تروریست به همراه خانواده‌های خود که شمار نسبتا زیادی از آنها خارجی هستند، در استان ادلب در شمال غرب سوریه و نزدیک مرزهای این کشور با ترکیه اسکان داده شده‌اند. در چند سال اخیر شمار زیادی از عناصر سوری تحریرالشام و ارتش آزاد با تسلیم سلاح خود، به آغوش خانواده‌ها و دولت سوریه بازگشته‌اند.