قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طی هشت سال گذشته بیش از ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در زمین‌های کشاورزی استان اختصاص یافت.

عباس پورمیدانی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در مزرعه‌ها و باغ‌های قم موجب افزایش راندمان آبیاری، افزایش تولید محصول، کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود و این مزایا موجب شده، طی سال‌های اخیر با تلاش مسئولان استان اعتبار ویژه‌ای برای اجرای این سامانه‌ها اختصاص یابد.

وی با اشاره به این که اجرای سامانه‌های نوین آبیاری درقم همچنان با قدرت ادامه می‌یابد، افزود: تامین منابع آبی پایدار برای بخش کشاورزی در قم به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی این استان،‌ همواره یکی از دغدغه‌های جدی مسئولان و کشاورزان است و استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری می‌تواند راهکار مناسبی برای پاسخ به این مشکل باشد.

وی با بیان این که اجرای سامانه‌های نوین آبیاری را تا جایی ادامه خواهیم داد که هیچ زمین زراعی و باغی در قم که قابلیت استفاده از روش‌های نوین آبیاری را داشته باشد،‌ بدون استفاده از آن باقی نماند، گفت: با استفاده از این روش، میزان مصرف آب در بخش‌کشاورزی استان تا حدود ۵۰ درصد کاهش می‌یابد، همچنین استفاده از این سامانه‌ها علاوه بر مزایای زیست محیطی، هزینه فعالیت کشاورزان قمی را نیز کاهش می‌دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم ضمن اشاره به این که برای گسترش استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری‌ در استان،‌ از کشاورزانی که در این مسیر گام بردارند با پرداخت تسهیلات حمایت می‌کنیم، بیان کرد: دولت اهتمام ویژه‌ای نسبت به این موضوع دارد و تسهیلات خوبی برای کشاورزانی که از سامانه‌های نوین آبیاری استفاده کنند، در نظر گرفته‌است.

وی تاکید کرد: محدودیت منابع آبی درقم جدی است و سازمان جهاد کشاورزی استان در چارچوب طرح تغییر الگوی کشت، کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را با استفاده از روش‌های مختلف همچون به‌کارگیری سامانه‌های نوین آبیاری، در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌است.

به طور میانگین سالانه بیش از چهار هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی قم به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز می‌شود و با ادامه این روند میزان مصرف آب در بخش کشاورزی قم با کاهش چشمگیر مواجه خواهد شد.

نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت می‌کنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.