محمدرضا حقیقیراد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود افزایش حجم آبرسانی سیار، باز هم عشایر منطقه به دلیل خشکسالی و گرمای بالای هوا با کمبود شدید آب مواجه هستند و مهمترین مشکل ما در زمینه تامین آب عشایر کمبود اعتبار و چاه برداشت آب است.
وی اظهار داشت: با توجه به فقر شدید مراتع، امسال دغدغه اصلی عشایر منطقه تامین علوفه است چرا که باید ۱۰۰ درصد دام خود را به صورت دستی تغذیه کنند و این موضوع در زمستان پیشرو افزایش مییابد.
رییس اداره امور عشایر درمیان گفت: عشایر منطقه واقعا در سال سخت و بحرانی قرار دارند که باید با توجه ویژه مسوولان کشوری در تخصیص اعتبارات به آنان کمک شود تا با چالش کمتری این شرایط را پشت سر بگذارند.
وی ادامه داد: در سال جاری تولیدات دامی و لبنی عشایر شهرستان درمیان بر اثر خشکسالی و فقر مراتع، ۵۵ درصد کاهش یافت به طوری که تولید گوشت عشایر ۴۰ درصد و کرک، مو و پشم هم ۴۰ درصد کمتر شده است.
حقیقیراد گفت: در زمینه تولید محصولات لبنی نیز کاهش بیش از ۸۰ درصدی داشتهایم چرا که برخی عشایر شاید در سال جاری نتوانستند محصول لبنی و مصرف خانواده خودشان را تامین کنند.
وی تصریح کرد: خشکسالی به شدت بنیه دام عشایر را ضعیف کرده و گاهی وزن برخی دامهای عشایر نسبت به سال گذشته به نصف هم کاهش یافته است.
رییس اداره امور عشایر درمیان درباره سایر اقدامات این اداره برای خدماترسانی به جامعه عشایری گفت: در سال جاری ۷۰۰ کیلومتر از ایل راههای عشایر منطقه با اعتبار ۳۵۰ میلیون تومان مرمت شد.
وی افزود: امسال ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات چهار درصد با بازپرداخت پنج ساله و پنج میلیارد تومان تسهیلات ۱۰ درصد طرح زنجیره گوشت قرمز به عشایر این شهرستان در حال پرداخت است.
۲ هزار و ۸۹۵ خانوار عشایر با جمعیت ۱۷ هزار و ۵۹۱ نفر در شهرستان مرزی درمیان سکونت دارند که این تعداد ۳۰ درصد جمعیت منطقه را شامل میشود.
همچنین دام عشایر شهرستان درمیان ۱۵۰ هزار راس سرشماری شده که این تعداد در اثر تداوم ۲ دهه خشکسالی کاهش یافته است.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان در ۱۰۵ کیلومتری شرق بیرجند است.