مجید شیرانی روز سهشنبه با بیان اینکه وضعیت شیوع کرونا در این استان نسبت به میانگین کشوری بهتر است، اظهار داشت: میانگین مرگ و میر کرونا در کشور ۲.۶ درصد و میزان بهبودی ۸۴.۷ درصد است در حالی که میزان بهبودی استان ۹۴.۵ درصد اعلام شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر استان از نظر بروز بیماری در بیماران بستری رتبه نهم و از نظر بیماران سرپایی در رتبه ۱۷ کشور قرار دارد.
شیرانی با بیان اینکه هنوز ورود ویروس جهشیافته کرونا با سویه دلتا در استان شناسایی نشده است، تصریح کرد: قدرت سرایت این ویروس نسبت به ویروس انگلیسی ۶۰ درصد بیشتر و در مقایسه با ویروس معمولی کرونا ۱۲ برابر سرایتپذیرتر است.
وی افزود: ویروس کرونا با سویه دلتا جوانان و نوجوانان و بچهها را نیز گرفتار میکند و علائمی نظیر تب، گلودرد و آبریزش بینی دارد با این وجود این موضوع که میتواند مرگبارتر از ۲ ویروس قبلی باشد ثابت نشده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون از بیش از ۱۴۰ هزار بیمار مشکوک به کرونا در استان نمونهگیری مولکولی انجام شده است، اظهار داشت: علاوهبر آن ۵۰ هزار تست سریع نیز در استان انجام شد که در مجموع تاکنون بیش از ۴۸ هزار مورد مثبت قطعی مبتلا به کرونا شناسایی شده است.
شیرانی خاطر نشان کرد: روند کاهشی تعداد بیماران سرپایی در استان متوقف شده است اما افزایش هم نداشته است و افزایش مقطعی بیماران بستری نیز در استان خیلی نگرانکننده نیست.
وی در عین حال برگزاری دورهمیهای را مهمترین چالش شیوع کرونا در استان دانست و گفت: ۸۰ درصد عامل شیوع کرونا در استان دورهمیها است و پس از آن ترددها و بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی در ادارات خدماترسان نگرانکننده است و میتواند منجر به موج پنجم کرونا در استان شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیشترین مسئولیت در خصوص کنترل شیوع کرونا بر عهده مردم است، افزود: از مردم همچنان تقاضا میشود تا در شرایط حساس کنونی بیش از پیش به توصیههای بهداشتی دقت کنند و همانند گذشته مسوولان را در این خصوص یاری دهند.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از ورود ۸۰ هزار دوز واکسن کرونا به استان خبر داد و گفت: تا ۲ روز آینده واکسن گروههای باقیمانده از رده سنی بالای ۷۰ سال تزریق میشود.
سید راشد جزایری تصریح کرد: در حال حاضر ۲ هزار دوز واکسن سینوفارم و ۲ هزار دوز واکسن آسترازینکا در استان موجود است که برای تزریق آن منتظر اعلام گروه سنی جدید هستیم.
وی در ادامه به مشکل نیروی کار استان که اقامت کشور کویت را دارند، اشاره کرد و گفت: کشور کویت اعلام کرده که افرادی که در ایران هستند و قصد بازگشت به کویت را دارند باید با واکسنهای مورد تایید این کشور واکسینه شوند و این موضوع برای کارگران استان مشکلساز شده است چرا که مجوز این کار در حال حاضر وجود ندارد.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: اگر بیش از سه ماه از اقامت این افراد در ایران بگذرد امکان بازگشت به کویت ندارند و کار خود را از دست میدهند که در همین خصوص در حال رایزنی با وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت هستیم.
به گزارش ایرنا، در این نشست مصوب شد تا آزمون استخدامی شرکت فولاد با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شود.
همچنین مصوب شد برگزاری هرگونه نمایشگاه تخصصی با مجوز دانشگاه علوم پزشکی باشد و از ورود اتوبوسهای بدون صورتحساب به استان از سوی راهداری و نیروی انتظامی جلوگیری شود.