شهاب شریفی نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چنانچه مسوولان در پی رفع مشکل تعاونی های مرزنشینان در هرمزگان هستند ابتدا باید در مردم برای فعالیت مجدد این تعاونیها انگیزه ایجاد کنند.
وی ادامه داد: راهکارها و پیشنهادهای خود را در این راستا به مسوولان دادهایم و اکنون آنان هستند که باید اقدام کنند، برگزاری نشستهای متعددی که با انتصاب مدیر تازه بر ادارههای دولتی انجام میشود فایده ندارد بلکه این ادارهها بایستی در عرصه عمل وارد شوند.
وی اضافه کرد: یکی از پیشنهادهایی که میتواند از مسوولان اجرایی شود تا انگیزه ایجاد کند صدور مجوز واردات کالا بدون کارتهای مبادلات مرزی است، زمانی که مردم مشاهده کنند این تعاونی ها کالای مورد نیاز را با هزینهای بسیار کمتر از قیمت بازار وارد کرده برای عضویت در تعاونی و گرفتن کارت مبادلات مرزی و فعالیت مجدد این تعاونیها انگیزه مییابند.
عضو هیات مدیره تعاونی مرزنشینان بندرلنگه افزود: بایستی به این نکته نیز توجه کرد که هزینه اخذ کارت مبادلات مرزی برای روستاییان بالا و مقرون به صرفه نیست، از طرف دیگر درحالی که قانون میگوید کارت مبالات مرزی باید در مرکز استانها صادر شود اما حدود هشت یا ۹ سال است که این مورد اجرایی نشده است.
شریفی نژاد افزود: چرا فرد روستایی برای دریافت کارت مبادلات مرزی که کمتر از ۱۰ هزار تومان هزینه دارد و بایستی در مرکز استان صادر شود به دفاتر پیشخوان در تهران مراجعه کند، این نشان میدهد رفع مشکلهای تعاونیهای مرزنشین چندان سخت نیست.
وی اشاره کرد: مساله دیگر مالیات است، سالهاست تعاونی های مرزنشینان فعالیت نداشتهاند و اکنون اداره مالیات گفته برخی تعاونیها در اظهارنامههایشان مشکلهایی وجود دارد و باید مابهالتفاوت آن سالها را بپردازند، این درحالی است که در زمان خود به تایید امور مالیاتی رسیده است.
عضو هیات مدیره تعاونی مرزنشینان بندرلنگه افزود: تعاونیهای مرزنشین دفاتر حساب خود را بسته اند و در این سالها فعالیت و درآمدی نداشتهاند تا بتوانند پس از گذشت چند سال مابهالتفاوت مالیاتی را بپردازند.
شریفی نژاد اضافه کرد: هرمزگان دارای ۵۳ تعاونی مرزنشین با افزون بر ۳۲۳ هزار عضو است و این تعاونی ها از حدود سال ۹۷ بنا به دلایل مختلف ای فعال شده اند.