به گزارش ایرنا، محمد ابراهیم زارعی روز سه شنبه در جلسه کارگروه کدگذاری عناصر و واحدهای تقسیمات کشوری، اظهار داشت: در بررسی های امکان سنجی احیای این روستاها باید گردش کار دقیقی تعریف کنیم و بر مبنای آن، دلایل بازگشت افراد، امکانات و زیرساخت ها بویژه تامین آب، به دقت بررسی شود.
وی یادآور شد: با توجه به خشکسالی اخیر و همچنین برداشت های زیاد در برخی نقاط استان و خالی شدن سفره های آب زیرزمینی، با چالش آب مواجه هستیم و در حال حاضر اولویت ما تامین آب شرب شهرها و روستاهای استان است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان افزود: برخی از این روستاها در زمان جنگ تخلیه شده اند، برخی روستاها به هیچ منبع آبی دسترسی ندارند، اراضی برخی روستاها برای کاسه سدها خریداری شده و امکان کشاورزی و دامداری در آنها وجود ندارد، لذا ما باید مردم را درست راهنمایی و هدایت کنیم.
وی با بیان اینکه باید از بروز عواقب ایجاد کانون های جمعیتی که ممکن است امکان خدمت رسانی به آنها را نداشته باشیم، جلوگیری کنیم و اضافه کرد: اگر پس از بررسی های کارشناسانه، محلی مناسب تشخیص داده شود حتما از مهاجرت معکوس استقبال خواهیم کرد.
استان کردستان یکهزار و ۶۵۹ روستای دارای سکنه دارد که هزار و ۳۱۵ روستای آن دارای ۲۰ خانوار به بالا بوده و از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری استان ۷۱درصد معادل یک میلیون و ۱۳۵ هزار نفر در ۳۱ شهر و ۲۹درصد معادل ۴۶۸ هزار نفر در یک هزار و ۷۰۳ روستا سکونت دارند.